43-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 18-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, kodėl Klaipėdos apylinkės teismas, šią gegužę pradėjęs nagrinėti iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo jam sugrąžintą bylą dėl per Girulių kvartalą „Gintaro krantas” einančios Skautų gatvės atkarpos, vėl ją sustabdė. Tuo metu jo kolegė praneša apie Klaipėdos apygardos teismo sprendimą apeliacinėje byloje, kurioje už du buteliukas kanapių aliejaus vilnietis buvo išteisintas.

***

Sekmadienį šalyje į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 126 nauji pacientai. Iš 2131 kovidinių lovų šiuo metu užimtos 1699.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba suderino 7,32 mln. eurų vertės AB „Klaipėdos energija“ 2017‒2021 metų laikotarpio investicijas, o kokią įtaką jos turės pastaruoju metu augančiai šilumos kainai, anot energetikų, paaiškės pavasarį.

***

„Mes neturime slaugytojų, tai rūpinamės pagal galimybes, galime užtikrinti tik socialinę priežiūrą. Žmogų nuolat prižiūri socialiniai darbuotojai, padėjėjai, jis stebimas kasdien, gauname visą informaciją. Kalbėjome su Slaugos ligonine, tačiau ji šiuo metu neturi laisvų vietų, minėjo, kad nebeturi ir finansavimo”, – situaciją, aprašytą portalui atsiųstame skaitytojo laiške, „Atvirai Klaipėdai” komentavo uostamiesčio nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė.

***

„Atvira Klaipėda“ gavo informacijos, jog Klaipėdos universitete vykstant Sveikatos fakulteto dekano rinkimams, iš 3 kandidatų fakulteto taryba geriausiai įvertino Sauliaus Raugelės kandidatūrą, tačiau tam nepritaria fakulteto bendruomenė, ketinanti net inicijuoti peticiją.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusiai UAB „Orion Global Pet“ skyrė 289,15 Eur baudą už reguliuojamos veiklos pažeidimą. Bauda siekia 2,5 proc. nuo pajamų, gautų iš reguliuojamos šilumos tiekimo veiklos 2020 metais.

Spalio 19-oji

„Atvira Klaipėda“ informuoja, jog Klaipėdos autobusų parkas šiomis dienomis iš naujo paskelbė 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos konkursą, kurio laimėtojui bus suteiktas mažiausiai metų terminas transporto priemones pagaminti. Tikimasi, kad ekologiškos transporto priemonės miesto gatvėmis ims riedėti 2023 metų pavasarį.

***

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 2235 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

***

Su „Švyturio” arenos automobilių stovėjimo aikštele ir prekybos centru „Arena” besiribojančiame Baltijos prospekto sklype jau prasidėjo Prancūzijos sporto reikmenų prekybos tinklo „Decathlon“ parduotuvės statybos, skelbia „Atvira Klaipėda“.

***

Klaipėdos savivaldybės atstovų komisija antradienį apžiūrėjo naujai įrengtas penkias reguliuojamas pėsčiųjų perėjas ir konstatavo, kad keturios iš jų galės pradėti veikti jau šį trečiadienį.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komitete jo nariai suabejojo, ar teisinga apie 12 mln. eurų Klaipėdos universitetinės ligoninės renovacijai skirti tik iš miesto biudžeto, kai ligoninės paslaugomis naudojasi pusė Lietuvos. „Atvira Klaipėda” taip pat praneša, kad Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui ir antrą kadenciją vadovaus dabartinis jos vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis, laimėjęs konkursą užimti šias pareigas.

Spalio 20-oji

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas neskundžiama nutartimi panaikino finansinius apribojimus prieš daugiau nei aštuonerius metus už jaunos medikės nužudymą Klaipėdoje nuteistam 38-erių gargždiškiui Vytautui Albokui, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas didžiausias šiais metais – 3331 – naujas koronavirusinės infekcijos atvejis.

***

Šiemet jau trečią kartą naujo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovo ieškanti Klaipėdos savivaldybė paniro į paslaptis – valdininkai „Atviros Klaipėdos” žurnalistei atsisakė atskleisti net tai, kiek dalyvių nusprendė siekti šio posto.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime nagrinėtas kompensacijų už privačius darželius klausimas. Pasak vicemero Arvydo Cesiulio, tikimasi, kad 100 eurų per mėnesį kompensacijos už privačius darželius kitais metais gali būti padidintos iki 200 eurų, bet jas gaus mažiau žmonių.

Spalio 21-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos savivaldybė pasiekė galutinę pergalę prieš Centrinę projektų valdymo agentūrą, kuri į europinę paramą baseino statyboms skyrusios Vidaus reikalų ministerijos sąskaitą buvo nurodžiusi grąžinti 3,94 mln. eurų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė trečiadienio vakarą dalyvavo Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekoje, kur buvo pristatytas bene žymiausio iš uostamiesčio kilusio pasaulinio lygio fotomenininko Edžio Jurčio fotoalbumas „Būti šalia/ Being Near“.

***

Uostamiestyje COVID-19 susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius po dviejų parų pertraukos vėl gana smarkiai išaugo – nuo 2061 iki 2224 atvejų, šalyje – nuo 1186,6 iki 1226,7 atvejo.

***

Klaipėdoje, Gedminų gatvėje, jau kurį laiką vyksta intensyvūs statybos darbai – čia iškils prekybos centras „Norfa XXL“, praneša portalo žurnalistas.

***

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete, kuris ketvirtadienį analizavo, kodėl klaipėdiečiams brangsta šildymas ir vanduo, bendrovės „Klaipėdos energija“ atstovai pranešė, jog šiluma klaipėdiečiams brangs ir lapkritį. Tuo metu savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška komiteto nariams pristatė projektą, kuriuo numatoma Saugomų kultūros paveldų objektų valdytojams didinti ir savivaldybės skiriamą paramą, ir šios paramos gavėjų skaičių.

***

Ketvirtadienį vykusiame Tarptautiniame transporto inovacijų forume Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ apdovanota už nuosavo manevrinių geležinkelio lokomotyvų parko modernizavimo programą.

***

Anot savivaldybės pranešimo, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas su darbo vizitu lankydamasis Susisiekimo ir Teisingumo ministerijose aptarė svarbius infrastruktūrinių projektų įgyvendinimo klausimus, tarp kurių – ir į pradinį tašką grįžtantis buvusio policijos pasato Jūros g. likimas.

***

Ketvirtadienio vakarą Karaliaus Mindaugo taurės rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas” sugebėjo išvykoje įveikti Jonavos „CBet” rezultatu 92:86.

Spalio 22-oji

Kodėl Klaipėdos savivaldybei niekaip nesiseka rasti vietos naujoms kapinėms, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

lebar

***

„Jie taip formuoja sąskaitas, nes retas kuris nuomininkas naudojasi internetu ir net elektroniniais paštais. Įsivaizduokit, sąskaitos yra išrašomos 1381 nuomos sutarčiai. Yra viena buhalterė, šiuo metu net tokio poreikio nebuvo, nėra ir žmogiškųjų išteklių, kad pagal pageidavimus būtų siunčiamos tos sąskaitos”, – portalo skaitytojos nusiskundimą, kad „Klaipėdos butai” iki šiol nuomininkams siunčia popierines sąskaitas, komentavo Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Lina Murauskienė.

***

Klaipėdos savivaldybė šį sekmadienį, spalio 24 d., uostamiesčio gyventojus nuo COVID-19 kviečia skiepytis Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, kurioje dirbs mobilioji medikų komanda.

***

Vakarų Baltijos laivų statykla, teismuose pasiekusi pergalę ir įrodžiusi, kad Lietuvos kariuomenė netinkamai vykdė viešąjį teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivo įsigijimo konkursą, vis tiek lieka be užsakymo.

***

Penktadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto tarybos kolegija vieno balso persvara nusprendė, kad savivaldybėje turėtų būti įkurtas naujas Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, kurio paskirtis būtų uostamiestį garsinti Lietuvoje ir užsienyje.

***

„Atvira Klaipėda“ praneša, jog Valstybinei energetikos reguliavimo tarnybai pateiktos tvirtinti išvados dėl pernai gegužę įvykusio sprogimo ir gaisro Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios PET granulių gamintojos „Orion Global Pet” katilinėje.

Spalio 23-oji

Naujoje ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje rašoma apie tai, jog 1946-1947 metais Klaipėdos valdžiai teko sukti galvą ne tik dėl to, kokias teritorijas priskirti naujai besikuriančiomis įmonėms, bet ir kovoti su nelegaliais prekybos spiritiniais gėrimais „taškais”, nelegalia prekyba iš po prekystalių „iš šono” įsigytomis prekėmis ir kt.

***

Savaitinis naujų COVID-19 ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 15 proc., tuo metu Klaipėdoje po ilgos pertraukos šis rodiklis sumažėjo 2,3 proc. Uostamiestyje per parą sumažėjo ir 100 tūkst. gyventojų tenkantis dviejų savaičių rodiklis.

***

Policija praneša, jog Klaipėdos apskrityje po reido pareigūnai pradėjo 10 ikiteisminių tyrimų dėl svetimo galimybių paso pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo.

***

„Biblioteka yra atminties institucija, kaip ir visi archyvai, muziejai, bibliotekos taip pat kaupia kultūros pavedą ir archyvus”, – šią savaitę dalyvaudama fotomenininko Edžio Jurčio fotoalbumo pristatyme kalbėjo Ievos Simonaitytės bibliotekos fotoarchyvo fondo įkūrimo iniciatorė ir jo puoselėtoja, Kraštotyros ir skaitmeninimo skyriaus vedėja Jurga Bardauskienė.

***

Šeštadienį namuose žaidęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ namuose rezultatu 55:79 patyrė pralaimėjimą prieš Telšių „Telšius”, o Moterų lygos Baltijos čempionato rungtynėse LCC universiteto krepšininkės rezultatu 61:81 nusileido Talino „TalTech” komandai.

Spalio 24-oji

„Gyvenu ir mokausi Klaipėdoje apie ketverius metus. Klaipėda – sąlyginai mažas ir jaukus miestas, ir man tai patinka. Klaipėda ir lietuviai labai skiriasi nuo mano šalies, nuo armėnų, nuo Armėnijos architektūros, kultūros, stiliaus, gyvenimo būdo. Miestas pozityviai išsiskiria tuo, kad nori vystytis, bet tuo pat metu išlaikyti jaukumą. Be to, norėčiau pasakyti, jog nuoširdžiai žaviuosi Lietuvos pajūrio gamtos peizažais, Kuršių mariomis, jūra. Tai nepaprastas grožis ir vertybė”, – sako LCC universitete studijuojanti Marina Arutiunian, kurią kalbina Denis Kišinevskij.

***

Savaitinis naujų COVID-19 ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 17,4 proc., tuo metu Klaipėdoje antra para iš eilės šis rodiklis mažėja – šįkart sumenko 1,3 proc.

***

Sekmadienį Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės Baltijos moterų lygos rungtynėse savo namuose rezultatu 102:64 sutriuškino Talino „TalTech-NORDAID“ ekipą.

***

15min žiniomis, Rusijos pareigūnai dėl galimo sienos pažeidimo sekmadienį sulaikė Klaipėdos rajono merą Bronių Markauską ir dar du Lietuvos piliečius. Incidentas įvyko vyrams plaukiojant Kuršių mariose.

***

TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate dar vieną pergalę iškovojo „HC Klaipėda“ ledo ritulininkai. Sekmadienį klaipėdiečiai išvykoje Elektrėnuose 4:2 palaužė „LTeam Select“ komandą ir bent jau laikinai pakilo į antrąją pirmenybių poziciją. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This