Patvirtino finansinę paskatą aukštos kvalifikacijos naujakuriams

Verslas

Klaipėdos miesto taryba trečiadienį patvirtino finansinės paskatos teikimo tvarką aukštos kvalifikacijos specialistų pritraukimui iš kitų Lietuvos miestų ir užsienio.

Nuo šiol į Klaipėdą persikelti nusprendę specialistai iš kitų šalies miestų ir užsienio valstybių galės pretenduoti į finansinę paskatą būsto nuomai, kalbos kursams, taip pat pasinaudoti gyvenamosios vietos paieškos paslauga ir konsultuotis kitais su persikėlimu į uostamiestį susijusiais klausimais.

Patvirtina tvarka numato 2000 eurų būsto nuomos kaštams padengti ir 400 eurų lietuvių kalbos kursams. Į motyvacinę paskatą galės pretenduoti 64 specialybių atstovai, nusprendę apsigyventi ir dirbti Klaipėdoje.

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros „Klaipėda ID“ specialistai taip pat padės naujakuriams ieškoti tinkamo būsto, deklaruoti gyvenamąją vietą, rasti jų vaikams mokyklą ar darželį bei į jį užsiregistruoti.

„Klaipėda ID“ darbo platformos duomenimis, kas mėnesį miesto įmonės paruošia apie 60 darbo pasiūlymų aukštos kvalifikacijos specialistams ir siūlo ne mažesnį nei 1000 eurų atlygį „į rankas“. Tuo metu vidutinis atlyginimas IT sektoriuje, nuolatos ieškančiame aukštos kvalifikacijos specialistų, siekia 2000 eurų „į rankas“.

Darbuotojų skaičius Klaipėdos miesto savivaldybėje pernai sumažėjo 1.84% (1498 darbuotojais).

Reda Švelniūtė, Klaipėdos miesto savivaldybės ekonominės plėtros grupės vadovė, tvirtina, kad specialistų trūkumas jaučiamas tiek viešajame, tiek privačiame paslaugų sektoriuose.

„Kalbant apie savivaldybės viešąjį sektorių, jaučiame specialistų trūkumą sveikatos, švietimo, kultūros ir net sporto srityse. Tai yra labai svarbu pritraukiant ir skatinant plėstis verslus Klaipėdoje. Juk su verslu ateina žmonės, o jiems reikia įvairių paslaugų“, – teigia R. Švelniūtė.

Kristina Postornak, „Klaipėda ID“ talentų projektų vadovė ir naujos paskatos autorė, tikina, kad tokie paskatų paketai yra vienas iš jau patikrintų ir veikiančių būdų norint pritraukti naujus investuotojus į miestą.

„Į Klaipėdą besižvalgantiems investuotojams dažniausiai vienas svarbiausių aspektų yra aukštos kvalifikacijos specialistai: kokių talentų galės pritraukti naujame mieste, kaip greitai ir kiek. Žinoma, konkurencija yra didelė ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, todėl turime imtis papildomų priemonių, norėdami sėkmingai konkuruoti, pavyzdžiui, su Vilniumi ar Kaunu, kur šiuo metu talentų pasiūla yra didesnė. Negalėdami užtikrinti pakankamai talentų, rizikuojame netekti potencialių naujų investicijų ir pristabdyti mieste jau veikiančių įmonių plėtrą“, – teigia ji.

Finansinė paskata būstui ir integracijos paslauga, tikina ji, solidų atlyginimą uždirbantiems talentams veikiausiai nebus pagrindinis motyvas persikelti į Klaipėdą, tačiau tikrai padės žengti pirmuosius žingsnius uostamiestyje ir jaustis laukiamiems.

„Talentams, atvykusiems gyventi į naują miestą, kyla daug klausimų ir neaiškumų. Kartu su paskata siūlysime ir pagalbą renkantis tinkamiausią rajoną, ieškant būsto, darželių, mokyklų, deklaruojant gyvenamąją vietą. Tai bus dalis „minkštojo nusileidimo“ paslaugos – pagrindiniai žingsniai, reikalingi norint įsitvirtinti Klaipėdoje,“ – sakė K. Postornak.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This