Ragina paskubėti susitvarkyti parkavimo leidimus naujai apmokestintose teritorijose

Transportas

Balandžio mėnesio posėdyje Klaipėdos miesto taryba išplėtė mokamo parkavimo teritoriją nuo 2022 m. sausio 1 dienos į šiaurę ir pietus nuo miesto centro.

Šiaurinėje miesto dalyje tokia teritorija prasidės nuo uosto teritorijos ties Naujosios Uosto ir J. Janonio gatvių sankirta, eis J. Janonio gatve iki sankirtos su Sportininkų g., Sportininkų gatve iki sankirtos su Dariaus ir Girėno g., Dariaus ir Girėno gatve iki Stadiono g., Stadiono gatve iki Malūnininkų g., Malūnininkų gatve iki uosto teritorijos rytinės ribos, palei ją iki Naujosios Uosto ir J. Janonio gatvių sankirtos.

Pietinėje miesto dalyje teritorija prasidės nuo Tilžės g. ir Šilutės plento sankirtos, eis Šilutės plentu iki sankirtos su Kauno gatve, Kauno gatve iki sankirtos su Agluonos gatve, Agluonos gatve iki sankirtos su įvažiuojamuoju keliu į Naująją perkėlą (Nemuno g. 8), įvažiuojamuoju keliu į
Naująją perkėlą, Nemuno g. 8 (kai kur žymima Varnėnų g.) iki sankirtos su uosto teritorijos rytine riba, palei ją iki Minijos g. 6, toliau Minijos gatve iki sankirtos su Sausio 15-osios g., Sausio 15-osios gatve iki sankirtos su Tilžės g. ir Tilžės gatve iki sankirtos su Šilutės pl.

Jei deklaruota gyvenamoji vieta patenka į naujai apmokestintas teritorijas, ten deklaruoti gyventojai gali išsiimti parkavimo leidimus. Pirmasis toks leidimas dvylikai mėnesių kainuoja 10 eurų, antrajam automobiliui – 72 eurai. Verslui pirmasis leidimas kainuoja 30 eurų, antrasis – 80 eurų. Leidimus galima išsiimti ir 24 mėnesiams. Abonementų ir rezervacijos kainos yra nurodytos tarybos sprendime.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) dėl epidemiologinės saugos reikalavimų prašymų leidimams pildymą savo Klientų aptarnavimo centre yra esmingai apribotas ir prašo tokia galimybe naudotis tik išimtiniais atvejais. Patogiausias ir greičiausias būdas – prašymą pildyti internetu. Tokios patirties neturintiems klientams yra sukurta instrukcija, kaip tą atlikti žingsnis po žingsnio, bei mokomasis filmukas.

Internetinio puslapio, skirto užsakyti leidimus pparking.klaipedatransport.lt/ Parkavimo skiltyje Parkavimas prie namų, – vartotojų patogumui yra atskiros eilutės – leidimai nuo 2022-01-01.

„Prašymų apdorojimo ir leidimų išdavimo greitis priklauso nuo mūsų žmogiškųjų išteklių ir, esant dideliam momentiniam prašymų antplūdžiui, gali užtrukti net keletą dienų. Todėl apmokestintose teritorijose gyvenančiųjų automobilininkų prašytume jau dabar pasirūpinti savo leidimais, kad Naujuosius jie galėtų sutikti be šio rūpesčio”, – rašoma KKT pranešime.

Automobilininkams, kurie nėra tų teritorijų gyventojai, pasistačius automobilį už stovėjimą nuo sausio 1 dienos bus privaloma mokėti mėlynosios zonos tarifu – 30 centų už dvi stovėjimo valandas. Parkomatai šiose teritorijose bus išdėstyti kiek rečiau nei miesto centre. Už stovėjimą atsiskaityti galima ir išmaniuoju telefonu mobiliosiomis parkavimo programėlėmis. Šiuo metu Klaipėdoje veikia 4 tokios aplikacijos: ParkMan, UniPark, mParking arba Flowbird. Nesinaudojantys programėlėmis atsiskaityti gali trumpąja SMS žinute.

5 Comments

  1. Klaipėdskas

    Dar viena valdžiažmogių naujametė dovanėlė LT runkeliams.

    Reply
  2. Esmingai

    Esmingai apribotas- griūk aukštelninkas, kokie stilistikos viražai! O paprastai – niekam jūs nereikalingi su savo emocijom nereikalingi, pildote internetu ir nutylate anžuams!

    Reply
  3. Virgis

    Ne leidimus o mitinga reik organizuot

    Reply
  4. O kaip nupirkti

    Savivaldybėje?ar visi ten atostogauja?

    Reply
  5. Talk

    Kaip tą instrukciją perskaitys tie žmonės kurie nesinaudoja internetu?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Būsimų vežėjų paieškas pristabdė teismas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) paskelbtam konkursui, kurio metu, turi būti išsiaiškinta, kas ateinančius 5-7 metus veš keleivius rinkai atiduodamais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Transportas

Naujametę naktį - specialūs autobusų reisai

Naktinėtojams, sutiksiantiems Naujuosius ne namie, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ grįžimui namo siūlo naudotis proginio 88-ojo maršruto autobuso bei papildomais maršrutinio ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Transportas

Tarp Žaliojo susisiekimo apdovanojimų laureatų - ir „Klaipėdos keleivinis transportas“

Vilniuje vykstančio tarptautinio Transporto inovacijų forumo metu penktadienį buvo įteikti Žaliojo susisiekimo apdovanojimai. Trečius metus iš eilės šie apdovanojimai teikiami ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This