Pandemija negąsdina: Klaipėdos valdininkai planuoja komandiruotes

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės ir jos valdomos bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ vadovai ketina vykti į Taliną, kur domėsis ir nemokamu viešuoju transportu.

Tačiau pirmadienį posėdžiavusi Komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisija kol kas nusprendė tokią išvyką atidėti.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

„Kvietimą gavome iš „Klaipėdos autobusų parko“, ši bendrovė organizuoja vizitą. Ji kartu kvietė vykti ir Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojus, nes numatoma susipažinti su eismo organizavimu, nemokamu viešuoju transporto. Tačiau vizitas buvo suplanuotas jau šį trečiadienį. Viskas labai greitai. Kol kas nusprendėme, kad jis galėtų vykti lapkričio pradžioje, kai nebus jokių komitetų posėdžių ir Klaipėdos savivaldybės vadovai galės ramiai išvykti“, – teigė komandiruočių komisijai pirmadienį pirmininkavęs Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Jis patikino, jog nuspręsta pakoreguoti ir vizito darbotvarkę, kad Klaipėdos savivaldybės vadovų vizitas į Taliną būtų naudingesnis. Darbotvarkėje esą turėtų būti numatyta ne tik pažintis su viešuoju transportu, bet ir konversinėmis teritorijomis.

Klaipėdos valdininkai komandiruotes į užsienį po priverstinės daugiau nei metų pertraukos atnaujino šiemet vasarą. Savivaldybės vadovai ir darbuotojai jau buvo ne vienoje išvykoje.

Liepos 25-28 dienomis į komandiruotę užsienyje vyko Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Valadkienė ir tos pačios grupės vyr. specialistė Agnė Kovalenkaitė. Jos viešėjo  Starachovicės mieste Lenkijoje, kur dalyvavo Erasmus+ projekto „Cities for Youth“ programoje. Komandiruotės išlaidos buvo apmokėtos iš projekto lėšų.

Rugsėjo pradžioje Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė vyko į Latviją, kur dalyvavo forume aptarti miško takų abiejų valstybių pajūryje sujungimą.

Spalio 4-8 dienomis Klaipėdos vicemeras A. Barbšys viešėjo Lenkijoje, dalyvavo renginiuose, kuriuose buvo nagrinėjami pajūrio regiono reikalai, dalijamasi gerąja patirtimi, kalbama apie bendrus projektus, aptariami nauji bendradarbiavimo modeliai.

Šią savaitę į komandiruotę išvyko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis spalio 11-14 d. Briuselyje (Belgija) dalyvauja Europos regionų komiteto plenarinėje sesijoje ir 19-ojoje Europos regionų ir miestų savaitėje.

Praėjusiais metais Klaipėdos valdininkai ir politikai neturėjo itin daug galimybių vykti į komandiruotes, nes nuo kovo 16-osios prasidėjo pirmasis karantinas, o ir jam pasibaigus kelionės į užsienį buvo sugriežtintos.

Tad pernai į komandiruotes buvo vykstama iki karantino paskelbimo. Pernai sausio 16-18 d. A. Valadkienė, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė ir Savivaldybės tarybos narys Kazys Bagdonas vyko į Amjeną (Prancūzija).

Netrukus po šios išvykos – sausio 29-vasario 1 dienomis Statybos leidimų ir statinių priežiūros poskyrio patarėja bei Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius, kuris tuomet buvo Socialinių reikalų departamento direktorius, keliavo į Porto (Portugalija). Pernai kovo 5-6 d. Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Marija Buivydienė vyko į komandiruotę Rygoje (Latvija).

2 Comments

  1. Panasu, kad

    Autobusu parkas pinigu nebeturi kur deti?

    Reply
    • Tikrai taip

      Seniai nebeturi kur dėti. Už tris kainas Naujėko ir Didžioko surenkamus busikus perka.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This