Buvęs Seimo narys nuteistas už melagingą liudijimą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas praneša panaikinęs apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį už melagingų parodymų davimą teisme, pripažinęs vyrą kaltu ir skyręs jam 5649 Eur baudą, nurodant ją sumokėti per 2 mėnesius nuo nuosprendžio priėmimo dienos.

Kaltinimai buvusiam Seimo nariui Ričardui Žurinskui buvo pareikšti dėl to, kad Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą, kurioje asmenys buvo kaltinami įvairių nusikalstamų veikų, tarp jų – ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos padarymu, prisiekęs sakyti tiesą ir būdamas įspėtas dėl atsakomybės už žinomai melagingų parodymų davimą, apklausiamas kaip liudytojas pakeitė ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus. Ikiteisminio tyrimo metu jis teigė, kad striptizo klube dirbusi mergina sūkurinės vonios kambaryje jam suteikė seksualines paslaugas, patenkindama jo lytinę aistrą oraliniu būdu, tačiau bylą nagrinėjant teisme jau nurodė, kad seksualinės paslaugos jam nebuvo suteiktos.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino, o bylą pirmąja instancija išnagrinėjęs apylinkės teismas jį išteisino tuo pagrindu, kad nebuvo padaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių.

Prokuratūra dėl apylinkės teismo nuosprendžio pateikė apeliacinį skundą – prašė išteisinamąjį nuosprendį panaikinti ir vyrą nuteisti.

Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs apygardos teismas prokuroro skundą patenkino – išteisinamąjį nuosprendį panaikino, pripažino buvusį politiką kaltu dėl melagingų parodymų davimo.

Teisėjų kolegija nesutiko su apylinkės teismo išvada, kad kaltinamasis neteisingai suprato aplinkybes, apie kurias buvo apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu, o nuogos merginos šokį sukūrinės vonios kambaryje vertindamas kaip suteiktas seksualines paslaugas suklydo.

„Apygardos teismas pažymėjo, kad kaltinamasis, apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu, ne tik nurodė, jog klube jam buvo „suteiktos seksualinės paslaugos“, bet ir nurodė konkretų jam suteiktos šios paslaugos būdą, todėl kalbėti apie galimą suklydimą nėra pagrindo, juolab kad kaltinamasis yra aukštąjį išsilavinimą turintis ir įmonei vadovaujantis asmuo, buvęs Seimo narys, viešai pristatomas kaip visuomenės ir politikos veikėjas, todėl abejoti jo gebėjimu suvokti, kas yra seksualinė paslauga, nėra pagrindo”, – rašoma teismo pranešime.  

Skirdamas bausmę teismas nurodė, kad atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta, nors padaryta nusikalstama veika priskiriama nesunkių nusikaltimų kategorijai, tačiau padaryta tyčia, siekiant suklaidinti teismą ir sutrukdyti nustatyti objektyvią tiesą baudžiamojoje byloje, dėl to jam skirta didesnė nei minimali bauda.

Nuosprendis įsiteisėja nuo paskelbimo dienos, tačiau per 3 mėnesius gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This