Ketvirtadienį Klaipėdoje

Renginiai

KKKC PARODŲ RŪMAI (DIDŽIOJI VANDENS G. 2)

11 val. Meno ketvirtadieniai senjorams. Susipažinsite su dailininke Liuda Liaudanskaite, kuri dalinsis savo žiniomis ir padės suprasti meną ir jo reikšmę visuomenei; vyks ekskursijos po parodas, diskusijos apie meną ir kultūrą, aptariami meno ir kultūros klausimai, vyks kūrybiniai užsiėmimai.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13)

12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu arba nedideliais svoriais. Ateikite su sportine apranga, galite su savimi turėti vandens buteliuką, gumelę ir kilimėlį.

17.30 val. Paskaita „Diabetas: požymiai, priežastys, valdymas“. Paskaitą veda klubo „Diabeto IQ“ lektorė Inga Augustinienė. Tai Pasaulinei sveikatos dienai paminėti skirtas renginys, kuriame bus kalbama apie XXI amžiaus epidemija laikomą diabetą.

ATVIRAS JAUNIMO CENTRAS (PARYŽIAUS KOMUNOS G. 16A)

12.30 val. Nėščiųjų mankšta. Registracija: https://www.sveikatosbiuras.lt/events/uzsiemimas-nesciuju-manksta/?occurrence=2024-04-18&time=1713443400   

13.30 val. Mankšta kūdikiui. Registracija: https://www.sveikatosbiuras.lt/events/uzsiemimas-manksta-kudikiui/?occurrence=2024-04-18&time=1713447000

IEVOS SIMONAITYTĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA (HERKAUS MANTO G. 25)

16 val. Koncertas „Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą…“. Klaipėdos Trečiojo amžiaus universiteto vokalinio ansamblio ,,JūrAinė” koncertas, kurio metu ansamblis atliks Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos krašto liaudies dainas. Klaipėdos Trečiojo amžiaus universiteto vokalinis ansamblis „JūrAinė“ įkurtas 2008 metais. Kolektyvas dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose, dalyvauja įvairiuose projektuose, koncertuoja miesto renginiuose, gieda bažnyčiose.

17 val. Knygos „Ezoterizmo fenomenas: tarp Rytų ir Vakarų“ (Vilniaus universiteto leidykla, 2023) pristatymas.  Renginyje dalyvaus knygos sudarytojas prof. dr. Audrius Beinorius (VU), doc. dr. Aušra Pažeraitė (VU) ir dokt. Adas Diržys (Vytauto Didžiojo universitetas). Diskusiją moderuos dr. Eglė Aleknaitė (VDU). Mokslinių straipsnių rinktinėje pirmą sykį lietuviškame akademiniame lauke analizuojamas dar vis dažnai ignoruojamas ezoterizmo fenomenas. Keliamas klausimas, ar ezoterizmo reiškinio apibūdinimai galimi platesniame nei vien Vakarų kultūros kontekste? Ar negalėtume kalbėti apie globalųjį ezoterizmą, kuris sujungia Vakarų, Azijos ir kitų regionų ezoterines tradicijas, praktikas ir tekstus, ir analizuoti jį pasitelkdami įvairias teorines prieigas ir metodologijas?

17.30 val. Susipažinkime su turkų kalba. Ar planuojate kelionę į Turkiją arba tiesiog Jus žavi jos gyva kultūra? Nepraleiskite progos susipažinti su European Solidarity Corps tarptautine savanore – Şule Başçı, kuri padės pasinerti į dar neatrastas Turkijos gelmes.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS „KAUNO ATŽALYNO“ PADALINYS (KAUNO G. 49)

17 val. „Klaipėdos knyga 2023“ pristatymų programa. Loretos Liutkutės romano „Manekenas“ pristatymas. Dalyvauja knygos autorė L. Liutkutė, kultūros istorikė Jovita Saulėnienė, leidyklos „Eglė“ vadovas Antanas Stanevičius. Muzikinius kūrinius atlieka Emilija Strelkauskytė. Tai pirmasis autorės romanas, kuriame L. Liutkutė įtaigiai, nevengdama humoro ir ironijos, atskleidžia šiuolaikinės visuomenės skaudulius – kartų konfliktų, atskirties, asocialaus elgesio priežastis, šeimos vaidmens svarbą, jauno žmogaus adaptavimosi visuomenėje sunkumus ir kt.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS PEMPININKŲ PADALINYS (TAIKOS PR. 81A) 

17 val. Paskaita „Sveika mityba ir svorio kontrolė: kelias į ilgaamžiškumą“. Veda mitybos ir svorio kontrolės specialistė Rasa Skudikė. Renginio metu bus kalbama apie 8 pagrindinius elementus, kurie yra svarbūs, kad išliktume sveiki ir ilgaamžiai, aptariama viena svarbiausių elementų – mityba, kaip kontroliuoti savo svorį. Bus ragaujama jaunystės kokteilio. Būtina registracija tel. +37046346301.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS MELNRAGĖS PADALINYS (MOLO G. 60)

17.30 val. Žmonės – Klaipėdos Švyturiai. Susitikimas su Henriku Vaitiekūnu. Tai bus jau trečiasis renginių ciklo „Žmonės – Klaipėdos švyturiai“ susitikimas, kurio metu bus kalbama apie H. Vaitiekūno ryšį su Klaipėda, šio miesto įtaką tolimesniam žurnalisto gyvenimo keliui, apie jo kūrybą, knygas, TV laidas ir, be abejo, apie bibliotekininkystę ir biblioteką, apie tai, kas jį sieja su Melnragės bibliotekos pastatu.

ETNOKULTŪROS CENTRAS (DARŽŲ G. 10)

18 val. Tradicinių šokių vakaras.

SPORTO BAZIŲ VALDYMO CENTRAS

18 val. pirmosios Moterų krepšinio lygos mažojo finalo rungtynės Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ – „Šiauliai-Vilmers”.

DRAMOS TEATRAS

18.30 val. Spektaklis „Elzės žemė“.

KULTŪROS FABRIKAS (BANGŲ G. 5A)

19 val. Spektaklis-koncertas „Graži ir ta galinga“.

HERKUS KANTAS (NAUJOJI UOSTO G. 3)

19 val. Diskusija „Imanuelis Kantas išeina į žmones“. Immanuelis Kantas (1724–1804) laikomas didžiausią įtaką modernybės epochai Vakarų pasaulyje padariusiu Apšvietos epochos filosofu. Šiemet Immanueliui Kantui, kuris gyveno ir didžiąsias žmonijos idėjas sukūrė Karaliaučiuje, vos už 130 km nuo Klaipėdos, trys šimtai. Ta proga Klaipėdos universitetas kviečia grįžti prie I. Kanto filosofijos ir jo sąsajų su Klaipėda, kviesdamas į dviejų renginių ciklą. Pirmajame renginyje, kuris vyks balandžio 18 d., bus gilinamasi į sudėtingus I. Kanto raštus. Sakoma, kad filosofas rašė nepaskaitoma kalba. Didelę įtaką padariusius I. Kanto svarbiausius darbus šiame renginyje bus bandoma išversti į žmonių kalbą. Šį vertėjų vaidmenį renginyje „Imanuelis Kantas išeina į žmones“ atliks filosofais Aldis Gedutis (Klaipėdos universitetas) ir Kęstas Kirtiklis (Vilniaus universitetas).

KURPIAI (KURPIŲ G. 1A)

20 val. Jazz Sessions – Mindaugas Vaškys ir draugai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Laiku nesumokėjus transporto draudimo įmokos, gali tekti grąžinti dalį draudiko išmokų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą, kurioje buvo sprendžiama dėl draudimo bendrovės teisės reikalauti iš draudėjo grąžinti dalį išmokėtos sumos, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This