Už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus bus baudžiama be įspėjimo

Aplinkosauga

Seimas ketvirtadienį priėmė Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus, kuriais bus griežčiau baudžiama už savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus.

„Prasižengus pirmąjį kartą, esant tam tikroms aplinkybėms, gali būti skiriama pusė minimalios baudos, o įspėjimas, kaip sankcija, nemotyvuoja pradėti proceso, tokiu būdu dažnai nesiimant veiksmų, kad teisės norma efektyviai funkcionuotų praktikoje. Svarbu suprasti, kad tyrimo atlikimas ir teisės normos taikymo procesas reikalauja administracinių resursų, todėl įspėjimas, kaip sankcija, net iš dalies nekompensuoja valstybės naudojamų administracinių kaštų“, − dokumento aiškinamajame rašte pataisos reikalingumą argumentavo jos iniciatorius, klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius.

Priimta pataisa nutarta panaikinti už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą numatytą įspėjimą, kaip sankciją. Už pažeidimą iškart grės bauda nuo 30 iki 140 eurų. Tokiu būdu siekiama skatinti atsakingas institucijas efektyviai taikyti šią nuostatą praktikoje, pradedant ir atliekant su šios normos pažeidimu susijusius tyrimus.

Už šį teisės akto pakeitimą balsavo 101 Seimo narys, prieš – 4, susilaikė 6 parlamentarai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This