Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Kultūra

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją.

Bohemiškasis Gainsbourgų klanas neatsiejamas nuo Paryžiaus – pasaulio menininkų ir kūrėjų Mekos, įvaizdžio: tai dainininkė ir aktorė Jane Birkin, muzikantas Serge’as Gainsbourgas, jų dukra aktorė Charlotte Gainsbourg.

Serge‘as Gainsbourgas buvo kultinis prancūzų menininkas, pasižymėjęs ne vienu talentu ir provokavęs aplinkinius į padoraus gyvenimo rėmus netelpančiu gyvenimo būdu. Tai asmenybė, kurioje tilpo dainų atlikėjas ir kompozitorius, aktorius ir režisierius, poetas ir dailininkas. Nors kai kuriems lietuviams Gainsbourgų pavardė dažniausiai nieko nesako, tačiau išgirdę žymiausią jo dainą „Je t’aime… moi non plus”( pranc. Aš tave myliu… aš tavęs nebe), kurios versijų sukurta jau ne viena dešimtis, džiaugsmingai atpažįsta girdėję.

Savo garsiausias, erotikos kupinas meilės dainas menininkas sukūrė įkvėptas vienų svarbiausių ano laikmečio prancūzų popkultūros moterų. Tarp jų – aktorė ir populiari šansonų atlikėja Juliette Greco, žavioji kino aktorė ir dainininkė Brigitte Bardot, dainininkė France Gall, jo didžiąja meile tapusi britų aktorė ir dainininkė Jane Birkin. Jos dukra – žinoma prancūzų kino aktorė Charlotte imasi režisierės vaidmens ir debiutiniame savo filme kamerą nukreipia į mamą – Jane. Šiltoje ir jautrioje dokumentikoje – filme „ Charlotte apie Jane” (86 min, Prancūzija, 2021 m.) – dvi talentingos moterys atsiveria ne tik publikai, bet ir viena kitai.

Kino vakaro metu Kultūros fabrike žinoma kino kritikė Izolda Keidošiūtė pristatys šią legendinę Gainsbourgų meno kūrėjų šeimą ir filmą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

K. Meškys: „Kol pasaulis stebina - tol esi gyvas"

Šį vakarą, 18 val., žinomas uostamiesčio sinefilas, kultūrininkas ir žurnalistas Kęstutis Meškys savo bičiulius, pažįstamus ir visus smalsius klaipėdiečius kviečia ...
2021-10-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino klubas „8 ½“ keliasi į kino mylėtojų namus

Iš mūsų gyvenimo nesitraukiant koronavirusui, kino klubas „8 ½“ ieško būdų, kaip neprarasti ryšio su bene puse tūkstančio savo draugų ...
2020-12-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos knygų mugė startuos su filmu „Aušros pažadas“

Spalio 1–3 d. Klaipėda kvies miesto gyventojus ir svečius į tarptautinę VIII Klaipėdos knygų mugę. Šių metų tema – „Sugrįžimai“ – ...
2020-09-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This