COVID-19: 2066 nauji atvejai, mirė 21 žmogus (atnaujinta)

Koronavirusas, Svarbu

Šį šeštadienį nuo pat ryto klaipėdiečiai buvo kviečiami nuo koronavirusinės infekcijos pasiskiepyti Naujajame turguje.

Skirtingai ne ankstesniais atvejais, likus valandai iki medikų darbo pabaigos, prie „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinų buvo nutįsusi gana kukli žmonių eilė. Joje laukė kiek daugiau nei 10 norinčiųjų gauti pirmąjį skiepą.

Palmiros Mart nuotr.
Didžiausias skaičius šį rudenį

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį visoje šalyje patvirtinti 2066 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – tai didžiausias naujų atvejų paros skaičius nuo vasaros pradžios. Per parą atlikus 27 148 mėginių tyrimus, juose rasta 7,6 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 209 žmonėms. Patikslintais duomenimis, ketvirtadienį uostamiestyje nustatyti 217 susirgimai, trečiadienį – 183, antradienį – 162, pirmadienį – 136.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 29 proc., Klaipėdoje – 28,3 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1397,5 iki 1499 atvejų , o šalyje jis padidėjo nuo 700,4 atvejų iki 726. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių antrą parą vėl yra trečioje vietoje nuo galo. Blogiau yra tik Telšių ir Joniškio rajonų savivaldybėse. Geriausia situacija išlieka Panevėžio rajono savivaldybėje (187,6) .

Penktadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 124 pacientai.

Šiuo metu šalyje iš viso serga 16 911 žmonių, pasveiko 306 670. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 1700 ir 19 475: per parą pasveiko 235 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė dar 21 gyvybė. Iš jų paskiepyti buvo vos du, priklausę 80-99 amžiaus grupei. Bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 5041.

Klaipėdoje mirė trys žmonės ir čia virusas jau nusinešė 218 gyvybių.

Trečiąja doze ragina skiepytis senjorus

Per praėjusią parą pirma skiepo doze buvo vakcinuoti 2876 žmonės, 3693 pasiskiepijo antrą kartą. Trečią vakcinos dozę penktadienį gavo 1780 žmonių.

Pagal pilnai pasiskiepijusių žmonių skaičių (49,1 proc.) Klaipėda kartu su Kretingos rajonu yra jau ketvirtoje-penktoje vietoje nuo galo.

Penktadienį Klaipėdoje pirmą kartą pasiskiepijo 69, pilną vakcinacijos ciklą baigė 187 žmonės, o trečią dozę gavo 42.

Sveikatos apsaugos ministerijai praneša, jog šią savaitę buvo išsiųstos trumposios tekstinės žinutės su kvietimu pasiskiepyti sustiprinančiąja vakcinos doze, ypač svarbia senjorams, mat mažėjant antikūnų skaičiui organizme, senka ir apsaugos nuo COVID-19 atsargos.

Sustiprinančiąja trečiąja vakcinos doze skiepijama praėjus 180 dienų nuo antros dozės. Skiepijama „Pfizer arba „Moderna“ vakcinomis.

Teigiama, jog 65 metų amžiaus ir vyresni senjorai yra skiepijamųjų asmenų prioritetų sąrašo viršuje.

Šiuo metu Lietuvoje paskiepyta 69 proc. senjorų, sulaukusių 75 ir daugiau metų.

7 Comments

  1. Jūra

    Gal vyriausybė nori suskiepyti vyresnio amžiaus žmonės,kad tie išnirti tada nereikės pensijų mokėti,ir pinigai liks.

    Reply
  2. Anonimas

    Vien žiūrint statistiką pagal amžių, matyti, kad ~ 90% mirštančių sudaro senoliai. Kadangi neskelbiama, galima spėti , kad mirusiųjų tarpe kažkokia dalis buvo ir jaunesni, turėję gretutines ligas, t.y. taip pat buvę rizikos grupėje.
    PROBLEMA: sakykime, kad susiskiepija 95% LT populiacijos, ir lieka 5% nepasiskiepijusių, esančių rizikos grupėje. Kadangi pasiskiepijusieji vis tiek nešioja virusą ir vis tiek serga (rečiau ir lengvesne forma), iš esmės situacija nesikeistų – liktų panašūs į šiandieną nepasiskiepijusių rizikos grupių skaičiai reanimacijose ir lavoninėse.

    Reply
  3. R

    Taip . Tie 19 neskiepytų dabar yra laisvi. Laukia antivakseriai- plokščiažemiai Lobovo-Celofano paskekėjai , kol pradės masiškai mirti paskiepyti. Bet krenta patys kaip musės. Blogiausia tai , kad dar savo senus tėvus pripumpuoja snukiaknygėje perskaitytų psedoprofesorių Kepeninių propagandų. Laukia matyt tėvų turto.

    Reply
    • Anonimas

      Tokie komentarai skaldo ir priešina visuomenę.

    • Raimis

      Eik eik, o mano mamai kardio chirurgas nerekomendavo skiepytis, ir ne del plokscios zemes, lobovo ar seloFano, o del to kad ir taip geria krauja skystinancius ir be vakcinos turi reikalu su trombais…

  4. Gyvenimas neįkainojamas

    Gyvenimas neįkainojamas . Todėl tikėti valdžia kad skiepai yra gėris, kuris dalijimas dykai, kai visur paprastam žmogui vietoj pinigų (neįgaliam, pensininkui ir t.t.) rodo špygą… gali tik kvailas žmogus. Laisvė-kalba eina būtent apie laisvę-tirėti teisę nesiskiepytis ir nepasiduoti vyriausybės šantažu.

    Reply
    • Kvailas,

      Tuoj kapinese busi laisvas !

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Jau kitą savaitę - Klaipėdos knygos nugalėtojų apdovanojimai

Balandžio 30 d., antradienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This