Klaipėdoje antra para – mažiau savaitinių COVID-19 susirgimų

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį Lietuvoje patvirtinti 2285 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (net 18 proc. mėginių buvo su virusu).

Uostamiestyje šeštadienį – trys mirtys

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 267 žmonėms. Penktadienį, patikslintais duomenimis, tokią diagnozę išgirdo 224, ketvirtadienį – 247, trečiadienį – 250, antradienį – 299, pirmadienį – 184 klaipėdiečiai.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 17,4 proc., tuo metu Klaipėdoje antra para iš eilės šis rodiklis mažėja – šįkart sumenko 1,3 proc.

Tačiau uostamiestyje po paros vėl padidėjo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius nuo buvusių 2181,7 iki 2202,5 atvejo, o šalyje jis išaugo nuo 1270,3 atvejo iki 1292,8.

Klaipėda pagal šį rodiklį ir toliau lieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių, tuo metu Klaipėdos rajonas pakilo į ketvirtą vietą nuo galo (1716). Geriausia padėtis tebėra Ignalinos rajono savivaldybėje su 410,4 atvejais.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 159 pacientai. Iš šalyje esančių 2297 kovidinių lovų užimta 1781.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė dar 25 žmonės, iš jų pasiskiepiję buvo 5, priklausę 70-89 metų amžiaus grupei. Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje jau siekia 5633.

Klaipėdoje nuo COVID-19 mirė dar trys žmonės, čia virusas jau nusinešė 247 klaipėdiečių gyvybes.

Šiuo metu šalyje serga 30 384 gyventojai, išgijo 344 411. Tarp sergančiųjų yra 2675 klaipėdiečiai, tarp pasveikusiųjų jų yra 23 518 (per parą pasveiko 34 Klaipėdos gyventojai).

Šeštadienį pirmą kartą pasiskiepijo 647 žmonės, pilnai vakcinavosi 502, o trečią skiepą gavo 370. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 58, 22 ir 53.

Uostamiestyje pilnai pasiskiepiję yra 49,8 proc. gyventojų. Mažiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose.

Skiepijimosi, mirčių ir hospitalizacijos rodikliai

Sveikatos pasaugos ministerijai praneša, jog ketvirtoji COVID-19 banga šalyje netrukus taps didžiausia per visą pandemiją. Tai rodo naujausi duomenys. Daugumoje savivaldybių atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičius auga, o mažėja tik keliose Vakarų Lietuvos savivaldybėse, kuriose ir prasidėjo ši banga.

  • Tarp hospitalizuojamų dėl COVID-19 asmenų 75 proc. sudaro asmenys, negavę nė vienos vakcinos dozės.
  • Tarp mirštančių nuo COVID-19 visiškai nevakcinuoti sudaro 80 proc., tad daugiau nei 75 proc. hospitalizacijų ir mirčių dėl COVID-19 sukelia 25 proc. nevakcinuotų aukštos rizikos grupių asmenų.
  • Vakcinavosi arba persirgo COVID-19 jau per 72 proc. šalies gyventojų ir, mažėjant vakcinacijos apimtims bei daugėjant naujų atvejų, šios mišrios imunizacijos tempas išlieka stabilus ir siekia apie 1 proc. gyventojų per savaitę.
  • Imuniteto įgijimas persergant ar vakcinuojantis turi labai skirtingas kainas: per 60 dienų nuo COVID-19 diagnozės dėl visų mirties priežasčių mirė dešimt kartų daugiau žmonių, nei statistiškai tikėtina šioje žmonių grupėje, tuo tarpu po pirmos vakcinos dozės dėl visų mirties priežasčių žmonių mirė perpus mažiau, nei statistiškai tikėtina tarp 1,7 mln. vakcinuotų asmenų.
  • Primintina, kad 75+ metų nuo COVID-19 nepasiskiepiję senjorai gali gauti 100 eurų vienkartinę išmoką pasiskiepijus pilna vakcinacijos schema iki lapkričio 30 d., o jau pasiskiepiję – gauti sustiprinančiąją vakcinos dozę iki kovo 31 d. Pirma vakcinos doze rekomenduojama pasiskiepyti iki lapkričio 8 d., kad pagal pilną vakcinacijos schemą būtų galima pasiskiepyti iki lapkričio 30 d.

6 Comments

  1. Kovid aferos skleidėjams, gazdintojamas

    dėl širdies kraujagyslių ligų netekome daug žmonių – 54,6 proc. visų mirusių gyventojų, t.y. daugiau negu pusė. Pagrindinė priežastis – išeminė širdies liga, nusinešusi net 63,3 proc. gyvybių. Tai dramatiški skaičiai. Dažniausiai žmonės miršta nuo miokardo infarkto, kurio vystymąsi smarkiai veikia trombozė.

    Reply
    • Taip taip

      O miokardo infarktas kaip tik ir istinka sergancius ar persirgucius covidu :)))

    • Memelender

      Tai jau senai raginta žmones pradėti sveikiau gyventi t.y. sportuoti, geriau maitintis ir tt. Keista kad tokioje „skurdžioje” šalyje nutukimo lygis išties aukštas. Deje mirtininkai antivakseriai ir toliau nieko neklauso.

  2. Kovid aferos skleidejams statystika

    Lietuvoje standartizuotas mirtingumas nuo kraujotakos sistemos yra daugiau kaip du kartus didesnis nei bendras ES šalių rodiklis. Palyginimas toks: 2017 m. Lietuvoje šis skaičius siekė 822 mirties atvejus šimtui tūkstančių gyventojų, o Prancūzijoje tik 197. Todėl Eurostato ir Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje mirtingumas nuo galvos smegenų infarkto yra 2,5 karto didesnis nei ES šalyse senbuvėse, o nuo išeminės širdies ligos – net 3 kartus. Pavyzdžiui, neįgalumą dėl širdies ir kraujagyslių ligų lemia galvos smegenų sutrikimai, liaudyje žinomi kaip insultai, kurie sudaro 36 proc., ir išeminė širdies liga, sudaranti 30 proc.

    Reply
  3. Nei eilerasčio , nei lentelės nereikia

    Melas, apsoliutus melas. Rašykit kiek susirgo ir mumirė nuo vežio -10 kart daugiau nei nuo gripo ir virusu.
    Kiek susirgo ir mirė nuo kraujagislio lygu-15 kartu daugiau nei nuo gripo ir virusu.
    Kiek mirė netinkamai gydytojams gydant -30 kartu daugisu…..ir td. Ir tp.
    Kodėl rašoma tik APIE CIVID…. NES CIVID AFERA IR MELAS…MELAS….MOKA GERAI UŽ ..

    .

    Reply
  4. Oras

    Kam tas eilėraštis sudėkite viską į lentelę ir bus viskas aišku

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This