Naujoji KRATC direktorė – Roma Budrienė

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) valdyba patvirtino, kad nuo spalio 18 dienos bendrovės direktorės pareigas pradės vykdyti Roma Budrienė.

Roma Budrienė

Iš 21 pretendento, pateikusio antrajam viešam atrankos konkursui savo CV, valdyba, kurią sudaro Klaipėdos universiteto prof. habil. dr. Ramūnas Povilanskas ir Klaipėdos savivaldybės atstovai Edvardas Simokaitis bei Valdas Švedas, šią kandidatę įvertino geriausiai, specialiosios tarnybos taip pat patvirtino pretendentės tinkamumą KRATC vadovės pareigoms.

„Tarp visų kandidatų tai buvo solidžiausią karjerą padariusi ir didžiausią patirtį turinti tarptautinio lygio vadovė, vadovavusi pasaulinio koncerno padaliniui Europoje. Vertiname tai kaip didelę sėkmę, galėdami pasiūlyti Klaipėdos regionui tokio lygio ekspertę“, – pranešime cituojamas dr. R. Povilanskas, KRATC valdybos pirmininkas.

Roma Budrienė yra sukaupusi per 20 metų vadovaujamo darbo stažą. Kelis metus ji vadovavo tarptautinės kompanijos „Yazaki Europe Limited“ padaliniui, turinčiam gamyklas Bulgarijoje, Čekijoje, Lietuvoje, Serbijoje, Portugalijoje, bei 12 metų buvo Klaipėdoje veikusios bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ generalinė direktorė.

Naujoji KRATC vadovė yra vadybos ir verslo administravimo magistrė, anksčiau įgijusi ir Maisto pramonės mašinų ir aparatų inžinierės aukštąjį išsilavinimą. Daugelį metų R. Budrienė dirbo užsienio valstybėse, tad bendrauja anglų, rusų, bulgarų kalbomis.

Darbo sutartis su paskirtąja KRATC vadove jau pasirašyta.

KRATC vadovo konkursą teko skelbti du kartus, nes pirmąjį, kurio metu buvo sulaukta net 45 pretendentų, nutraukė KRATC valdyba. Pastaroji tokį sprendimą argumentavo informacijos nutekėjimo faktu – „Atvira Klaipėda” buvo paskelbusi, jog sulaukė žinių, kad į šį postą nusprendė pretenduoti ir Klaipėdos miesto tarybos bei mero sekretoriato vadovas Modestas Vitkus, vėliau pats savo paskyroje „Facebook“ patvirtinęs šį faktą.

Pirmasis KRATC direktorius Šarūnas Reikalas šiai bendrovei vadovavo nuo pat jos įsteigimo 2003-iųjų kovą. Pasibaigus paskutinei kadencijai valdyba Š. Reikalą iš pareigų atleido nuo gegužės 1-osios, išmokėdama jam vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio išeitinę kompensaciją.

KRATC yra septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių bendra įmonė, kurios pagrindinė užduotis – sukurti Europos Sąjungos ekologijos standartus atitinkančią atliekų tvarkymo sistemą Klaipėdos regione. KRATC administruoja Dumpių sąvartyną, 12 atliekų surinkimo ir perdirbimo aikštelių Klaipėdos regione, pagal koncesijos sutartį Klaipėdos ir Neringos miestuose administruoja vietinę rinkliavą bei atliekų surinkimą, vykdo Europos Sąjungos kofinansuojamus atliekų sistemos infrastruktūros tobulinimo ir žiedinės ekonomikos tikslų siekiančius projektus.

4 Comments

  1. Šiaip bendrai

    Kiek pamenu Klaipėdoje veikusios bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ generalinei direktorei nebuvo kam labai ir vadovauti… Čia kaip Nausėda, vienur kitur nuvažiuoja, ką nors pasveikina ir ale generalinė direktorė. Ką paskui save parsitems? Gal Šlamišytę, Bručkuę? O kur dar visa Yazaki’o šušara..

    Reply
  2. S klasė

    Manau, kad šią ponią žiniasklaida tuoj “ išrengs” ir pamatysime tikrąjį išrinktosios veidą bei nuopelnus. Gal tai dar viena džiazo festivalių gerbėja ir rėmėja?

    Reply
  3. +-

    O tai kas sugundė UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro vadovo posto siekti solidžiausią karjerą padariusią ir didžiausią patirtį turinčią tarptautinio lygio vadovę, vadovavusią pasaulinio koncerno padaliniui Europoje….? Koks vis tik saldus tas šiukšlių bizniukas, kad net mero sekretorius buvo užsimanęs jam vadovauti . Būtų gerai paviešinti jų atlyginimus, kaip ir slaptojo Viešojo transporto darbuotojų .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This