Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija palaiko ligoninių pertvarką

Politikų tribūna

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija pritaria Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymams sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkai ir ragina miesto Tarybą nedelsiant priimti sprendimus jai įgyvendinti.

Grupė Tarybos narių iš skirtingų frakcijų antradienį užregistravo pertvarkai įgyvendinti būtinus Tarybos sprendimų projektus. Jie parengti remiantis kiek anksčiau Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateiktais pasiūlymais Klaipėdos miesto savivaldybei.

Pirmuoju sprendimo projektu siūloma perduoti Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) dalininko teises, pareigas ir turtą Sveikatos apsaugos ministerijai.

Antruoju sprendimo projektu siūloma pritarti kitos savivaldybei priklausančios Klaipėdos vaikų ligoninės reorganizacijai, prijungiant šią prie SAM valdomos Respublikinės Klaipėdos ligoninės.

Pasak iniciatorių, sprendimas perduoti KUL valstybės žinion padėtų išspręsti finansines problemas, kylančias dėl prastos KUL pastatų būklės, taip pat brangaus ligoninės išlaikymo, kuris Klaipėdos miestui tampa nepakeliamas.

Grupės Tarybos narių teigimu, sujungus dvi didžiąsias miesto ligonines būtų išvengta paslaugų dubliavimo, sumažėtų ligoninių valdymo išlaidos, vienoje vietoje būtų sukoncentruotas medikų personalas, o tai sudarytų sąlygas teikti aukščiausios kokybės gydymo paslaugas miesto ir viso regiono gyventojams.

Reorganizavus Klaipėdos vaikų ligoninę, neliktų poreikio iš miesto biudžeto finansuoti šios įstaigos valdomo turto išlaikymo, taip pat nebeaktualios taptų ir planuojamos būsimos investicijos į ligoninės pastatų atnaujinimą iš miesto biudžeto.

Sprendimas dėl KUL savininko atstovo teisių perdavimo SAM atvertų kelią Klaipėdoje steigti trečią Lietuvoje aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugų centrą. Jis būtų steigiamas Klaipėdos universitetinės bei Jūrininkų ligoninių pagrindu.  

Teikimą merui dėl sprendimų projektų svarstymo Tarybos vasario mėnesio posėdyje pasirašė 13 Tarybos narių, tarp jų ir TS-LKD frakcijos nariai.

1 Comment

  1. keistai skamba

    pasirašė 13 narių, konservatorių yra 6, o giriasi, kad jie tik palaiko 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

KUL - robotikos vedlys Lietuvos medicinoje

„Pacientai lengviau atsigauna po chirurginių robotinių operacijų lyginant su kito tipo operacijomis, anksčiau išvyksta iš ligoninės į namus ir pradeda ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This