Klaipėda pasitinka žiemą: laikinos gatvių valymo sutartys ir atakai pasirengęs gripas

Miestas, Svarbu

Uostamiestis yra pasirengęs susitvarkyti su rudens iššūkiais ir pasitikti žiemą – taip konstatuota antradienį vykusiame planiniame Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Tačiau nerimą kelia prasidėjęs gripo sezonas ir tai, jog keliuose daugiabučiuose namuose vis dar negalima įjungti šildymo.

Praėjusią žiemą sunkiai pravažiuojamos gatvės buvo tapusios kone kasdienybe, o šį sezoną tikimasi tokių nemalonumų išvengti. Palmiros Mart nuotr.

„Dabar mums didžiausias iššūkis yra susitvarkyti su lapais, juos surinkti nuo kelkraščių ir nuotekų šulinių grotelių. Kelkraščiai valomi du kartus per savaitę, kai vasarą valydavome kartą per mėnesį. Padėtis tikrai gerėja, bet dar nebuvo šalnų ir tie lapai nuolat krenta. Tai vieną dieną susitvarkai, o kitą dieną vaizdas vėl panašus“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Iššūkių kėlė pasirengimas žiemai, nes Klaipėdos savivaldybės paskelbtas mechanizuoto gatvių valymo konkursas, kuriuo miestas suskirstytas į tris dalis ir buvo ieškomi trys rangovai, buvo apskųstas teismui ir byla vis dar nagrinėjama.

I. Šakalienė tikino, kad jau baigiamos mažos vertės viešojo pirkimo procedūros ir lapkričio 4 dieną tikimasi pasirašyti sutartis su rangovais, kurių vienas šią žiemą valys pietinę miesto dalį, o kitas – šiaurinę. Tad realiai darbai bus organizuojami taip pat, kaip praėjusį žiemos sezoną.

„Būsimi rangovai jau patikino, kad abu turi pakankamai druskos ir smėlio mišinio, visa technika taip pat jau paruošta, tad tikimės, jog viskas bus gerai“, – vylėsi I. Šakalienė.

Šaligatvius žiemą taip pat valys du rangovai – vienas jų dirbs pietinėje miesto dalyje, o kitas šiaurinėje.

„Turime patikinimą, kad tiek smėliadėžės, tiek druskos mišiniai, tiek technika jau paruošta ir manau, kad didelių problemų neturėsime“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis patikino, jog kitą savaitę daugiabučių namų administratoriams bus išsiųsti raginimai pasiruošti žiemos sniego valymui kiemuose ir juose esančių šaligatvių pabarstymui žvyru.

„Dėl nevalytų kiemų mes visi sulaukiame daugybės gyventojų skundų, o atsakingi yra daugiabučių namų administratoriai. Todėl kitą savaitę išsiųsime pirmą raginimą pasiruošti žiemai, tokį raštą planuojame išsiųsti ir dar kartą, kad paskui administratoriai negalėtų sakyti, jog nieko nežinojo“, – teigė M. Poimanskis.

Nešildomi trys daugiabučiai

Planiniame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje konstatuota, jog visos švietimo ir sveikatos priežiūros įstaigos jau yra tinkamai šildomos ir šildymas neturėtų sutrikti. Tačiau problemų kyla daugiabučiuose. Anot Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėjos Dianos Gerasimovienės, šildymas vis dar neįjungtas Kretingos g. 12, Naujoji Uosto g. 26 ir Taikos pr. 17 esančiuose daugiabučiuose namuose.

„Kretingos g. 12 namas šildymo neturi dėl renovacijos darbų, bet namo administratoriui jau išsiuntėme įpareigojimą šildymą įjungti nuo lapkričio 1 dienos. Kiti du namai šildymo neturi dėl to, kad juose taip pat vyksta renovacija ir kai kurie gyventojai neįsileidžia į savo butus sudėti naujų radiatorių. Planuojame, kad su gyventojais pavyks susitarti, jie įsileis ir greituoju būdu viskas bus sutvarkyta“, – tvirtino D. Grasimovienė, bet konkrečios datos, kada gyventojai gali tikėtis šildymo, neįvardijo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius ir Ekstremalių situacijų komisijos vadovas Gintaras Neniškis akcentavo, jog šiuos du namus reikia nuolat kontroliuoti, kad problemos kuo greičiau būtų išspręstos.

COVID -19 padėtis mieste – prasta

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje antradienį aptarta ir COVID-19 ligos situacija mieste. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas akcentavo, kad ji vis dar yra labai prasta.

„Todėl rekomenduojame neorganizuoti viešų renginių patalpose, jei leidimus išduoda Klaipėdos savivaldybė. Taip pat labai prašome visų organizacijų, įstaigų laikytis reikalavimų ir rekomendacijų, pavyzdžiui, tinkamai vėdinti patalpas. Deja, per patikrinimus net mokyklose nustatome, kad per pertraukas klasės neišvėdinamos. Iš to, kaip plinta virusas, matyti, kad pažeidimų visur yra nemažai“, – konstatavo R. Grigaliūnas.

Anot jo, Klaipėdoje prasideda ir gripo sezonas – vienas atvejis jau nustatytas.

„Tikėtina, kad gripo atvejų taip pat gali daugėti, nes žmonės nebesisaugo, kaukes nešioja atmestinai. Sveikatos priežiūros įstaigos netrukus turi gauti gripo vakcinų ir būtina nepamiršti, kad reikia pasiskiepyti“, – pabrėžė R. Grigaliūnas.

1 Comment

  1. Klaipėdiškis

    Kožnais metais ruošiasi ruošiasi, o kaip visada žiema užklumpa netikėtai. Galvojate šiemet bus kitaip, nei vėl jį.
    Kas apie lapus, teko pora metų dirbt Vokietijoj , tai ten lapus surenka tik tada kai visi lapai nuo medžių būna nukritę. O čia kas dvi savaites tik lėšų švaistymas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This