COVID-19: situacija Klaipėdoje vėl ima blogėti?

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 1837 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 17 755 mėginius, daugiu kaip dešimtadalis jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 109 žmonėms (7,6 proc. mėginių su virusu). Sekmadienį, patikslintais duomenimis, tokia diagnozė buvo patvirtinta 111, šeštadienį – 216 klaipėdiečių.

Klaipėdos universitetinės ligoninės pranešė, kad jos Medicininės genetikos ir molekulinės diagnostikos skyriuje pradedami SARS CoV-2 atmainos omrikon tyrimai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje – vėl ženklūs rodiklių šoktelėjimai

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu nepasikeitė, o Klaipėdoje jis auga jau antrą parą iš eilės. Šį kartą – net 35,2 proc. Išaugo ir Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis Klaipėdoje padidėjo nuo 1129 iki 1190,2 atvejo, šalyje – nuo 853 iki 858,8 atvejo. Pagal šį rodiklį uostamiestis nukrito per vieną poziciją tarp visų savivaldybių ir dabar yra 8-toje vietoje nuo galo. Geriausia padėtis ir toliau yra Neringoje (274,6), o blogiausia lieka Jonavos savivaldybėje su 1708 atvejais.

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyta 113 pacientų. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1231 toks ligonis – 16 daugiau nei sekmadienį, o Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 128 pacientai – vienu mažiau nei ankstesnę parą (pagal Sveikatos apsaugos ministerijos planą šiam skaičiui pasiekus 240, šalyje būtų skelbiamas karantinas).

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 24 žmonės (dešimt mirčių įtraukta gavus vėlavusius ankstesnių parų duomenis). Iš 14 mirusiųjų praėjusią parą pilnai pasiskiepiję buvo 4: du 80-89 metų amžiaus grupės atstovai ir po vieną iš 60-69 ir 70-79 metų amžiaus grupių. Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6886, iš jų 309 yra klaipėdiečiai – pastarąją parą tokių mirčių uostamiestyje išvengta.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 18 499 gyventojai, pasveiko – 448 030, tarp jų – 31 459 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 208 miestiečių. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1 426 gyventojai.

Pirmadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 2285 žmonės, antrą karto skiepijosi 2007, trečią – 11238. Klaipėdoje šie rodikliai atitinkamai siekia 56, 110 ir 518 pasiskiepijusiųjų asmenų. Pagal sustiprinančią dozę gavusių gyventojų skaičių – 10,9 proc. – uostamiestis šiuo metu yra 18-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių (šalies vidurkis – 13,2 proc.). Aktyviausiai trečią kartą skiepijasi neringiškiai (32,8 proc.), labiausiai tokio skiepo vengiama Šalčininkų rajone (pasiskiepijo tik 4 proc. gyventojų).

100 eurų išmokos – 93 tūkst. žmonių

„Sodra“ pranešė, jog pradeda mokėti vienkartines 100 eurų dydžio išmokas už skiepą. Iki Kalėdų jas gaus daugiau nei 93 tūkstančiai žmonių. Tai senjorai, sulaukę 75 ir daugiau metų, kurie nuo šių metų rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. pasiskiepijo pagal pilną vakcinacijos schemą arba iki lapkričio 30 d. gavo sustiprinančią vakcinos dozę.

Išmokos už skiepą bus pristatomos tokiu pat būdu, kaip ir pensijos ar kitos „Sodros“ išmokos. Priklausomai nuo pasirinkto mokėjimo būdo, jos bus mokamos nuo gruodžio 7 d. iki 23 d. Gyventojai, kurie pensijas gauna į sąskaitas, 100 eurų išmokas už skiepą gaus pavedimu gruodžio 7-8 dienomis. Tokių gavėjų bus apie 64 tūkstančiai.

Visiems senjorams, kurie pensijas gauna į namus, vienkartines išmokas už skiepą į namus pristatys Lietuvos paštas gruodžio 10-23 dienomis. Išmokos bus pristatytos per 27 tūkstančiams gavėjų.

Tie senjorai, kuriems pensijas įprastai pristato Lietuvos paštas, išmokas už skiepą gaus kartu su pensijomis. Tiems, kuriems pensijas į namus atneša kitos bendrovės, 100 eurų vienkartines išmokas atskirai pristatys Lietuvos pašto darbuotojai.

Dar 2 tūkstančiai gyventojų, kurie savo pensijas atsiima Lietuvos pašto skyriuose, 100 eurų išmoką galės atsiimti kartu su pensija.

Kitais metais vienkartinę 100 eurų išmoką galės gauti tie 75 metų ir daugiau sulaukę gyventojai, kurie jau yra pasiskiepiję ir iki 2022 m. kovo 31 d. gaus sustiprinančiąją vakcinos dozę. Vienkartinę išmoką senjorai gaus kitą mėnesį po pilnos vakcinacijos pavedimu į banko sąskaitą arba ne vėliau kaip iki 2022 m. balandžio 30 d. pristatant į namus bei atsiimant Lietuvos pašto skyriuose.

Vienkartinė 100 eurų išmoka neturės jokios įtakos skiriant asmenims kompensaciją už šildymą ar kitas išmokas. Šie pinigai nebus įskaičiuojami į asmens ar šeimos pajamas.

INFORMACIJA

Klaipėdos universitetinės ligoninės pranešė, kad jos Medicininės genetikos ir molekulinės diagnostikos skyriuje pradedami SARS CoV-2 atmainos omrikon tyrimai. Čia tiriamos specifinės viruso S geno mutacijos, būdingos šiai atmainai. Mutacijų tyrimas atliekamas visiems SARS CoV-2 teigiamiems mėginiams PGR metodu. Nustačius teigiamą atvejį, jis bus siunčiamas naujos kartos sekoskaitai.

Anot ligoninės, padidintas dėmesys skiriamas iš užsienio grįžtančių asmenų tyrimas.

2 Comments

  1. Nezabitauskas

    Įdomi ta mūsų statistika su žurnalistika. „Sekmadienį, patikslintais duomenimis, tokia diagnozė buvo patvirtinta 111, šeštadienį – 216 klaipėdiečių”. Šiaip tai, sekmadienis eina po šeštadienio. Bet, kai reikia įrodyti, kad situacija blogėja, laisvai galima duomenis sukeisti vietomis.

    Reply
    • Lina

      Na, kitais žodžiais tariant, dažniausiai sakoma – šiandien yra taip, vakar buvo anaip, o užvakar – dar kitaip. Taigi, nereikia ieškoti „sliekų”, ten kur jų nėra. Atviraklaipėda taip statistiką pateikia kasdien, nepriklausomai nuo skaičių

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This