Jaunimo šėlsmas

Mums rašo

Vytautas Valevičius
2022-01-18

Komentarų: 0

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus galerijoje atidarytos dvi naujos parodos: personalinė Daivos Dašenkovienės tapybos paroda „Refleksijos“ ir jaunosios kartos kūrėjo Žilvino Bražuko piešinių ir skulptūrinių objektų paroda „Gluten Free“.

D. Dašenkovienė 2015 m. su pagyrimu baigė Klaipėdos universiteto dailės studijų krypties vizualiųjų menų studijų programą (dailės bakalauro kvalifikacijos laipsnis). Dabar dirba Klaipėdos dramos teatre. Teatro mėgėjai mato jos darbus spektaklių metu.

Žilvinas Bražukas Vilniaus dailės akademijoje 2016 m. baigė grafikos bakalauro, o 2018 m. – fotografijos ir medijos meno magistrantūros studijas. 2019 metais menininkas tapo pirmos vietos nugalėtoju tarptautiniame A. Švėgždos piešinių konkurse su savo piešinių serija „Animals of Google“.

Dabar apie šį jaunuolį. Štai vienas jo tekstas: „2019 metų lapkričio mėnesio dvi savaites teko praleisti vienam namuose su gerai pažįstamu katinu. Vedinas netikėtai atsiradusio įdomumo bei inercijos kažką daryti po Instagram „Inktober“ mėnesio iššūkio, nusprendžiau kūrybiškumui ir tinginystei iškelti naują užduotį ir kas dieną padaryti po „selfišką“ (išties, savanaudišką) nuotrauką kartu su katinu, kuris, beje, vardu Kiškis.“

Jau ši citata atspindi jaunojo vaikino iš Suvalkijos pažiūrą į meną. Žaismingumas. Parodoje dvi grupės darinių: žaislai arba „skulptūrėlės“ – jas galima liesti, kai kurios jų cypia, ir grafiniai vaizdai, kurie tiesiogiai pritaikomi instagramoms.

Galima „giliamintiškai“ samprotauti apie šio jaunuolio potencialą, kūrybines galias, tačiau patys gyvūnėliai primena žaislų pasaulį, kurie gali judėti, veikti ar net samprotauti. Grafinai kūrinėliai kiek paprastesni, jie dažniausiai lydimi teksto ir yra lyg dienoraščio puslapėliais.

Senyvi žmogeliai gal jų ir neįvertins, bet jaunesni iš tikro tai priims kaip sava. Tiesa, ko gero visi prisimins savo mokyklos laikus, kai sąsiuvinių paraštėse rasdavosi „genialūs“ kūrinėliai. Tiesa, Žilvinas moka piešti, todėl reikia į juos pažiūrėti. Parodoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kuo reikšmingas Kantas?

Gimimo data 1724 m. balandžio 22 d., gimimo vieta – Karaliaučius. Mes intensyviai bandome jį pasisavinti, nes tam pritaria istoriniai ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This