„Arlekine” – Vilniaus trumpųjų filmų festivalis

Kultūra

Trečiadienį Kultūros fabrike įsikūrusiame kino teatre „Arlekinas” prasideda jau 15–ąjį kartą vykstantis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis.

Festivalis šiemet siūlo ir meilės istorijų, ir šiurpu krečiančios realybės atspindžių, ir subtilios komedijos, ir nuotaikingos animacijos mažiausiems.

Festivalis kasmet žiūrovams pristato ir naujausius bei išskirtiniausius lietuviškus trumpo metro darbus. Kai kurie filmai jau sėkmingai keliauja per tarptautinius festivalius, o šią savaitę jie pagaliau ne tik prisistatys namie, bet ir varžysis dėl geriausio lietuviško trumpametražio filmo titulo. Konkurse šiemet dalyvauja 10 kūrėjų darbų, o žiūrovų patogumui jie suskirstyti į dvi nacionalines programas.

Geriausiųjų vardo sieks ir darbai iš viso pasaulio – tarptautinės konkursinės programos filmai suskirstyti pagal vienijančias temas. „Scenos iš šeimyninio gyvenimo“ nagrinės šeimos ir artimųjų santykius, o „Išsiilgę meilės“ atskleis įvairiausias meilės formas bei svarstys, ko gi reikia jai išsaugoti.

Konkursinių programų filmus vertins tarptautinė žiuri: įvairių Prancūzijos, Kanados, Švedijos, Jungtinės Karalystės kino festivalių programų sudarytoja Lucile Bourliaud (Prancūzija), 2020-ųjų festivalio geriausio dokumentinio filmo nugalėtojas, režisierius ir operatorius Karol Lindholm (Lenkija) ir kino kuratorė Mantė Valiūnaitė (Lietuva).

15–ajame festivalyje retrospektyvų gerbėjus džiugins ir režisieriaus Lauryno Bareišos trumpųjų filmų programa. Rengėjai kviečia atšvęsti istorinį lietuvių kino įvykį – L. Bareišos pelnytą prestižinį Venecijos kino festivalio apdovanojimą už jo pirmąjį ilgo metro filmą „Piligrimai“. Trumpųjų filmų gerbėjams šio režisieriaus vardas žinomas jau seniai – L. Bareiša yra sukūręs įsimintinų, tarptautiniuose festivaliuose pristatytų darbų, kurie nugulė į specialią Vilniaus trumpųjų filmų festivalio programą.

Šiemet festivalio rengėjai išpildė seniai kirbėjusią svajonę – pristatyti komedijos filmų programą. Gerą komediją visi įsivaizduoja skirtingai: vieni juokiasi iš šmaikščių dialogų, kiti iš nejaukių situacijų. Vieniems patinka juoktis garsiai, kitiems pakanka keletą kartų nusišypsoti. Vieni juokiasi iš veikėjo ištartų žodžių, kiti iš tylos, sekančios po jų. Subtilios komedijos programos „Kas čia juokingo?“ filmai, naudodami skirtingus žanrus, ir pasakos apie šiuos žmonių skirtumus.

Vienas laukiamiausių ir populiariausių festivalio renginių – „Kino naktis“. Didžiausi kino gerbėjai rinksis naktinėti iki ryto – žadama, kad 5 val. truksianti 17–os filmų programa tikrai neleis užmigti. Žiūrovai turės progą pamatyti ryškiausius pastarųjų metų užsienio ir Lietuvos kino kūrėjų darbus, sužavėjusius tarptautinių festivalių auditorijas.

Festivalio programa Klaipėdoje

Sausio 12 d. 20 val. „Pavojingas ruožas”

Sausio 13 d. 20 val. „SPEC komedijos”

Sausio 14 d. 20 val. „Išsiilgę meilės”

Sausio 15 d. 20.20 val. Nacionalinė konkursinė programa I

22 val. Kino naktis

Sausio 16 d. 14 val. programa vaikams

18 val. Nacionalinė konkursinė programa II

Sausio 18 d. 18 val. „Dėmesio”

20 val. Lauryno Bareišos programa.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje tęsia gražias tradicijas ir kartu su Japonijos fondu kviečia jau į 21-ąjį Japonijos kino festivalį, kuris vyks ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino teatre „Arlekinas“ vyks Ukrainos filmų festivalis

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Ukrainos aktorius ir prodiuseris Daniilas Mireškinas. Jis su savo komanda pristatys išskirtinius Ukrainos kino filmus, ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This