Senamiesčio piktžaizdės aptarime – diplomatiškas pagrūmojimas pirštu

Miestas, Svarbu

Pačioje miesto širdyje jau ketvirtį amžiaus akis badančio buvusio „Baltijos“ kino teatro pastato tvarkymo procese proveržio tikimasi nepritaikius dar didesnių represijų jo savininkams.

Valdo Pryšmanto nuotr.

Penktadienį ryte įvyko pastato savininkų – Šiauliuose registruotos UAB „Fisanta“ vadovų – ir Klaipėdos savivaldybės specialistų pasitarimas dėl tolimesnių objekto tvarkymo veiksmų. Vietoje jo planuojama statyti svečių namus, 2020 metų liepą išduotas leidimas šiems darbams, tačiau jiems atsirado papildomų kliūčių.

Paaiškėjo, kad prieš pradedant statybas būtina sustiprinti su griuvėsiais besiribojančio Kurpių gatvės 11 namo sieną – kol tai neatlikta, tolimesni „vaiduoklio“ tvarkymo darbai negalimi.

Gruodžio 3-iosios susitikime aptarta dabartinė projekto situacija, galimi planai, užsiminta apie papildomas sankcijas šeimininkams.

„Tokia situacija tikrai negali tęstis. Dabartinė pozicija, po tokio ilgo laukimo, visiškai netenkina miesto. Procese turi dalyvauti visi, nedalyvavimas turėtų būti maksimaliai nepatrauklus nė vienai pusei. Nenorėjau dramatiškai akcentuoti, kad ieškosime ar naudosime griežčiausias poveikio priemones, tačiau tai buvo korektiškai, bet aiškiai pasakyta, pastato savininkai suprato šią mūsų nuostatą.  Susitarimo galimybė tikrai yra, formalus jo įtvirtinimas galėtų būti laikomas projekto pradžia. Nesusitarus – ko tikrai nenorėčiau – ieškosime visų galimų poveikio priemonių, išnaudosime visą esamą ir būsimą potencialą“, – sakė pasitarimui pirmininkavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Šiuo metu griuvėsių šeimininkei, kaip ir kito apleisto nekilnojamojo turto savininkams Klaipėdoje, taikomas maksimalus 3 proc. dydžio NT mokesčio tarifas. 

Po poros savaičių planuojamas pastato savininkų, gretimo namo gyventojų ir savivaldybės specialistų susitikimas, kurio metu jau bus konkrečiai įvardinta – kas ir ką privalo daryti, kad situacija pasikeistų iš esmės. 

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, Kurpių gatvės 11-ojo namo gyventojams jau anksčiau buvo siūlomi renovacijos bei kitų atnaujinimo darbų paketai, tačiau jie pritarimo nesulaukė dėl dalies gyventojų pasipriešinimo ir įsitikinimo, kad remontu privalo pasirūpinti kaimynai – buvusio kino teatro valdytojai.

Viename iš miesto traukos centrų – Žvejų gatvės pradžioje – buvusio „Baltijos“ kino teatro griuvėsiai stūkso nuo 1996-ųjų rudens, po čia kilusio gaisro, dabartinė savininkė juos įsigijo 1999 metais.

4 Comments

  1. Te

    Tegul Klaipėdos savivaldybės administracija keletui metų išsinuomoja poną Matijošaitį. Šis tikr a i pamokys, kaip tvarkyti miestą.

    Reply
    • Pritariu

      Pritariu. Kaunas prisikėlė iš mirties.

  2. Vytas

    O kodėl užtvertas šaligatvis priklausantis miestui? Ar moka ta „Fisanta” už jį? Beviltiška istorija – atrodė prie kokius šešerius metus, kad viskas pajudės.
    Dabar vėl -stop. baudos nesiūlomas už kito turo gadinimą- gretimi fasadai. Siūlymas merui ir Neniškiui – komandiruotė į Kauną, o ne į Briuselį. Pamatysite kaip ten tvarkoma. Dienpinigių mažiau, bet gal koks efektas bus… Beviltiška padėtis mūsų mieste su tokia valdžia ir tokiu meru. Nekalbu apie Manto gatvę ir Atgimimo aikštės vaizdelius

    Reply
  3. klp

    Turi savivaldybė fasadų atnaujinimo programą, gyventojai paprašys ir gaus lėšų, greituoju būdu !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This