Teismo darbuotojos avarijos byla: artėja trejų metų sukaktis

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Po 8 mėnesių pertraukos, kuri buvo skirta ekspertizei atlikti, penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjo būti tęsiamas žmogaus gyvybę prieš beveik trejus metus nusinešusios avarijos bylos nagrinėjimas, tačiau to padaryti nepavyko.

Nors teisėja Violeta Balčiūnienė prisipažino buvusi nusiteikusi „šiandien pabaigti bylos nagrinėjimą”, paaiškėjo, kad į teismo posėdį, niekam nepranešę, neatvyko ekspertizę atlikę ekspertai. Išsiaiškinus, jog ekspertai dalyvauja svarbioje konferencijoje, teisėja nusprendė jiems jokios nuobaudos neskirti, o bylos nagrinėjimą nukėlė jį sausio pabaigą.

Penktadienį tęsti avarijos bylos nagrinėjimo nepavyko. Palmiros Mart nuotr.
Skirtingai traktuoja situaciją

Teisiamųjų suole atsidūrusios Klaipėdos apygardos teismo ūkio dalies vedėjos Ingridos Ulskienės gynėjas Robertas Skėrys siekia įrodyti, jog 2019 m. kovos 23 d. naktį avariją sukėlusi kaltinamoji iš įvykio vietos, automobilyje palikusi žuvusį draugą, pabėgo, nes buvo apimta streso ir esą net kurį laiką galėjo būti praradusi atmintį.

Tuo metu nukentėjusiųjų advokatas Raimondas Kivylius mano, jog vairuotoja iš įvykio vietos pasišalino ir apie avariją pavėluotai pareigūnams pranešė, siekdama nuslėpti savo galimą apsvaigimą nuo alkoholio. Gynėjas norėtų, kad dėl to kaltinimas moteriai būtų perkvalifikuotas į sunkesnę Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį.

Narpliodamas šias aplinkybes, teismas jau apklausė liudytojus, teismo medicinos ekspertus, o nepavykus išsiaiškinti tikrosios tiesos, šį pavasarį nusprendė skirti dokumentinę ekspertizę.

Aiškėja, jog atlikta ekspertizė gali būti palanki kaltinamajai. Bet jau taip po trumpo penktadienio rytą vykusio teismo posėdžio teigė jos advokatas R. Skėrys.

„Buvo keliamas klausimas, kad ji buvo sąmoninga ir sąmoningai pabėgo iš įvykio vietos. Tai ekspertas aiškiai nurodo, kad mano klientė po įvykio buvo laikino psichikos sutrikimo būsenoje, o ta būsena vadinasi ūminė reakcija į stresą ir ta būsena galėjo paveikti jos sąmonę ir veiksmus”, – sakė I. Ulskienės gynėjas.

Jo teigimu, svarbu ir tai, kad ekspertų išvada sutampa su tuoj po įvykio apklaustos taksi vairuotojos, kuri po sukeltos avarijos esą sunkiai erdvėje besiorientavusią moterį parvežė namo, parodymais.

Tuo metu nukentėjusiųjų advokatas R. Kivylius teismo posėdžio metu teigė, kad jo netenkina tai, ką jis perskaitė ekspertizės akte, kuris esą turi nemažai trūkumų. Jo teigimu, „ekspertai negretina kaltinamajai nustatytos simptomatikos su bylos medžiaga”, o tik aprašo simptomus, kuriuos neva lengvai galima rasti ir internete per google paiešką. Advokatas teigė turintis ekspertams nemažai klausimų, bet juos jis, kaip ir kiti proceso dalyviai, užduoti galės jau tik sausio pabaigoje.

Automobilis per eismo įvykį buvo sumaitotas nepataisomai, o keleivio vietoj sėdęs jo savininkas žuvo. Reidas TV „Facebook” nuotr.

INFORMACIJA

Žmogaus mirtimi pasibaigusi avarija įvyko 2019 metų kovo 23-osios vakare pietinėje pramoninėje Klaipėdos dalyje ties posūkiu į Kairius.

Paaiškėjo, jog ne savo, o draugo automobilį „BMW 530D“ vairavusi Klaipėdos apygardos teismo darbuotoja I. Ulskienė jo nesuvaldė ir įvažiavo į griovį. Automobilis vertėsi ant šono ir per eismo įvykį buvo sumaitotas nepataisomai. Keleivio vietoje sėdėjęs BMW savininkas žuvo, našlaite palikęs mažametę dukrą.

Po avarijos, užuot kvietusi policiją ir medikus, moteris grįžo namo, palikusi savo žuvusį draugą automobilyje, o policijai apie įvykį pranešė tik ryte. Ją į šiaurinę miesto dalį, teigiama, parvežė sustojusi taksi vairuotoja, kuriai esą pagailo naktį laukyme einančios moters.

Balandį vykusiame teismo posėdyje kaip galima laiduotoja buvo apklausta I. Ulskienės draugė. Nors pedagoge dirbanti moteris apie patį įvykį nieko konkretaus pasakyti negalėjo, ji patvirtino sutinkanti laiduoti už savo ilgametę draugę, tad kaltinamoji greičiausiai nuo baudžiamosios atsakomybės bus atleista.

Avarijos bylos nagrinėjimas dėl įvairių priežasčių ne kartą buvo atidėtas, ją buvo sustabdęs ir pirmos pandemijos metu šalyje paskelbtas karantinas.

3 Comments

  1. Klaipēdietē.

    AIŠKIAI MATOSI BYLA VILKINAMA LAUKIAMA PAKOL SUEIS SENATIS TRIEJU METU.BE TO SAVI KOLEGOS JUK NAGRINĒJA .TAI JUK TEISMO DARBUOTOJA.TAI NEBUS SKLANDŽIAI IŠAIŠKINTA.NES JUK NEBEREIKALO YRA POSAKIS VARNAS ,VARNUI AKIU NEKERTA.ŠITA ŽUVUSIO ŽMOGAUS BYLA .TURĒJO KITO MIESTO TEISMAS NAGRINĒT O NE KLAIPĒDOS.GAILA ŽUVUSIO ŽMOGAUS .JOKIA BAUSMĒ ŽMOGAUS NEPRIKELS.O BAIKTIS NUSPĒJAMA.ŠITA PONIUTĒ ” TIPO ” NEKALTA IŠPLAUKS NEKALTA KAIP ŽUVYTĒ SAUSA ĪŠLIS IŠ VANDENS.BUS NURAŠYTA ANT NELAIMINGO NUTIKIMO IR TAIP AIŠKU.NES AIŠKIAI VILKINAMA.

    Reply
  2. Cha...

    Kažkaip keista – kodėl nagrinėja Klaipėdos teismas⁉️

    Reply
  3. Jooo...

    Jooo… negražu ir neskanu ❗

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Prie miesto vairo - ir priklausomybę lošimams turintis bei į fiktyvias sutartis nespjaunantis politikas

Klaipėdos miesto tarybos naujokas, valdančioje daugumoje esantis „žemaitaitininkas“ Steponas Venckus pirmos instancijos teisme, byloje dėl 53 tūkst. eurų, išgirdo jam ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Teisme - išskirtinė byla

Šilutės rajono teisme atsidūrė baudžiamoji byla, kurią išskirtine, „ekstraordinaria“ vadina ir ją nagrinėjanti teisėja. Kad byla yra itin reta, sutinka ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

2022-ieji Klaipėdoje: metų įvykių apžvalga

Ką tik pasibaigę 2022-ieji į pasaulio istoriją bus įrašyti ne kaip kokių nors išskirtinių pasiekimų metai, o kaip agresyvaus Rusijos ...
2023-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This