„Grigeo Klaipėda” vamzdis: dar viena byla

Regionas, Svarbu

Teismą jau pasiekė su garsiuoju „Grigeo Klaipėda” vamzdžiu susijusi byla – tiesa, ne baudžiamoji, o civilinė. Ji gimė iš šios bendrovės ir uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” skundų dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTSPI) sprendimų.

„Grigeo Klaipėda“ nuotekų valymo įrenginiai. Oro grupės nuotr.

VTSPI surašė abiem minėtosioms bendrovėms privalomuosius nurodymus pašalinti savavališkos statybos padarinius – nelegalų nuotekų vamzdį, kuriuo apeinant nuotekų valymo įrenginius buvo teršiamos Kuršių marios.

Pasak Klaipėdos apylinkės teismo atstovės spaudai Jūratės Volčkovos, abi bendrovės, nesutikdamos su tokiais nurodymais, apskundė juos teismui. Šie skundai buvo sujungti į vieną bylą, kurios nagrinėjimas turėtų prasidėti artimiausiu metu.

ATNAUJINA. AB „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas per viešųjų ryšių agentūra jau po publikacijos paskelbimo perduotame komentare teigė, kad įmonė nesutinka su inspekcijos išvadomis ir teismui pateikė oficialius dokumentus apie 1989-1991 m. statytos infrastruktūros projektavimo ir statybos eigą.

„Prašome panaikinti privalomąjį nurodymą pašalinti inžinerinius tinklus valstybinės žemės sklypuose”, – teigia jis. 

Tuo metu „Klaipėdos vandens“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė informavo, kad ši įmonė nesutinka su VTSPI padarytomis išvadomis, „kadangi nėra jokių įrodymų, jog AB „Klaipėdos vanduo“ naudojosi ar tuo labiau naudojasi savavališkai pastatyto nuotekų tinklo dalimi”.

„Statybos inspekcija savo vykdyto tyrimo metu nenustatė dokumentų, kuriais remiantis būtų galima pripažinti nuotekų linijos statybą teisėta, taip pat nenustatė tinklo savininko”, – teigia G. Butkienė.

Sprendimas baigti ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ veiksmų, kai įmonės nuotekomis, leidžiamus taršos normatyvus viršijančiomis daugiau kaip 100 kartų, buvo teršiamos Kuršių marios, Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo priimtas rugpjūčio pabaigoje.

Įtarimai dėl aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais, bei piktnaudžiavimo pareikšti juridiniam asmeniui ir 14-ai fizinių asmenų – esamiems ir buvusiems įmonės darbuotojams.

Priėmus šį sprendimą, įtariamiesiems ir jų gynėjams, civiliniam ieškovui ir jo atstovams buvo suteikta teisė susipažinti su visa tyrimo medžiaga bei teikti prašymus dėl ikiteisminio tyrimo papildymo. Šią baudžiamąją bylą sudaro daugiau kaip 80 tomų medžiagos. Apie jos perdavimą teismui prokuratūra dar nepranešė.

6 Comments

  1. Apsileidėliai

    :Kl. vanduo: Kl. savivaldybės valdoma įmonė. Reiškia, savivaldybė turi žinoti VISKĄ, nes visa įmonės veikla susijusi su didžiausiais reikalavimais vykdyti Aplinkosaugos, vandentvarkos ir pn. įstatymus. Be to, ‘Kl. v.” stebėtojų taryba, valdyba ir jos nariai privalo ypač atsakingai veikti. O dabar kaip yra? Įsivaizduojat kad toks veikėjas V.Anužis yra stebėtojų tarybos pirmininkas? O toks įmonės dir. L.Makūnas ką veikė? Turbūt skubėjom statyti sau prabangų namą…..O ką veikė visa Liberalų partija ? Taip pat ir E.Gentvilas. Jie visi ir merai vis „kovojo” kas bus direktorius, kas gaus metų pabaigoje tantejemas – išmokas …. Tikrai sunku prokuratūrai…. Bet tyrimus viską apsunkina tie seni ir nauji „Kl. v.” NT valyklos darbuotojai kurie žino, bet slepia daug ką, nesako tiesos… Tačiau garantuoju, kad nė vienas neišvengs bausmių, tame tarpe ir savivaldybės atstovai….. Tai jų ne atsakomybė , veidmainiavimas priverčia merdėti marias ir jau pasikėsino į B. jūrą.

    Reply
  2. Klaipėdskas

    Jeigu dūdmaišis būtų normalus meras tai tiesiog atjungtų elektrą grigeo ir visom teršiančiom įmonėm iki aukščiausio teismo sprendimo.

    Reply
  3. Antanas

    Kodėl išsigimėliams tik civilinė byla, juk jie savo nuodais žudė žmones. Jie turi ilgam sėdėti kalėjime už- tokį baisų nusikaltimą. Nejaugi jiems pavyko nupirkti teisėsaugą?

    Reply
    • br

      jus apie savivaldybes imone?

  4. Savivaldybė visada žinojo apie tarša

    O prokuratūra ir Aplinkosauga iš kito miesto emesi tik kada ūmonės tiksliai nurodė : va kokiais kiekiais ir kiek laiko teršia

    Reply
  5. O

    Jeigu kazkoķio skestancio laivelio negali patraukti o čia visas vamzdis. Dudorius tik pusti žandus moka

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This