Nepasitikėjimo Klaipėdos futbolo vadu klausimą pasiuntė spręsti į tarptautinį arbitražą

Sportas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas atmetė Klaipėdos rajono sporto klubo „Plikiai“ ieškinį. Juo buvo prašoma Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federaciją (KAMFF) rengti naują visuotinio narių susirinkimą, kuriame būtų sprendžiama dėl kai kurių federacijos narių pareikšto nepasitikėjimo jos valdybos pirmininku (prezidentu) Rimantu Žvingilu.

R. Žvingilas KAMFF valdybos pirmininku buvo išrinktas 2018 m. spalį. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Plikiai“ į teismą kreipėsi dėl šių metų liepos 1 d. vykusio KAMFF visuotinio narių susirinkimo, kurio metu buvo priimtas sprendimas anuliuoti iš darbotvarkės dalies federacijos narių išreikšto nepasitikėjimo R. Žvingilu svarstymą. Klubas prašė teismą panaikinti tokį sprendimą ir įpareigoti federaciją šaukti pakartotinį visuotinį susirinkimą, kurio metu slaptu balsavimu būtų nuspręsta dėl tokio nepasitikėjimo.

Nesutikdama su tokiu ieškiniu KAMFF teismui tvirtino, kad „Plikiai“ nesilaikė jos įstatuose tvarkos, pagal kurią ginčai gali būti sprendžiami tik nepriklausomame ir nešališkame arbitraže, kaip paskutinėje instancijoje. Tad, anot federacijos, toks ieškinys negali būti nagrinėjamas bendrosios kompetencijos teisme, nes tokia arbitražinė išlyga niekada jokiu teismo sprendimu nebuvo pripažinta negaliojančia.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Monika Lapukaitė konstatavo, kad šiuo atveju arbitražinis susitarimas kyla iš KAMFF ir Lietuvos futbolo federacijos įstatų. Pastarosios įstatuose konkretizuota, kad ginčai sprendžiami Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS), esančiame Lozanos mieste, Šveicarijoje.

„Teismas konstatuoja, kad tiek Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos įstatuose, tiek Lietuvos futbolo federacijos įstatuose įtvirtintas arbitražinis susitarimas atitinka tokiam susitarimui keliamą rašytinės formos reikalavimą, todėl nėra pagrindo teigti, kad jis nėra sudarytas”, – rašoma teismo sprendime, akcentuojant, kad pats klubas balsavo už tokius KAMFF įstatus.

Konstatavus, kad toks ginčas negali būti nagrinėjamas teisme KAMFF naudai, iš „Plikių” buvo priteista 1 415,7 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

R. Žvingilas KAMFF valdybos pirmininku buvo išrinktas 2018 m. spalį. Jis buvo vienintelis kandidatas, sulaukęs devynių narių palaikymo. Aštuoni federacijos nariai balsavo prieš jo kandidatūrą.

Pagal KAMFF įstatus valdybos pirmininkas (prezidentas) renkamas ketverių metų kadencijai. Tas pats asmuo šias pareigas gali eiti iš viso ne daugiau kaip tris kadencijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto šventėje – 300 dalyvių ir gerų emocijų pliūpsnis

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Buvusiam energetikų vadui - solidi sąskaita

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ valdyba pagrįstai nusprendė nepratęsti Antano Katino įgaliojimų antrai generalinio ...
2023-07-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This