„Gargždų geležinkelis“ jau gavo infrastruktūros pajėgumų

Transportas

Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“ pranešė, jog parengė 2021–2022 metų tarnybinį traukinių tvarkaraštį, kuriame numatyti viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumai keturiems pareiškėjams – UAB „LTG Link“, AB „LTG Cargo“, UAB „Gargždų geležinkelis“ ir UAB LGC CARGO.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nepaisant to, kad kol kas Lietuvoje didžioji geležinkelio tinklo dalis yra neelektrifikuotas vienkelis ieškome būdų, kaip didinti viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklo konkurencingumą ir maksimaliai patenkinti pareiškėjų poreikius dėl pajėgumų skyrimo. Tai ypač aktualu tose infrastruktūros dalyse, kurios yra perpildytos. Šiemet pavyko vienoje iš tokių infrastruktūros dalių tų pačių pajėgumų skyrimo klausimą išspręsti visiškai, o kitose – iš dalies. Tad geležinkelių infrastruktūros pajėgumai 2021–2022 metų tarnybinio traukinių tvarkaraščio galiojimo laikotarpiu skirti didesniam pareiškėjų skaičiui“, – pranešime cituojamas Karolis Sankovski, „LTG Infra“ generalinis direktorius.

Anot pranešimo, „LTG Infra“ paraiškas dėl viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumų skyrimo vertina paskutinius dvejus metus. Pajėgumai skiriami vadovaujantis Geležinkelių transporto kodekse nustatytais viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumų skyrimo reikalavimais ir susisiekimo ministro nustatytomis prioriteto taisyklėmis, kurios taikomos perpildytoms viešosios geležinkelių infrastruktūros dalims. Paraiškų vertinimo ir pajėgumų skyrimo procedūra trunka septynis mėnesius.

2021–2022 metų tarnybinis traukinių tvarkaraštis įsigalios nuo šių metų gruodžio 12 dienos ir juo bus vadovaujamasi iki kitų metų gruodžio 12 d.

Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija penktadienį priimta nutartimi kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT) prejudicinio sprendimo dėl 2012 m. lapkričio 21 d. Europos parlamento ir Tarybos direktyvos, kuria sukuriama bendra Europos geležinkelių erdvė, išaiškinimo.

Byloje pareiškėjas UAB „Gargždų geležinkelis” ginčija Lietuvos transporto saugos administracijos direktoriaus sprendimą neskirti viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumų. Įmonė teigia, kad Lietuvoje nustatytos prioritetų taikymo taisyklės, kai pajėgumai prašomi dėl perpildytų geležinkelio ruožų, palankios įsitvirtinusiam subjektui – nacionaliniam vežėjui AB „Lietuvos geležinkeliai“ ar jo dukterinėms įmonėms.

Administracinės bylos nagrinėjimas sustabdytas iki bus gautas ESTT prejudicinis sprendimas su atsakymais į konkrečius LVAT klausimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Baltarusiškų trąšų skandalo tęsinyje - geležinkeliams palankus verdiktas

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Klaipėdoje įsikūrusios bendrovės „Uosto vartai“ ieškinį LTG grupės krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“ dėl ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This