Prie Jakų žiedo – naujas sporto kompleksas

Svarbu, Verslas

Degalinių tinklo valdytojai Klaipėdoje planuoja statyti sporto kompleksą, kuriame numatoma daugiau nei 20 aikštelių įvairioms sporto šakoms. Sporto paskirties pastatas planuojamas prie Jakų viaduko, Tilžės g. 90 esančiame sklype.

Projektuotojų vizualizacija

3,858 hektaro ploto šį sklypą iš valstybės nuomojasi bendrovė „Baltic Petroleum“ – tokio paties pavadinimo degalinių tinklo valdytoja. Šiuo metu sklypo rytinėje dalyje jau statoma degalinė, o pietinėje sklypo dalyje projektuojamas sporto paskirties pastatas. Jo projektiniai pasiūlymai paviešinti Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sporto paskirties pastatas bus apie 8500 kv. m. ploto.

Šiame pastate numatoma įrengti sportuojantiems vaikams skirtą dienos centrą bei sporto kompleksą, kuriame planuojamos dvi teniso aikštelės, aštuonios badmintono aikštelės, keturios paplūdimio tinklinio aikštelės, aštuonios padelio aikštelės, gimnastikos bei treniruoklių salės. Skaičiuojama, kad vienu metu šiame komplekse sportuoti galės iki 150 žmonių.

Sportinės aikštelės, atsižvelgiant į žaidimo pobūdį bei taikomus reikalavimus, išdėstomos skirtingo aukščio tūriuose, todėl projektuojamas pastatas yra vieno ir dviejų aukštų.

Projektuotojų vizualizacija

Pastate taip pat projektuojamos patalpos kavinei, laisvalaikio erdvės, administracinės patalpos.

Greta pastato, jo šiaurinėje pusėje, planuojama beveik 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Pietinėje sklypo dalyje, kurioje projektuojamas naujas sporto paskirties pastatas, šiuo metu yra 1994 metais pastatytas garažas. Jį numatoma nugriauti, o taip pat iškirsti seną vaismedžių sodą.

Tilžės g. 90 sklype ateityje numatoma projektuoti ir komercinės paskirties pastatą, kurio plotas siektų apie 4000 kv. m.

Projektuotojų vizualizacija

„Jau tikrai laikas tą kampą prie Jakų žiedo sutvarkyti ir smagu, kad užsakovai to ėmėsi“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „A 405“ projekto vadovas Saulius Plungė.

Jis pabrėžė, kad užsakovai patys nurodė projektuoti sporto paskirties pastatą. „Tai, kad jis atsiras šalia degalinės, tikrai nieko tokio. Juk ir Klaipėdos baseinas pastatytas netoli degalinės, jos yra ir prie gyvenamųjų namų. O tai, kad toks sporto centras planuojamas prie įvažiavimo į Klaipėdą, tai manau, kad vieta tikrai tinkama, juk prie įvažiavimų ne tik sandėlių turi būti“, – tvirtino S. Plungė. Jis vylėsi, kad kitų metų pavasarį pavyks gauti sporto komplekso statybų leidimą, o naujas pastatas galėtų pradėti kilti kitų metų rudenį.

Sporto kompleksas planuojamas Tilžės g. 90 esančio sklypo pietinėje dalyje.

12 Comments

  1. Lina

    Taip Akvaparko reikia!!! Jau prieš 10metų visi kalbėjo, kad ten statys vandens parką su čiuožyklom.

    Reply
  2. Laura

    Vandens parkas su ciuozyklom LABAI reikalingas pajuriui!!!!!

    Reply
  3. +-

    Puikus užmanymas. Miestas natūraliai didesnis nei jo ribos. Tai ir kompleksas tikrai perspektyvioje vietoje, pakeliui į miegamuosius rajonus užmiestyje. Sveikinimai įžvalgiems Investuotojams.
    Architektų kolektyvas puikus, su užduotimi susitvarkys.

    Reply
  4. Magdeliete.

    Sveiki. Kompleksas reikalingas, bet tik kad nebutu kaip su baseinu prie Svyturio arenos. Pastatytas su defektais, nes per viesuosius pirkimus darbia perkami pigiai, tai pigiai ir padaro tik dviem dienom veikiancius…Linksmai gyvename.

    Reply
  5. KLP

    Ir vėl dizainas toks pat nykus kaip baseino prie Švyturio arenos

    Reply
  6. Sigitas

    Vietoj to komplekso turėtų būti Akvoparkas…..

    Reply
  7. Viktoras

    Klaipėda miestas prie vandens ir jau senai turėtų turėti akvaparką, tačiau nelabai valdžiai tai rūpi.

    Reply
  8. Taryba patvirtino BP

    Kur Ryšininkų g.prie vandentekio milžiniškas sporto kompleksas. Tuo nekniškis statys. Šalia dar vienas. Tik sporto klubai jau 2 metus dirba tik vasara. Tik su GP. Stovi tučti, arba ant bankruoto ribos. Tai Sporto klubas Ryšininkų g. -YRA SAVIVALDYBĖS ,,VASIUKI,,proektas. Mokesčių mokėtujų pinigu plovymas ir išvogimas

    Reply
    • To rajono gyventojas

      Dirba tas kompleksas . Futbolistu visa diena pilna .

  9. Anonimas

    kam ten jis reikalingas, laukuose kažkur… klaipėda artėja prie kryžkalnio pastebėjau..

    Reply
    • ezys

      Jus matete kokios ten transporto eiles? Po darbo Klaipedoje zmones vaziuoja namo i rajona, gales uzsukti pasportuoti, ir siaip, statoma uz privacius pinigus, tai cia verslo problema bus klientu ar nebus.

    • Anonimas

      Jis ten ir reikalingas, priemiestis išsiplėtęs labai ir dar plečiasi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos universiteto miestelyje iškils sporto kompleksas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija praneša, jog Klaipėdoje, universiteto miestelyje, iškils naujas sporto kompleksas. Kompleksas bus statomas ir vystomas koncesijos ...
2023-07-19
Skaityti daugiau

Verslas

Ginduliuose - naujas sporto kompleksas su teniso arena

Jau šią vasarą pirmąsias paslaugas teikti pradėsiančiai naujai teniso arenai šalia Klaipėdos suteiktas „Mano banko“ vardas. 4 teniso aikštes sutalpinsiantis ...
2023-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This