Pasirašyta sutartis moksliniams tyrimams ir Žemaitijos krašto identitetui stiprinti

Regionas

Žemaičių muziejaus „Alka“ ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Muziejaus direktorė Eva Stonkevičienė ir instituto direktorius dr. Vasilijus Safronovas parašais patvirtino susitarimą bendradarbiauti organizuojant renginius, mokslo ir taikomuosius tyrimus bei jų rezultatų pristatymus, studentų praktikas, kvalifikacijos kėlimą, kuriant istorinių, archeologinių ir kitų šaltinių duomenų bazes, rengiant projektus, leidžiant leidinius ir įgyvendinant kitą įstaigų partnerystę skatinančią veiklą.

Iš kairės: Janina Bucevičė, Eva Stonkevičienė, Vasilijus Safronovas ir Vacys Vaivada.

„Abi institucijos mokslo klausimais bendradarbiavo jau seniai, tačiau bendradarbiavimas nebuvo įteisintas dokumentu. Džiaugiamės galiausiai žengę žingsnį ir pasiryžę pasirašyti sutartį, kuri bus naudinga ateities perspektyvoje. Tikiuosi, kad, pasibaigus strateginiams bei techniniams projektams ir atsidarius visiems muziejaus padaliniams, dar intensyviau pradėsime dirbti su turiniu, kuris ir yra muziejaus varomoji jėga. Intensyviai bendradarbiaudami su akademine bendruomene, atsivers platesnės galimybės atskleisti turimus resursus ir stiprinti krašto identitetą“, – pranešime cituojama direktorė E. Stonkevičienė.

Sutarties pasirašymą inicijavusios Žemaičių muziejaus „Alka“ istorikės Janinos Bucevičės teigimu, su institutu bičiulystė užsimezgė tarpininkaujant doc. dr. Vaciui Vaivadai, kuris kiek daugiau nei prieš trisdešimt metų buvo ilgametis muziejaus mokslinis bendradarbis.

„Su Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutu ryšius palaikome seniai, o pastaraisiais metais mokslinis bendradarbiavimas tapo dar intensyvesniu. Praėjusiais metais, dalyvaujant instituto moksliniams darbuotojams surengtos konferencijos „Rainių tragedija: atmintis gyva“, „600 metų Žemaitija popiežiaus globoje“ ir įgyvendintos kitos veiklos. Svarbu paminėti ir tai, kad dr. V. Vaivada su kitais mokslininkais skaitys pranešimą šiemet birželio mėnesį rengiamoje konferencijoje, skirtoje Žemaičių muziejaus „Alka“ 90-ajai sukakčiai paminėti. Taip pat, gavus finansavimą, šiemet ketinama įgyvendinti projektą „Telšių atminties knyga: holokausto sunaikintas žydų bendruomenės gyvenimas“ ir surengti mokslinę konferenciją „Holokaustas Žemaitijoje: istorijos ir atminties atodangos“, – sakė J. Bucevičė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Reformacija ir Klaipėdos religinis žemėlapis

Reformacija – XVI a. Europoje prasidėjęs judėjimas, kurio pirminis siekis – reformuoti  katališkąją bažnyčią. To meto Europoje reiškėsi kelios reformacijos srovės, ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos

Sugrįžta „Istorinės Klaipėdos pėdos“

„Atvira Klaipėda” tęsia praėjusiais metais pradėtą edukacinių laidų ciklą „Istorinės Klaipėdos pėdos“, kuriame pristatomi svarbiausi uostamiesčio istoriniai akcentai. Šiais metais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Švietimas

KU archeologai - povandenininkai atveria visuomenei Baltijoje pražuvusių laivų istorijas

Klaipėdos universitete (KU) kuriamas jūrinis-pažintinis maršrutas, atveriantis Baltijos jūroje nuskendusių laivų istorijas. Laivų žūties vietas, jų dabartinę būklę po vandeniu ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This