Maža ir vėluojanti eglutė baudų neužtrauks

Miestas, Svarbu

Daug diskusijų sukėlęs šiemetinių kalėdinių uostamiesčio renginių organizatorių sprendimas tradicinę Kalėdų eglę pakeisti 55 centimetrų aukščio medeliu vis dar kursto virtualias diskusijas. 

Tuo metu kai kurie miestelėnai kelia klausimą, ar renginių organizavimo konkursą laimėjusi VšĮ „Klaipėdos šventės” nenusipelno finansinių sankcijų ne tik už tokį sprendimą, bet ir už tai, kad eglutės įžiebimo ceremonija rengiama savaitę vėliau nei buvo numatyta ir konkurso sąlygose, ir pasirašytoje sutartyje. 

55 centimetrų aukščio eglutė Teatro aikštėje bus pastatyta ant postamento, po stikliniu gaubtu. Ją papuoš 28 sidabrinės raidės. Mažylę iš šonų gaubs dvi eglės, pagamintos iš metalinių karkasų, kurių aukštis 9 ir 10 metrų. Visa kompozicija nušvis gruodžio 11-ąją, 17 val. Martyno Vainoriaus nuotr.

Minėtojo konkurso sąlygų sudėtine dalimi esančioje techninėje speficikacijoje buvo rašoma, kad „Kalėdų eglės įžiebimo šventė tradiciškai organizuojama pirmąjį gruodžio šeštadienį”. Sutarties projekte nurodyta „ne vėliau kaip 2021-12-04 Teatro aikštėje pastatyti Kalėdų eglę”.

Tokie patys reikalavimai nugulė ir į VšĮ „Klaipėdos šventės” pasirašytą sutartį. Joje papildomai nurodyta, kad „tiekėjas privalo parinkus tinkamą
vietą pastatyti Klaipėdos Teatro aikštėje Kalėdų eglę (dirbtinę ar gyvą) bei ją papuošti. <…> Eglės aukštis – ne mažiau kaip 10 metrų, diametras – ne mažiau kaip 5 m”.

Sutartyje numatyta, kad už tokių terminų ar įsipareigojimų neįvykdymą skiriama 10 000 Eur bauda (už kiekvieną laiku nesuteiktą paslaugą).

Tuo metu daugiau nei prieš porą savaičių surengtoje spaudos konferencijoje buvo pranešta ir kad eglutė bus maža, ir kad jos įžiebimo ceremonija bus rengiama vėliau – gruodžio 11-ąją.

VšĮ „Klaipėdos šventės” komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė paaiškino, kad mažoji eglė yra tik simbolis, kurį Klaipėda organizuodama šių metų kalėdinius-naujametinius renginius pasirinko kaip pagrindinę žinutę, „pristatančią tradicinių, jaukių, tikrų Kalėdų prasmę”.

„Tikroji Teatro aikštės eglė-instaliacija „Sauganti eglutė“ yra 10,5 metrų aukščio, jos – diametras 6 metrai”, – sakė Ž. Putnienė.

Kalbėdama apie šventės datą, ji akcentavo, kad tokį sprendimą esą nulėmė lapkričio 18 d. vykusio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos neplaninio ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžio metu priimtas sprendimas vėlinti kalėdinių-naujametinių renginių laikotarpį.

Viešųjų pirkimų tarnybos portale paskelbta sutartis yra be numerio, be datos ir be parašų, tik prie bendros informacijos nurodoma, kad ji esą buvo sudaryta lapkričio 17-ąją.

Minėtajam operacijų centrui pirmininkaujantis Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Dobranskis patvirtino, kad toks sprendimas buvo priimtas. Tai esą padaryta atsižvelgiant į COVID-19 tendencijas, esamą ekstremalią padėtų.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad šįkart kalėdinių renginių organizavimo konkursą Savivaldybei teko rengti du kartus, nes pirmojo metu abu pasiūlymai nesurinko reikiamo balų skaičiaus, kad praeitų ekonominio naudingumo vertinimą. Tuo metu „Klaipėdos šventėms” vadovo Liutauras Galinis – jo parengtas pasiūlymas buvo gerokai brangesnis nei praėjusiais metais.

„Klaipėdos šventės” konkursą laimėjo iš antro karto, kai renginius pasiūlė surengti už 89 782 eurus įskaitant PVM.

DETALI ŠVENTINIŲ RENGINIŲ SĄMATA

Kalėdinių-naujametinių renginių Klaipėdoje organizavimo koncepcijos sukūrimas ir kalėdinių-naujametinių renginių Klaipėdoje organizavimo programos parengimas – 3 000 Eur;

Kalėdų eglės pastatymas Teatro aikštėje – 5 000 Eur;

Teatro aikštės šventinis apšvietimas – 6 000 Eur;

Kalėdų eglės įžiebimo šventės organizavimas – 15 000 Eur;

Kalėdinės prekybinės mugės organizavimas – 3 000 Eur;

Išskirtinio kalėdinio objekto sukūrimas – 35 000 Eur;

Naujųjų metų fejerverko organizavimas – 5 200 Eur;

Kalėdinių-naujametinių renginių komunikacijos programos parengimas ir
įgyvendinimas – 2 000 Eur;

PVM – 15 582 Eur.

7 Comments

  1. Gyventojas

    Man tikrai gaila miesto zmoniu, kai pinigai teka visai kita vaga….

    Reply
  2. Petriukas

    Kur tik Klaipėdos šventės – ten šimtai tūkstančių eu. Tokiai mazutei grazutei „prasmingai” eglutei…Prasminga galėtų kainuoti ir pigiau…

    Reply
  3. Vytautas Čepas

    Idėja gal ir keista, bet labai jau patraukli. Mano galva tokia ir turi būti Kalėdų eglutė, be pompastikos, gigantomanijos, eglės surogatų,… Nusibodo tos beprasmės varžybos kuri eglutė gražiausia, didžiausia, ant kurios daugiausiai žaisliukų pakabinta! Tai ne Kalėdos, o puikavimasis dabar mus visus užgriuvusia tuštybe. Kuklumas, santūrumas, paslapties nuojauta, laukimo virpulys dar ne taip seniai buvo mūsų tradicija. Manau, kad ta „Mažulė” bus pirmoji kregždė Lietuvoje atgaivinsianti tikrąsias kalėdines tradicijas, kartu ir rakštis tuštybei, snobizmui ir pasipūtimui. Sveikinu idėjos autorius ir linkiu Jiems ramių Kalėdų.

    Reply
  4. Hmm

    Kodel tokia kosminė kaina už pastatymą??? ?

    Reply
    • Vilius

      Tai tau tik tas ir terūpi, pinigai, pinigai, pinigai ir daugiau jokios mintelės galvelėje. Koks tamsta nabagas. Gaila nuoširdžiai.

    • Hmm

      Klystate, kolega, geriau paaukotų tiems, kam jų iš tiesų reikia. Ramių artėjančiu švenčių.

    • Vilius

      ar jau taip ir aukoji?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This