Politikės viešai išsakytos pastabos direktorę paliko be žado: kas iš tiesų vyksta globos namuose?

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narė viešai apkaltino Klaipėdos miesto globos namų vadovybę netinkamai atliekant savo pareigas bei nesuteikiant globotiniams visų būtinų paslaugų. Tuo metu įstaigos direktorė teigė negalėjusi patikėti savo ausimis, kaip patyrusi politikė be jokių įrodymų leidžia sau viešai žarstytis tokiais kaltinimais.

„Turėjau ne vieną gyventojų priėmimą iš artimųjų asmenų, kurie turi arba vaikus, arba sutuoktinius Žalgirio globos namuose (Klaipėdos miesto globos namai, įsikūrę Žalgirio g. – P. M.) Yra labai daug signalų dėl teikiamų paslaugų kokybės, dėl neatliekamų fizioterapinių procedūrų (…). Jų atlikimas vyksta popieriuje, o ne praktiškai”, – antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje suklusti privertusią informaciją pateikė miesto tarybos narė liberalė Alina Velykienė.

Alina Velykienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak politikės, „signalai yra labai rimti”.

„Paslaugos, teikiamos privačiuose globos namuose, yra daug aukštesnio lygio, pacientai arba klientai, kaip juos įvardinti, yra patenkinti paslaugomis. Pas mus [valdiškoje įstaigoje] yra visaip”, – kalbėjo ji.

A. Velykienė teigė sulaukusi signalų, „kad pavaduotoja slaugai dengia absoliučiai visus nepadarytus darbus” (…), „kad popieriuje gražu, o realiai paslaugos nėra teikiamos”.

Pasak A. Velykienės, „mūsų visų siekis yra, kad paslaugų kokybė būtų kiek įmanoma aukštesnė”.

Dėl to ji pasiūlė komiteto nariams susitikti su minėtų globos namų vadovybe aptarti, jos teigimu, tų iššūkių, „su kuriais susiduria naujoji direktorė”.

Šito teigė labai norinti ir beveik metus laiko minėtiems globos namams vadovaujanti Renata Kašinskienė.

Ji prisipažino stebėjusi nuotoliniu būdu antradienį vykusį komiteto posėdį ir negalėjusi patikėti savo ausimis, išgirdusi, ką kalba patyrusi politikė.

„Net nežinau, kaip čia komentuoti. Jaučiuosi apkaltina kažkokiais tai nebūtais dalykais, visiškai be jokios konkrečios informacijos”, – ir nuostabos, ir nepasitenkinimo dėl politikės išsakytų žodžių neslėpė direktorė.

Ji retoriškai klausė, kokį tyrimą yra atlikusi A. Velykienė, teigdama, kad privatininkų paslaugos yra daug kokybiškesnės.

„Aš turiu priešingą informaciją iš žmonių, kurie į mus kreipiasi, kad būtent dėl paslaugų jie nori patekti į Žalgirį”, – kalbėjo direktorė, pridūrusi, jog paskutinis žmogus, apsigyvenęs pas juos, yra atvykęs iš privačių globos namų, kur jam esą nepatikę.

Direktorė stebėjosi, kodėl į komiteto posėdį ji nebuvo pakviesta, kad galėtų atremti mestus kaltinimus, ir teigė būtinai norėsianti susitikti su visais komiteto nariais.

„Noriu, kad visas komitetas, Paramos skyrius atvyktų į įstaigą ir konkrečiai įvardintų, kas yra ne taip, tada aš galėsiu priimti kažkokius sprendimus, kažkokias tobulintinas sritis išskirti. Dabar kažkokios pievos paleistos viešai, apšmeižta įstaiga, kažkas sakė, kažkas pasakė. Kokie skundai? Apie ką konkrečiai kalbam? Man yra žiauriai pikta. (…) Noriu prieš visą komitetą apsiginti arba išsiaiškinti, kur konkrečiai yra bėdos. Konstruktyvią kritiką aš visada priimu”, – kalbėjo R. Kašinskienė.

Klaipėdos miesto globos namuose yra 82 vietos ir, pasak direktorės, „jos visada pilnos”.

Eilę į šiuos globos namus formuoja Klaipėdos miesto Socialinės paramos skyrius.

INFORMACIJA

Iš viso šiuo metu Klaipėdoje be minėtų savivaldybei pavaldžių globos namų, pasak Socialinių paslaugų poskyrio vedėjos Sonatos Jakienės, dar veikia 4 privatūs globos namaiviešosios įstaigos. Tai „Gyvenimo namai”, sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Klaipėdos viltis”, Taikos Karalienės globos namai ir 2021 m. pradėjusi veiklą „Pagalba senjorui”. Šiuose namuose paslaugos pernai buvo suteiktos 135-iems klaipėdiečiams. Tie miestiečiai, kurie dėl vietų stokos nepatenka į uostamiesčio globos namus, apgyvendinami kitų savivaldybių globos namuose. Šiuo metu eilėje patekti į senelių globos namus Klaipėdoje laukia 19 senjorų.

9 Comments

  1. tiesa yra svarbu

    Čia kaip neaiškus receptas Velykų pyragui, reikės to ir to, dar truputį to ir žiupsnelis to, štai ir visa gauta informacija kuria p.Velykienė bando sumenkinti įstaigos vadovę, net konkrečiai nebuvus pati įstaigoj. Vadovė drąsiai visus kviečia akistaton, tikiuos nepatingės p.Velykienė apsilankyti.

    Reply
  2. Voverė

    Kodėl nežiūrima, kas konkrečiai vyksta įstaigoje?

    Reply
  3. Rima

    Kada pagaliau pasisakantieji už paskleistą klaidingą informaciją atsakys , kiek galima pilti ant visų purvą ir likti nenubaustiems ???

    Reply
    • Anonimas

      klaipėdiečiai kalba. Ir kreipiasi su įvairiausiomis bėdomis ir skundais į politikus. Dirbti su kreipimaisis yra pagrindine ju pareiga. Tam jienir renkami, tam istaigu vadovu leidimo ir atsiklausimo nereikia.

  4. O taip

    Yra politikų, kurie visą kadenciją nei žodžio nepasakę, matyt tie geriausi

    Reply
  5. Jons

    Tiesiog, Alina “Skandaliukas” Velykienė 🙂 Net nesitikėjau, kad žmogus iš Liberalų sąjūdžio per kadencija demagogijomis sugebės Puteikienę aplenkti.

    Reply
  6. Lina

    Neskaniai čia viskas.Oi,neskaniai. Tendencingai.

    Reply
  7. Nuomone

    Velykienė iš visko nori padaryti skandaliuką? Proteguoja privatininkus? Gal turi interesų……

    Reply
  8. Lieka neaišku

    kodėl ant Klaipėdos universitetinės ligoninės gali pilti šmeižtą ir menkinti visi kas netingi? Ant vienų galima, o ant kitų nei žodžiu gink, Dieve? Kodėl straipsnio autorė tada analogiško straipsniuko neparašo dėl puolimo ant ligoninės?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė švenčia antrą pergalę prieš tarnautoją

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad jau buvusi miesto Tarybos narė Alina Velykienė nepažemino Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Netekęs valdžios, neteko ir darbo

2021-ųjų pavasarį Klaipėdos savivaldybės viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“ be konkurso įdarbintas tuometinis miesto tarybos valdančiosios daugumo narys Alvidas Šimkus neilgai ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This