Klaipėdos universitete – paroda apie legendinį Fernando Magelano žygį

Kultūra

Ispanijos Karalystės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje José Maria Robles Fraga antradienį Klaipėdos universitete atidarė parodą „Ilgiausia kelionė“, skirtą Fernando Magelano ekspedicijai aplink pasaulį atminti.

„Ispanija švenčia šio didingo žygio 500 metų jubiliejų. Švenčiame ne tik žygio sukaktį, bet pirmosios ekspedicijos aplink pasaulį dalyvių heroizmą. Po šios kelionės mūsų planeta tapo mažesnė, mes tapom artimesni. Tai – Ispanijos Karalystės indėlis į pasaulio istoriją“,- pristatydamas parodą sakė José Maria Robles Fraga.

Ambasadorius pasidžiaugė, jog paroda eksponuojama Klaipėdoje – jūriniame mieste, kuris dažnai vadinamas Lietuvos vartais į pasaulį.

Garsioji Fernando Magelano ekspedicija aplink pasaulį, įrodžiusi, jog žemė apvali, o pasaulinis vandenynas – vientisas, startavo 1519-aisiais. Po 16 pasirengimo mėnesių 5 laivai su daugiataute įgula išplaukė nuo Ispanijos krantų Vakarų kryptimi. Po trejų metų, 1522-aisiais, į Ispaniją sugrįžo tik vienas laivas „Victoria“ su saujele išgyvenusių jūrininkų ir nauju žygio vadu Chuanu Elkanu, pakeitusiu ekspedicijos metu žuvusį jos įkvėpėją. Iki šiol F. Magelano žygis vadinamas svarbiausiu įvykiu geografinių atradimų istorijoje.

Interaktyvi paroda pirmosios kelionės aplink žemės rutulį detales atskleidžia tiek tradiciniuose parodų lakštuose, tiek į virtualią realybę perkeliančiomis technologijomis. Parodą galima pamatyti darbo dienomis Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto 2-ojo aukšto vestibiulyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This