Giruliuose – nauja vaikų žaidimo ir krepšinio aikštelė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė kitais metais ketina naujam gyvenimui prikelti Giruliuose, Stoties gatvėje, esančią apleistą krepšinio aikštelę. Įgyvendinus projektą čia atsiras vietos ir mažiesiems skirtoms sūpynėms bei kitiems žaidimo įrenginiams.

Jau viešinami UAB „Fixman LT” parengti projektiniai pasiūlymai. Juose rašoma, kad krepšinio ir vaikų žaidimo aikštelė bus įrengta 1270 kv. m ploto trapecijos formos teritorijoje, iš rytų pusės besiribojančioje su Stoties gatve, o šiaurėje – su miesto maršrutinių autobusų apsisukimo žiedu. Šiuo metu čia yra apleistas sklypas, kurio centre – nusidėvėjusi buvusios krepšinio aikštelės  asfaltinė danga, krepšinio stulpai.

„Fixman LT” nuotr.

Sklypo pakraščiuose auga geros būklės medžiai, o šiauriniame krašte gausu savaiminių tankių pušų, beržų ir juodalksnių sąžalynų.

Projekte numatoma įrengti vaikų žaidimų ir lauko treniruoklių bei krepšinio aikšteles su gumos dangomis. Numatomi ir pėsčiųjų takai, suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, informacinis stendas, apšvietimas, dekoratyviniai augalai.

„Vaikų žaidimų aikštelėje numatoma įrengti įvairaus tipo įrenginius: sūpynes, karuseles, batutus bei įrenginius pritaikytus žmonėms su judėjimo negalia. Projektuojami įrenginiai yra kokybiški, naudotoją traukiantys patraukliu dizainu, įvairiomis pritaikymo galimybėmis. Gamintojas garantuoja projektuojamų įrenginių patvarumą ir suteikia 3–5 metų garantiją. Šiaurinis teritorijos kampas aptveriamas 1 m aukščio segmentine tvora. Krepšinio aikštelė nuo likusios projektuojamos teritorijos taip pat atskiriama 3 m segmentine tvora dėl saugumo. <…> Projektuojamos erdvės papildomos daugiamečių žolinių augalų kompozicijomis, suteikiančiomis aikštelei jaukumo, padedančiomis infrastruktūrą inkorporuoti į gamtinę aplinką.”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Teigiama, kad geros būklės medžiai – ąžuolai, juodalksniai, beržai, pušys – bus išsaugomi, o šiaurinėje dalyje augantis padrikas savaiminis jauno amžiaus pušų, beržų, juodalksnių sąžalynas, bus kertamas „siekiant kokybiškai įrengti Klaipėdos m. savivaldybės pateiktoje techninėje užduotyje nustatytus parametrus”.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobrankis teigia, kad šį projektą tikimasi įgyvendinti jau kitąmet.

„Fixman LT” vizualizacijos

UAB „Fixman LT” už projektavimo darbus savivaldybė yra įsipareigojusi sumokėti 6 957,5 Eur.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki gruodžio 17 d. Liepų g. 11, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. (8 696) 92139 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki gruodžio 17 d. raštu adresu Senasis Ukmergės kelias 4, Užubalių km., Avižienių sen., Vilniaus r. sav. LT-14302, el. p. info@fixman.lt

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu gruodžio 17 d., 17 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This