Beprecedentėse rungtynėse – pergalei prilygstantis „Neptūno” pralaimėjimas

Sportas

Išankstinių emocijų lydėtame Citadele KMT ketvirtfinalio mače trečiadienio vakarą Klaipėdos  „Neptūnas“ žaidė kaip reikiant išretėjusios sudėties, tačiau ilgą laiką pirmavo ir tik pabaigoje 69:73 (17:15, 22:15, 21:22, 9:21) turėjo pripažinti Panevėžio „Lietkabelio“ pranašumą.

bcneptunas.lt nuotr.

„Neptūnas“ sudėtyje turėjo vos šešis žaidėjus: Žygimantą Janavičių, Matą Vaitkų, Martyną Mažeiką, Beną Griciūną, Nojų Mineikį ir Oskarą Pleikį. Pastarajam tai buvo debiutas „Neptūno“ ekipoje. Maža to, M.Mažeikai mačas anksčiau laiko baigėsi dėl techninės ir nesportinės pražangų.

Nors „Lietkabelis“ grasino kiek geresniu startu (7:2), tačiau B. Griciūnas ėmėsi lyderio naštą ant savo pečių ir leido „Neptūnui“ pirmauti 15:12. Nepaisant to, kad Džordže Gagičius lygino rezultatą (20:20), Ž. Janavičius ir M.Mažeika staigiai smeigė po tritaškį, tad „Neptūnas“ įgavo kol kas rekordinį pranašumą – 29:20. Sušvelninti rezultatą panevėžiečiai bandė, tačiau nesėkmingai – po dviejų ketvirčių išlaikė tokį pat atsilikimą.

B. Griciūnas po dviejų kėlinių jau buvo surinkęs 16 taškų.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ neatrodė praradęs jėgas – kaip tik ėmė tolti tik labiau, o Ž. Janavičius smeigė du tritaškius iš eilės – 46:34. Pastarasis kiek išgąsdino „Neptūną“ kryptelėjęs čiurną, bet greitai grįžo ant parketo – trauma nebuvo rimta. „Lietkabelis“ ėmė rengti spurtą – pelnė be atsako 8 taškus, o galiausiai šeimininkai turėjo susimokėti už M.Mažeikos emocijas ir O. Pleikio nesportinę pražangą. Tiesa, nors progų buvo trys, išnaudotas buvo tik vienas baudos metimas – 43:46.

„Neptūnas“ kūrėsi iš naujo – M.Mažeikos ir N. Mineikio tritaškiai leido susigrąžinti dviženklį pranašumą (60:50), bet jis po truputį tirpo. Prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms rezultatas jau buvo lygus (60:60), o emocijos tik kilo. Po nesportinę pražangą gavo M.Vaitkus ir G.Maldūnas – pastarajam tai buvo jau antroji tokia nuobauda, tad teko keliauti į rūbinę.

M.Mažeika vedė į priekį savo miesto ekipą (65:60), bet jam greitai rungtynės baigėsi – jis gavo nesportinę pražangą ir paskui G.Maldūną taip pat keliavo į rūbinę. Panagiotis Kalaitzakis baudos metimais skirtumą mažino iki minimalaus, o Dž.Gagičius išvedė į priekį „Lietkabelį“ – 66:65.

Likus pustrečios minutės svarbų tritaškį smeigė G. Orelikas (71:65), tačiau dar reikalingesnius taškus rinko O. Pleikys ir B. Griciūnas – 69:71. Liko 10 sekundžių, o K. Žemaitis galiausiai tvirtino pergalę panevėžiečiams.

„Neptūno” emocijos

Prieš šias rungtynes „Neptūnas” savo internetiniame puslapyje buvo paskelbęs emocingą pranešimą, pavadintą „5 prieš 12? Cirkas, kurios norėjo Panevėžio „Lietkabelis“ ir Lietuvos krepšinio lyga”.

„Labai džiaugiamės Utenos ekipos sąmoningumu, kuri sutiko nukelti rungtynes, kurias turėjome žaisti sausio 3 d., ir rasti atitinkamą datą jas peržaisti. Aukštaitijos klubas ir LKL nori įsirašyti save į istoriją, kai mūsų komanda turėdama vos 5 žaidėjus privalo žengti į aikštelę ir rizikuoti ne tik savo, bet ir kitų sveikata. Panevėžio ekipos siekis nugalėti „Neptūną“ ir patekti į KMT finalinį ketvertą yra sveikintinas, bet esant šiandieninei situacijai – sveiku protu nesuvokiamas sprendimas. Klaipėdos ekipa visada ir su visais siekia susitarti, padeda perkelti rungtynes, geranoriškai atsižvelgia į susidariusias sunkias situacijas. Taip pat reiktų pabrėžti, jog LKL nurodymas uostamiesčio klubui registruoti dublerius, legionierius ir t.t. yra apgailėtinas. To paprasčiausiai negalima padaryti dėl Covid-19 užsikrėtimo rizikos, finansinių ir organizacinių klausimų. Mes esame atsakinga organizacija ir nei šiandien, nei ateityje nežadame rizikuoti savo ir kitų sveikata.

Situacija nemažiau tragikomiška, kai serga tiek komandos kineziterapeutas, tiek masažuotojas, kurie negalės nuotoliniu būdu užtikrinti mūsų komandos žaidėjų sveikatos. Iš mūsų turimų 5 žaidėjų, Žygimantas Janavičius yra po traumos, o treneris teigia, kad jis negali turėti žaidybinio kontakto. Kas bus atsakingas už tai, jog jam atsinaujins trauma? LKL? „Lietkabelis“?

Kitas svarbus klausimas. Kaip jausis Panevėžio komandos krepšininkai jei (neduok dieve) pastarieji užsikrės Covid-19 infekcija? Ką tuomet galės pakomentuoti Panevėžio komandos vadovai ar LKL? Ar tai yra viruso suvaldymo prevencija? Ne mažiau mus neramina susidariusi situacija, kai Panevėžio klubas sausio 2 d. susitiko su Jonavos „Cbet“, kuriems vakar buvo patvirtinti du teigiami Covid-19 užsikrėtimo atvejai. Galbūt tie patys „Lietkabelio“ atstovai užkrėtė Jonavos klubo krepšininkus??

Pabaigai norėtume pasakyti, kad tikrai įeisime į Lietuvos krepšinio istoriją, kuomet GALINGOJI Lietuvos krepšinio lygos ir Europos taurės komanda Panevėžio „Lietkabelis“ nugalės (jeigu nugalės – tai dar didelis klaustukas) likusius 5, 4, o gal ir 3 likusius Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus”, – rašė klubas.

LKL atsakas

Lietuvos krepšinio lyga, „reaguodama į Klaipėdos „Neptūno“ klubo viešojoje erdvėje skleidžiamą informaciją”, savo ruožtu skelbė, kad  rungtynių vadovaujantis „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatų 6.7.3.2. bei 14.6.5. a) punktais, nukelti į kitą dieną nebuvo pagrindo.

„LKL turimais duomenimis, pagrįstais dokumentais, šiuo metu „Neptūno“ komandoje yra patvirtini teigiami COVID-19 ligos atvejai penkiems iš paraiškoje registruotų trylikos komandos žaidėjų. Atkreipiame dėmesį, jog LKL Nuostatų 6.7.3.2. punktas numato, kad teigiamų COVID-19 ligos atveju, <…. komanda privalo pateikti LKL sporto direktoriui medicinos įstaigų COVID-19 ligos atvejus žaidėjų ir/ar komandos narių tarpe patvirtinančius dokumentus. Rungtynės turi būti žaidžiamos visais atvejais, kai komanda rungtynėse turi galimybę registruoti bent 8 (aštuonis) pasiruošusius žaisti žaidėjus. Šis minimalus 8 (aštuonių) žaidėjų limitas taikomas išimtinai tik dėl COVID-19 ligos paplitimo rizikų valdymo, t.y. rungtynės negali būti nežaidžiamos ir/ar perkeliamos į kitą datą dėl to, kad komanda dėl žaidėjų traumų ar kitų priežasčių negali rungtynėse registruoti mažiausiai 8 (aštuonių) žaidėjų. ….>. LKL nuostatai numato galimybę viso sezono metu LKL klubams registruoti papildomus žaidėjus ir taip spręsti komandų komplektacijos ar žaidėjų, iškritusių iš komandų rikiuotės dėl traumų ar kitų priežasčių, pakeitimo klausimus. Deja, Klaipėdos „Neptūno“ klubas, nors ir turėdamas pakankamai laiko registruoti papildomus žaidėjus, šia galimybe nepasinaudojo. Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį, kad sprendimus dėl „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatų, pagal kuriuos vykdomos ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės varžybos, priima ir šiuos nuostatus tvirtina išimtinai LKL Valdybos nariai, kurie visais atvejais yra LKL klubų vadovai ar valdymo organų nariai, išskyrus LKL prezidentą”, – rašė LKL.

„Suprantame, kad „Neptūno“ komanda, kaip ir būtų kiekvienas klubas šios komandos vietoje, yra suinteresuota žaisti stipriausia sudėtimi. Deja, bet kiekvienai situacijai LKL čempionato nuostatuose atskiroms komandoms apibrėžti individualų modelį būtų sudėtinga. Situacijoje, kurioje šį kartą atsidūrė „Neptūnas“, praėjusį sezoną buvo „Nevėžis-Optibet“, „Rytas“, „Lietkabelis“ ir tas pats Klaipėdos klubas. Tuo metu „Neptūnas“ problemą sprendė registruodamas papildomus žaidėjus. Norint pabaigti šių metų čempionatą ir suvaldyti ekstremalią situaciją dėl COVID-19, tiek LKL klubai, tiek LKL turi laikytis Valdybos patvirtintų čempionato vykdymo nuostatų. Turime būti teisingi visiems ir negalime sukurti precedento, jog po to patys nesuvaldytume padėties. Profesionali lyga ir profesionalūs klubai, visi turėtume į susidariusią situaciją žiūrėti profesionaliau ir dėti visas pastangas, kad čempionatas vyktų kuo sklandžiau. Jeigu klubų vadovai nutartų kitaip ar būtų kitų pasiūlymų, žinoma, kad LKL vadovautųsi kita, LKL Valdybos patvirtinta, tvarka“, – pranešime cituota LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

Atsakomasis šių ekipų mūšis Citadele KMT ketvirtfinalyje vyks sausio 15 dieną Panevėžyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This