Naujasis Klaipėdos koncertų salės vadovas ją vadina prišiukšlinta gryčia (atnaujinta komentaru)

Kultūra, Svarbu

Rugsėjo viduryje Klaipėdos koncertų salei pradėjęs vadovauti Tadas Grabys negaili skambių žodžių „palikimui”, kurį perėmė.

„Ką matėte atvažiuojančius į Koncertų salę, tą ir matysite, tik didesnę įvairovę”, – žada Tadas Grabys.

„Aš nesuprantu ir nemoku vogti, man labai yra svarbu skaidrumas. Klaipėdos koncertų salė privalo skaidriai naudoti mokesčių mokėtojų pinigus”, – ketvirtadienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu sakė T. Grabys.

Anot jo, būtina „atsiverti ir nustatyti naujus koncertinės įstaigos skaidrumo ir atskaitomybės procesus bei standartus”, tačiau šią viziją įgyvendinti esą trukdo „supuvęs pamatas”.

„Kaip tik šiuo metu tvarkausi ir bandau išsivalyti tą prišiukšlintą gryčią”, – teigė direktorius.

Jis vardijo, kad, pavyzdžiui, daugiau nei dešimtmetį dirbantis darbuotojas neturėjo nuolatinės darbo sutarties – ji kasmet buvo atnaujinama, „kad naudotųsi privilegija”. Dėl to, anot T. Grabio, Koncertų salė nukentėjo finansiškai, nes sumokėdavo daug didesnius mokesčius. Taip pat direktorius teigė, jog meniniai darbuotojai dirbdavo ir pagal darbo sutartis, ir lygiagrečiai atlikdavo darbus pagal autorines sutartis savo darbo metu, o tai esą reiškė, kad neatliko savo darbo funkcijų.

„Kai kurias atvejais mokėjimai buvo didesni nei pareiginės algos dydis”, – teigė direktorius, kartu patikinęs, jog yra ir daugiau aplaidžios veiklos įrodymų, bet dar atliekamas tyrimas ir jis ne viską dar yra sužinojęs.

Komiteto narei Juditai Simonavičiūtei pastebėjus, kad „metant tokius kaltinimus reikia turėti drąsos”, kartu ji klausė, ar naujasis vadovas jau kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prokuratūrą.

Anot T. Grabio, jau buvo „pokalbiai su tam tikromis struktūromis”.

Naujasis direktorius taip pat akcentavo, jog kai kurie renginiai būdavo labai neefektyvūs. Kaip pavyzdį jis minėjo, kad į 6000 eurų kainavusį renginį ateidavo 20 žmonių. Anot jo, toliau taip elgtis galima tik tuo atveju, jei Klaipėdos savivaldybė laiko save Šveicarija. T. Grabio nuomone, reikėtų nevengti ir populiariosios muzikos, surandant „aukso viduriuką”.

Kartu jis akcentavo, kad dėl repertuaro nepriima vienasmenių sprendimų, tariasi su komanda.

„Ką matėte atvažiuojančius į Koncertų salę, tą ir matysite, tik prie viso to kažko daugiau ir didesnę įvairovę. <…> Visi labai užsiakcentavę apie tą popsą. Aš į tą norėčiau atsakyti taip: ar Martyno Levickio akordeonu grojanti muzikinė programa jums yra popsas? Aš tai traktuoju kaip tą lengvesnio, populiaresnio žanro muziką, kuri traukia žiūrovą” – sakė T. Grabys, akcentavęs, kad reikia didinti išlaidas rinkodarai, megzti ryšius su regiono publika, intensyvinti ryšius su miesto mokyklomis, kad mokiniai išgirstų apie tokią įstaigą.

„Aš manau, kad labai gerą direktorių turės mūsų Koncertų salė. Tikrai matau super gerus metodus ir linkiu jam tai įgyvendinti”, – T. Grabio pasisakymus ir veiklos pristatymą įvertino komiteto narys Romaldas Idzelevičius.

ATNAUJINTA. Iki T. Grabio Koncertų salei nuo 2006-ųjų rugpjūčio vadovavusi Danutė Žičkuvienė penktadienio rytą „Atviros Klaipėdos” žurnalistui sakė tik iš jo sužinojusi apie tokius „įpėdinio” pareiškimus.

Danutė Žičkuvienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jeigu tai pasakyta viešai, tai rimti kaltinimai. Aš esu šokiruota”, – sakė moteris.

Ji sakė pasiklausysianti posėdžio įrašo ir galvosianti, kaip elgtis toliau.

55 Comments

  1. Nuolatinė prišiukšlintos gryčios lankytoja

    Turėjau neatsargumo ne tik perskaityti straipsnį, bet ir išklausyti posėdžio įrašą. Ir pasigailėjau. O gal ir ne… Gal geriau neturėti lūkesčių – mažesnis nusivylimas.
    Tik paklausykite: „Ašššš TOKS žmogus”, po kurio laiko ir vėl :”Ašššš TOKS žmogus”…
    Po tokio prisistatymo, viename pirmųjų sakinių – purvo lavina buvusios vadovės atžvilgiu. O čia tai suprantu, o čia karjeros pradžia! Kaip šaunu, kaip teisuoliška: sumalti buvusiuosius. Kitas karjeros žingsnis tik į Seimą .
    Toliau – apie „aukso viduriuką”, t.y., ar Levickis popsas ar ne. Supratau, kad vadovo manymu – ne. O mano galva, pats savaime Levickis nei toks,nei anoks, priklauso nuo to, kokią programą groja. Buvo laikai, kai šis puikus atlikėjas grojo ne vien Piazzolla ar „Metų laikus”. Bet tos programos, matyt, ne „aukso viduriukas”…
    Vargšė Klaipėda!

    Reply
    • lankytojas

      Pažiūrėsim kaip jis po savęs paliks…. Gal ne tik ,,šiukšlių” krūvą, bet ir….
      Matysim dabar dainuojančias ,,krūtinėm”, užmiršim klasiką….

    • Orakulas

      Čia tikriausiai ir visa esmė. Standartinis biurokratas viską matavo, matuoja ir matuos salėje užsėstomis kėdėmis, į kurias buvo parduoti bilietai. Kl. konc. salė iki šiol, bent man taip atrodo, laikėsi politikos neįsileisti net ir salės nuomai pigaus kičinio popso. Čia apie muziką. Deja, salę labai pamėgo aktoriukai su savo pigiena. Reikia pripažinti: Klaipėdos kultūrinis mentalitetas apskritai nėra vertas pasididžiavimo. Tačiau tai nereiškia, kad čia nereikia aukštosios kultūros renginių, į kuriuos susirenka, deja tik kelios dešimtys meno gerbėjų. Naujas vadovas sako – neapsimoka, nereikia, tačiau… Koncertų salė – biudžetinė organizacija. Todėl tą keletą koncertų per metus su pasaulinėmis akademinės muzikos žvaigždėmis, manau, Klaipėda gali sau leisti vardan tų kelių neskaitlingų dešimčių meno gerbėjų, kurie, beje, taip pat yra mokesčių mokėtojai. Tačiau… kai renginių anonse pamatau Katunskytę, pirma mintis – šakės visam daugelį metų kruopščiai puoselėtam Koncertų salės įvaizdžiui. Nebėra nieko švento. Liks tik „apibilietuotos” kėdės ir puikūs finansiniai salės nuomos rodikliai. Tai gal tada ir kolektyvų nebereikia, nes jie tik pinigus ėda. Pamenu, kažkada ir Muzikiniame teatre buvo imta nuomoti salę bet kam. „Baliams” Butkutėms ir pan. Bet, ačiū Dievui, ši praktika greit baigėsi. O kur šįmet nueiti naujametinio koncerto? Arenoje (kaip ir priklauso) Prūsaitis. Žvejukuose, dabar praktiškai vienoje geriausių miesto kultūrinių erdvių – Mango. Tik Koncertų salėje Bačkaus kamerinio kol kas dar niekas neišvijo.

  2. Viola da Gamba

    Miestas kultūriškai labai apleistas. Kaip ir vizualiai. Eini ir bijai, kad pamatysi netvarkomus griuvėsius kaip po antrojo paaulinio karo. Ir pamatai. Tai kokios kultūros jūs norite iš vadovaujančiuose postuose esančių žmonių, jei jie metų metais, dešimtmečiais „nemato” sugriuvusio Baltijos kino teatro, nežmoniškai apleisto namo ant Liepų/Manto kampo, niekaip neatidaromo Viktorijos viešbučio, netvarkomos , sorry, bet vis dar Lenino aikštės. Ir tai pačiame centre. Pačioje Klaipėdos miesto širdyje. Kokios kultūros ir kokio supratimo jūs reikalaujat??? Jūs norit, kad koncertuotų Pasaulinio mąsto atlikėjai? Noras pagirtinas. O kam jie koncertuos? Muzikos akademijos Klaipėdos fakultetai taip nususinti, kad negali paruošti nieko – nei atlikėjų, nei klausytojų :))) Klausytojų neturi toks didelis miestas ! Koks apsileidimas! O juk vyko Šiuolaikinės muzikos festivalis Marių klavyrai, kuriame ypatingas dėmesys buvo skiriamas Klaipėdos kompozitoriams ir atlikėjams. Ar jūs dabar žinote nors vieną Klaipėdos kompozitorių? Ne, ne dainelių kūrėją, o Simfonijų, Requiem, Operų kūrėjų? Žinote? Kur skamba jų kūryba? Kas ją atlieka? Nieko nėra. Ir nebus. Muzikos šventovei vadovauja ……TV laidų vedėjas. Apie jo išsilavinimą žinių aptikti nepavyko. Gal per mažai stengiausi. Nu, tai dar gerai, kad Koncertų salei vadovauja ne žvejys ar koks gintaro rinkėjas. Nors negali būti tikras – ar tik tas žvejys nesiklauso simfoninės muzikos, kai ramiai laukia savo žuvies.

    Reply
    • Orakulas

      Viola da Gamba, o kaip įsivaizduojate miesto „kultūrinimą”, kad jis neatrodytų apleistas? Per ponevalią „skiepyti” visus iš eilės miestiečius? Kaip? Varu varyti į akademinės muzikos koncertus bei vis besikeičiančias parodas? Žiauru, bet faktas, kad pedagogų ir sveikatos priežiūros populiacija Kalipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, sensta ir pamažu išmiršta. Tai yra pagrindiniai „kultūros vartotojai” ir kultūrinės terpės laikytojai. Jų „laisvos vietos” natūraliai nebeužsipildo. Žmonės, kurie neabejingi aukštajai kultūrai, iš esmės būna puikiai išsilavinę. Jiems reikia (o ir jie patys sukuria) tam tikros kultūrinės terpės. Sumeluosiu, jeigu atrasite kokį klaipėdietį, kuris, vaiką išleidęs į (menų) mokslus, norėtų, kad grįžtų namo. Tik į „užsienį”. Blogiausiu atveju – į Vilnių. Mūsų pačių toks mentalitetas, kad čia nieko gero. Nebuvo, nėra ir dar greit nebus. Tikriausiai dėl to Klaipėdos muzikinis ėmė nebesiremti nacionaliniais „kadrais”, skelbia tarptautinius konkursus darbo vietoms užimti. Nors šiek tiek prakutusiems menuose lietuviams Klaipėda – baisiau tremties. Tai Klaipėdos kultūrą ir „kelia” ispanai, italai, rusai, baltarusiai, brazilai, etc. Ir jiems čia neatrodo ypač per prastai. Aišku, po keletos jie metų tikriausiai išvažiuos, kažkur pajutę geresnę konjuktūrą. Į jų vietą stos kiti. Tačiau… jie nemokys mūsų vaikų ir nepaliks kiek gilesnės kultūrinės vagos. Kaip ir mūsų vaikai – lietuviai, pabirę po pasaulį. Taip išeitų, kad Klaipėda yra tokia skylė, kuri per pigi save gerbiančiam lietuvių kilmės menininkui? O ta savigarba kuo matuojama? Nerealizuotomis ambicijomis, ar dar kuo?

  3. Vytas

    Nesuprantu, pažiūrėjau repertuarą gruodžio mėnesiui – jis gana įspūdingas. Bet svarbiausia gruodžio 8 d. atvyksta koncertuoti Aleksandras Palley – fortepijono genijus, gyvenantis Paryžiuje ir Niujorke. Tai aukščiausias pasaulinis lygis. Nagi klaipėdiečiai- ar užpildysite salę? Niujorke bilietai į koncertą kainuoja apie šimtą dolerių.

    Reply
  4. Užsistovėjęs vanduo… kažkur girdėta

    OHo…
    Peržiūrėjus įrašą dar “linksmiau” viskas atrodo :)))
    Rekomenduoju pažiūrėti.
    Rita Milūtė turėtų kur pasismaginti.

    Reply
  5. Miestelėnas

    Tai bent pasirodė visu gražumu, apie kultūrą net nekalbu. Būtų įdomu išgirsti darbuotojų nuomonę

    Reply
  6. Nesvarbu

    Pritariu – tik šlykštuko Dragūno, pagal naujajį vadovą, betrūksta. Jis tai tikrai uždirbtų salei milijonus, o štai Aukštoji kultūra, klasikinė muzika Klaipėdoje, būna, tesurenka vos kelias dešimtis klausytojų. Nenuostabu. Klaipėda – budulių miestas. Ir popso jam pakanka

    Reply
    • Liūdesys

      Tikrai taip, aplinkinių kaimų gyventojai apsigyvenę mieste išpažįsta tik „juodąją orchidėją”

  7. Miestietis

    Protingas vadovas ne žodžiais, o darbais įrodo savo vertę. Nes dabar tai panašu, kad tikslas buvo vienas: sukritikukoti, išdėti į šuns dienas, pažeminti anksčiau dirbusius (negailint epitetų nereikalingų).
    Aišku papasakojus kaip viskas čia baisu ir neteisinga iki šiol šis naujas vadovas sau pasidarys patogią labai žemą kartelę, kurią jam „perlipti” bus vieni niekai. Jis tik nesupranta, kad jau senai žmonės nori matyti realų rezultatą ir sėkmę, o ne tokius papilstymus iš tuščio į kiaurą.
    Net jei viskas ir išties yra „taip blogai”, koks tikslas visą tai viešinti tada egzegeruotai? Imi ir tvarkaisi, ir judi į priekį, ir rodai miestui ir svečiams pokyčius ir naujus rezultatus.

    Reply
  8. Kažkas nepadoraus

    Man tokios „veikėjo” šnekos -nei šis, nei tas. Šiožmogaus veidas labai informatyvus veidotyrininkui, daug galima pasakyti…

    Reply
  9. anonimijus

    Žemas lygis naujojo direktoriaus. Apgailėtina. O ir dar netrukus turėtų bendrystė su džiazo festivaliu ar festivaliui palankiais pakalikais prasidėti 🙂

    Reply
  10. Oho

    Pasirodo karalius nuogas buvo !

    Reply
  11. Kuka

    Kažkaip liūdna, kad tokie veikėjai lenda į kultūros vadybą. Va p.Sakalauskas perskrido į Vilniaus Operos ir baleto teatrą..ir jau popso koncertai pasipylė. Visi spektakliai ten po p. Keviso yra labai žemo lygio. O Klaipėdos Muzikinis tiesiog neatlaiko jokios kritikos: buvo liaudies operetė ir liko…Kai matai sukumpusius šokėjus tai kyla klausimas: kas vyksta? Ar vadovai akis tik į renovuojami teatro sąskaitas akis sukise ir žiūri kur nušmuglunti…Visi žino, kur atsiduoda tokios renovacijos?

    Reply
    • Priminimas

      Dėl sistemingo direktoriaus piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi operos ir baleto teatro rekonstrukcija buvo pristabdyta, o pats Gintautas Kėvišas po specialiosios komisijos tyrimo atleistas
      VILNIUS, birželio 13 — Sputnik. Daug metų ėjęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriaus pareigas Gintautas Kėvišas atleistas iš darbo, praneša Kultūros ministerijos spaudos tarnyba.

      Kultūros ministerijoje sudaryta tyrimo komisija, tyrusi galimą Kėvišo privačių ir viešųjų interesų konfliktą, konstatavo, jog Kėvišas, dirbdamas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generaliniu direktoriumi, sistemingai painiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

    • Dzezus

      „VILNIUS, birželio 13 — Sputnik”

      Iš labai šaunios vietos imi naujienas :DD

    • Anonimas

      O kada paskutinį kartą buvote muzikiniame? Prieš 4 ar 6 metus?

    • L.M.

      Jei Klaipedos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjai Jums atrodo sukumpę, tai nebent nuo darbo krūvio…Kaip suprantu, Jūs nematėte tokių festivalinių pastatymų kaip ,,Šventasis pavasaris” ir ,,Stabat mater” ,bei kitų…Tie jauni žmonės ,aria” taip, kaip niekas kitas tame teatre,ir Jūs tikriausiai taip pat ne…Kaip Jums ne gėda švaistytis tokiomis replikomis ( matau juos su traumomis ir skausmą mažinančiais pleistras ištisai, tarp kita ko, baletas tikrai ne mano mėgstamiausia meno rūšis…).

  12. Elyte

    Retas sųskis

    Reply
  13. Ieva

    Man atrodo, kad nelabai etiška straipsnio antraštė. Pašnekovas sako, kad valosi prišiukšlintą gryčią. Panaudojo palyginimą. Tačiau Koncertų salės taip nevadino. Yra šioks toks skirtumas.

    Reply
    • Smuikas

      Labai gerai, kad tokia straipsnio antraštė ir tai, kad nepraslydo toks naujojo direktoriaus akibrokštas, arogancija ir nepagarba. Žmonės žinos su kuom turi reikalus.

    • Laima

      Taip, iškalbinga. Pagaliau šioje scenoje išgirsiu Katunskytę!

    • Klaipėda Nemiega

      Katunskytė, alkoholio biblija…. siaubas ir svetima gėda 🙁

    • Anonimus

      Truputėlį melagienos. Kiti renginiai nėra Kks repertuaras… Kiti renginiai yra privatūs atvažiuojanys spektakliai ir koncertai kartais šventinio periodo metu biudžetą papildantys ir 1200 už salės nuomą per vieną dieną…

    • Incognito

      Čia salės nuomos, o ne koncertų salės repertuaro enginiai – nepainiokite.

    • Elytė

      Pagal naują repertuarą,tai ši salė pavirs į žvejų salę

    • Simona

      Klaipėdos koncertų salė tampa kultūrnamiu. Dar Dragūno trūksta

    • Anonimas

      pažiūrėjau repertuarą, siaubas suėmė…

  14. N.Puteikienė

    Jeigu naujasis Klaipėdos koncertų salės direktorius vadina Koncertų salę prišiukšlinta gryčia, tai kaip glima pavadinti Džiazo festivalius, kuriuos jis vesdavo? Na, jeigu Koncertų salė jam panaši į prišiukšlintą gryčią, tai Džiazo festivalis užneša labiau į kiaulidę. Tai jis vesdavo festivalius kiaulidėje??
    Nuoroda į pilną komiteto posėdžio įrašą – žiūrėti nuo 40.10 min: https://www.youtube.com/watch?v=8bzDUAB23Z0

    Reply
    • Džiazas

      Nina, uždavinėjote tikslius klausimus, esate tikrai iśsilavinusi ir turėjote daug pagrįstų ambicijų, bet kas Jums yra su tuo Džiazo festivaliu ir Grubliausko šeima? Ar neatrodo, kad užtrigote laike ir savo EGO? Nepykite, bet su visa pagarba stebint Jūsų ir Jūsų vyro kai kuriuos išsišokimus, pasisakymus, veiklas… Na apima svetimos gėdos jausmas.

    • Brass

      Ponia Puteikiene, stebint jūsų pasirodymus fb erdvėje, kurie dažniausiai vyksta naktį tūlam kyla klausimas ką vartojant taip pramuša ant tokio šėlsmo. Žinant, kad jūs esate Kultūros komiteto narė ima ir siaubas ir gėda. Straipsnis geras,neiškraipantis tiesos. Antraštė demesiui ir problematikai atkreipti. Puiku,pagal šiuolaikines žiniasklaidos madas. Bet atsakykite ,jūs tokia „kovotoja už teisybę” kas šiuo kart neįtiko, kad po fb grupes drabstotės necenzūriniais epitetais. Zmogus viešina negeroves. Jūs puikiai žinojot,kad Koncertų salėje daug metų dirbo buvusios vadovės Danutės Žičkuvienės sesuo. Kiek metų maestro gyveno tarnybiniame bute nors visi žinojom,kad jam nepriklauso.Viską matėt ir nematėte problemos. Gaudavote už dyką bilietus ir viskas tiko. Kolektyvas naują vadovą puikiai priėmė, pagaliau baigėsi riksmai, despotizmas ir nepotizmas. Su mumis yra tariamasi, į vadova kreipiamės vardu kaip į kolegą. Savo puldinėjimais ne tik vadovą, bet ir kitus darbuotojus išprovokuoti papasakoti visą tiesą apie mokėjimo cash modelius. Esate meno tarybos narė. Prisistatote kultūrininke. O išties Esate tik paprasčiausia pigi politinė populistė. Tikriaus lenktyniauja su savo vyru kas už mažiausia kaina pasidarys didesnį politinį PRą. Klaipėda nėra taromatas. Rinkėjai nėra depozitas. Baisų net pagalvoti, kaip jaučiasi jūsų vaikai,matydami taip besimokančius tėvus.

    • Q

      Pezalai, nieko konkretaus

  15. Rokas

    Idzelevičius ryškiai iš medžio iškritęs, nieko nenutuokia apie koncertų salės specifiką, kaip ir šitas veikėjas. Turėsime dar vieną žvejų rūmų repertuaro lygio salę.

    Reply
  16. Tomas

    Apgailėtinas veikėjas,net vimdo nuo tokių direktoriu, kultūrnamio vedėjo lygi. Ūkvedys ne daugiau.

    Reply
    • Tai Tomas ar Rokas?

      IP rodo,kad rašo vienas išsigandęs komentatorius 🙂

  17. regina

    Didžiausia pagarba buvusiai Koncertų salės vadovei. Jos indėlis miesto kultūrai labai didelis. Panašu, kad naujas vadovas gali visa, kas buvo gero sukurta, sugriauti. Ką gali duoti kultūrai dabartinis vadovas, jei jo vidinė kultūra tokio žemo lygio.
    Taigi, Klaipėdai nepasisekė….

    Reply
    • Reginai

      Prajuokinote? už ką pagarba? Kad leido kaip norėjo biudžetinius pinigus ir vykdė koprodukciją? Kuo ji verta? Apsimetėle. Remontus moka daryti, ne daugiau.

    • toks

      Gal traktoristas iš Kūlupėnų laukų…

  18. Įžeidimas kultūros žmonėms.

    Koncertų salė nuo 2005 m. – atgaivos ir dvasinio poilsio erdvė. O naujasis direktorius ją vadina prišiukšlinta gryčia. Tai ką, jis viską nubraukia? Ar jis ką nors šioje srityje išmano? Ar jis žino, kad aukštoji muzika kainuoja labai brangiai? Ar jis suvokia, kad tūkstančius kainuojantis koncertas GALI būti reikalingas tik 20 žmonių? O šis žmogus siūlo Ciciną, Žvagulį, Levickį!

    Reply
    • Muzė

      Aukštoji muzika turi savo kainą,tik ją reikia žinoti ir derėtis. Kas per diletantai rašo. Kaip pati įstaiga nebūtinai turi užsidirbti pinigų, kai vykdo veiklą uz mokesčių mokėtojų lėšas.

  19. 3D popsas

    Kuo direktorius užsiima? Išsivalyti reikia, bet tai pristatinėti kaip velnionišką darbą reiškia nesupratimą ką toje pozicijoje reikia veikti.
    O ką, direktoriau, ruošiesi daryti su Brass kvintetu ir Aukuru? Padorus tik vienas kolektyvas – Kamerinis orkestras. Šveicarija neleidžia sau turėti tokio etatinio kolektyvo ir su tokiu juokingu repertuaru kaip Brass Kvintetas arba etatiniai kariljonistai…, o „profesionalaus” Aukuro lygis senai jau juokina mėgėjus.
    Viešinti tuos kas išsinuomoja salę, daug darbo ir išmonės nereikia. O rinkodara gera sfera padalinti pinigėlius ankstesniems kolegoms. Kas gali paneigti…?
    Vaizdelis apgailėtinas. Užuojauta Klaipėdiečiams.

    Reply
    • Baimė ima?

      Rašote apie buvusios vadovės Žičkuvienės kolektyvusir repertuarą. Iš teksto panašu, kad didžiajai violončelei kepurė dega. Atėjo pokyčių metas,tek mastyt pačiam kaip užsidirbti. Baigėsi vienintelio ir nepakartojamo klestėjimo laikai

  20. Negaliu patikėti

    Taip. Graudu. Bloga nuojauta dėl naujojo vadovo pasitvirtina. Koncertų salė – miesto aukštosios muzikos pažiba. O šis žmogus vargu ar žino, kas tai yra toji tikroji muzika, jei siūlo Levickį ir dar kažkokį popsą. Neleiskime sunaikinti vos ne vienintelio Klaipėdoje tikros meno kultūros židinio.

    Reply
  21. Smuikaa

    Negarbinga, neetiška, žema, neprofesionalu. Reikėtų kalbėti apie ateities darbus ir projektais įrodyti savo, o ne žeminant išėjusią vadovę. Pasikeitė karta, požiūris, kryptis viskas okay, bet viskam yra nerašytas moralės kodeksas, kuris akyvaizdžiai pažeistas. Puikybė 🙁 Karma is a bitch!

    Reply
  22. Antanas

    Rimti ir padorūs žmonės taip nesielgia. Apart liežuvio daugiau nieko nesigirdi ir nesimato. Ryškėja tendencija paversti koncertų salę sovietmečio kultūrnamiu. Tiesiog netašytas žmogus, tokia mano nuomonė.

    Reply
  23. Taip, Levickis yra popsas

    Žvagulis – aukso viduriukas. Koncenrtų salė skirta kitokio formato renginiams, ne popsui. Taip, Levickis yra popsas, gr. Grabi. Betkuris įstaigos darbuotojas turi teisę uždirbti iš šalies, juo labiau, jei atlyginimas įstaigoje yra apgailėtinas. Biudžetinėse būtent toks ir yra. Be to DK to nedraudžia.

    Reply
    • Anonimus

      Ko jums visiems tas Levickis užkliuvo… Levickio vežioti Klaipėdos žmonėms nereikia. Jis pats atvažiuoja, išsinuomoja salę ir žmonių netalpina… Du koncertai vienas po kito, perpildytos salės ir ne už mokeščių mokėtojų pinigus..

  24. Jūratė

    Geriausia gynyba – puolimas. Tik atvykęs ir susidūręs su galybe problemų bei nesugebantis su jomis tvarkytis, pradėjo statytis gynybinę sieną kaltindamas ankstesnę valdžią. Praėjo kone pusė metų, o dar tebesistebi, ką pamatė. Laikas kibti i darbą, pone direktoriau.

    Reply
    • Miestietis

      Pritariu 100%

  25. Artiomas

    Valo, reikia savus priimti.

    Reply
  26. FM

    Juo garsiau šaukia, koks aš sąžiningas ir nemoku vogti – juo didesnis vagis

    Reply
    • "Aukštoji muzika"

      Tarė maestro Statinė ? Skaitau kaip anekdotų skiltį. Meno vadovas šaiposi iš Brass kvinteto ir Aukuro. Taip, lengva šaipytis,p kai meno vadovas dar ir solistas gaudavo už kiekvieną koncertą didesnę už putikus algą. Baigėsi stabmeldystė su tuo visus ir sveikinu. Pagaliau atsirado normalus vadovas,kuris įkvepia kovot už savo orumą ir teises. Aukštoji muzika su žemu moralės koeficientu daugelio nebetenkina.

    • Super

      Labai geras pastebėjimas. Apie tuos, kurie skalambija esantys labai skaidrūs, ir ne…”vagys”. Ne ponui Grabiui nuopelnais girtis, ,”gryčia” KS vadinti… Nei jis lankė tuos Koncertų salės puikius koncertus, nei ką nors apie juos supranta. Iki rimtos kultūros Ingutės džiazo vadybininkui toloka, o kaip toloka!!!. Ir dar. Galime turėti ir šokių profesorę, ir šokių docentą, net savivaldybės Tarybos narį. Tik kai jiedu abu pradeda garsiai dėstyti savo mintis- tai nejauku darosi. Valstybinė lietuvių kalba netaisyklinga, skurdi, nei apsiskaitymu ar išprusimu. nepasižymi. Siauri tik savo specialybės- sportinių šokių meistrai. „super” tik čia, kitur- ne kažkas. Prie visos pagarbos brandaus amžiaus porai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This