Už automobilių statymą ant šaligatvio – klaipėdiečius piktinančios baudos (atnaujinta)

Svarbu, Transportas

Panašu, jog vieno uostamiesčio Bandužių gatvės namo gyventojų kantrybės taurę perpildė niekaip neišsprendžiama miegamųjų Klaipėdos gyvenamųjų rajonų miestiečių problema – vietų automobiliams statyti prie namų trūkumas.

„Gal mums į balkonus mašinas susinešti? Pasižiūrėkit į nuotraukas, antra valanda dienos, jau kieme vietų nėra. Kur statyti mašinas, grįžus vakare po darbo?”- susisiekęs su „Atvira Klaipėda” retoriškai namo gyventojų vardu klausė Bronius (pavardė redakcijai žinoma).

Skaitytojo nuotrauka, Bandužių g. daryta trečiadienį 14 val.

Jo teigimu, sublokuotų 13-ojo ir 15-ojo Bandužių gatvės namų gyventojai dėl vietos stokos savo automobilius jau ne pirmi metai stato ant šaligatvio šalia namų, tačiau problemų anksčiau dėl to nekildavo – jos atsirado tik metams baigiantis, kai policijos pareigūnai gyventojams už tai ėmė skirti pinigines baudas.

Dar didesnę nuostabą vyrui sukėlė ir į žiniasklaidą kreiptis paskatino tai, jog esą minėtas baudas jis ėmė gauti „atbuline data”.

„Pirmąją baudą gavau gruodžio pabaigoj už spalio 27-tą, sausio 12-ąją aš gaunu už spalio 25-ąją dieną, vakar [sausio 25 d.] man ateina už spalio 24-ąją dieną”, – neslėpdamas nuostabos dėl tokio keisto „atbulinio” baudų datų išdėstymo kalbėjo Bronius.

Jo teigimu, kadangi automobilį turi ir jo žmona, baudžiama yra ir ji, už vieną pažeidimą skiriant kiekvienam po 30 eurų. Baudų, pasak Broniaus, neišvengia ir kiti namo kaimynai, pastatę savo automobilius ant šaligatvio, kuris esą pėstiesiems šioje vietoje net nėra reikalingas.

Bandužių g. gyventojas samprotavo, jog galbūt tai yra kažkieno kerštas už tai, kad minėtų namų gyventojai nusprendė steigti bendriją ir atsisakyti namų valdų paslaugų.

„O gal jie specialiai susirenka, kad mums po to galėtų infrastruktūrą iš tų pinigų įrengti, aš nesuprantu”, – dar vieną versiją kėlė klaipėdietis.

Bronius teigė kreipęsis į policiją, nes jam kilo įtarimų dėl už savaitgalį palikto automobilio skirtos baudos, nes esą savaitgaliais jis mašinos prie namų nestato. Jam buvo patarta atvykti ir kartu peržiūrėti vaizdo įrašus.

„Šitą aš darysiu, eisiu į policiją, 24-ta diena [spalio] buvo sekmadienis, tai sekmadienio rytą 8 val. aš gaunu nuotrauką nufotografuotą, ir pirmadienio rytą 6 val. vėl gaunu, tai jie mane dar kartą baudžia”, – įtarimais dėl esą du kartus už vieną pažeidimą skirtos baudos dalijosi Bronius.

Jo teigimu, vietų automobiliams minėtų namų kieme statyti sumažėjo ir dėl įrengtų naujųjų pusiau požeminių šiukšlių konteinerių, ir dėl to, kad savo teritoriją apsitvėrė ir veltui automobilius statyti uždraudė šalia namų esantis prekybos centras. Esą 10 metų jo tuščioje aikštelėje gyventojai statė automobilius ir niekam tai nekliuvo.

„Tai yra uždarbiavimas, apiplėšimas vidury baltos dienos. Jie dabar mane turi teisę bausti du metus. Tai aš už du metus atgal dabar turėsiu mokėti po 30 eurų?”- pasipiktinimo neslėpė Bandužių gatvės gyventojas.

Privalo reaguoti

Tuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė teigė, jog policijos pareigūnai privalo reaguoti į gaunamus pranešimus įstatymuose ir teisės aktuose numatyta tvarka.

„Jei yra padarytas pažeidimas, apie jį pranešama – jis yra fiksuojamas”, – sakė ji.

Policijos atstovės teigimu, Kelių eismo taisyklės numato, kad statyti automobilius draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

„Kelių eismo taisyklių reikalavimai galioja visiems be išimties eismo dalyviams”, – komentavo policijos atstovė.

Jos teigimu, pareigūnams žinoma automobilių statymo vietų trūkumo mieste problema, tačiau jos sprendimas nėra policijos funkcija.

A. Kažukauskienė patarė klaipėdiečiui įtarimus sukėlusias gautų nuobaudų datas aiškintis, pačiam atvykus į policijos komisariatą – esą jam bus suteikta visa informacija.

Skaitytojo nuotr.
Ragina prisidėti gyventojus

Miesto kiemų infrastruktūros gerinimui Klaipėdos savivaldybė iki 2023 metų yra skyrusi per 3,6 mln. eurų. Kadangi šių pinigų visų miestiečių poreikiams patenkinti nepakanka, miesto valdžia ragina gyventojus patiems prisidėti prie kiemų sutvarkymo darbų, išplečiant automobilių stovėjimo vietas šalia namų.

Pasak Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, tokios tvarkos uostamiestyje iki šiol nebuvo, tačiau sulaukus gyventojų skambučių, nuspręsta tvarką, kai kiemų infrastruktūra gerinta tik biudžeto lėšomis, keisti.

„Esame sulaukę skambučių, ir bendrijos domėjosi, nori prisidėti, kad tik namų kiemai būtų greičiau sutvarkyti. Todėl ir parengėme tokią tvarką, kad žymiai greičiau išsispręstų aktualūs klausimai“, – dar praėjusį balandį „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo I. Šakalienė.

Tuo metu gyventojams savivaldybės atsiųstame atsakyme teigiama, jog savivaldybė netoleruoja automobilių statymo ant žalios vejos, bet esą laikiną automobilių statymą, dalinai užvažiavus ant šaligatvio, galima būtų svarstyti.

„Šiam statymo būdui pažymėti būtina Eismo organizavimo schema, kurioje būtų numatyti kelio ženklai, jų įrengimo vietos ir kryptys, horizontalusis žymėjimas, stovėjimo vietų ir eismui skirtos dalies gabaritai. Schemoje būtina numatyti ir patekimą prie laiptinių neįgaliesiems, privažiavimo takus su vaikų vežimėliais bei spec. tarnyboms (greitoji pagalba)”, – teigiama atsiųstame rašte. Jame pažymima, jog tam turi pritarti dauguma gyventojų.

P. S. Pasirodžius publikacijai, Bronius atsiuntė štai tokį el. laišką: Ir vėl žmonės fiksuoja policijos ekipažus kiemuose. Kai tik vakaras ateina, jie kaip maitvanagiai jau čia. Policija rado gerą nišą pasipinigaut! Kalbėjau su keletu kaimynų, baudos siekia šimtais. Kai kurie gauna po dvi tą pačią dieną. Nebežinome, ką daryt.

90 Comments

  1. Ceskia

    Kam fiksoja automobili 4 naktes kam isai maiso nereikia naktim vaiksot piojokams

    Reply
    • Vytautas

      Jei nežinojot tai ant šaligatvio niekada (nesvarbu dieną ar naktį) negalima nei parkuotis nei juo važiuoti.

  2. Laima

    Tikrai lūdna Klaipėdoje su automobilių pastatymu pietiniame rajone.Žardininkų g .kiemai yra įrengti prieš 45 metus ,kai visame devynaukštyje buvo vos keli moskvičiukai,o iš vaikų aikštelės dar dabar liko smėlio dėžės griuvėsiai ir kilimų
    dulkinimo stovas vietoj karstynių .Nedidelį kiemą supa devynaukštis 144 butai,du penkiaaukščiai 4-5 įėjimų .Ir nuo pastatymo dienos(1977m)nebuvo bandyta pagerinti miestiečių sąlygas.Statomi automobiliai visur kur įmanoma,Ir gatvėje abi pusės pristatoma viena prie kitos,grįžus po 17-18 val jau neįmanoma rasti vietos,tai ir lieka šaligatvis.O ten jau baudos,nes irgi yra tų,kurie nekenčia ,,mašinuotų” kaimynų.

    Reply
    • Nelaima

      Laikinas sprendimas paprastas, kaip 1 + 1. Visas apmokestintas aikšteles prie parduotuvių padaryti nemokamomis. Tuomet aplinkiniai gyventojai tikrai nebesibraus į perpildytus kiemus. Tiesa, visokias nevažiuojančias lūženas, jeigu atsirado iš kažkur ir prastovėjo mėnesį ar du be judėjimo, reikėtų be atsikalbinėjimų išvežti į tą policijos aikštelę, o iš ten jau tiesus kelelis į Kuusakoskį. Juk kameros dar gyvos, nustatyti kada atvyko ir kiek stovėjo – jokia problema. O po keleto metų, sutvarkius kiemus, vėl būtų galima mąstyti apie kokius nors apribojimus, žinoma, pasitarus su artimiausių mikrorajonų gyventojais.

  3. Dovilė

    Teko gyventi ne viename civilizuoto pasaulio didmiestyje. Ir niekas ten po daugiabučio langais savo drandalieto nelaiko. Naudojasi viešuoju transportu arba savo auto laiko kur nors spec.aikštelėje. Niekas ten netoleruotų benzino smarvės ir triukšmo po langais. Užtat ir sergame ES daugiausiai. Kvėpuojame užterštą orą, valgome riebias dešras, vyrai tingi pasijudinti, neišsimiegame per visokius burzgalietus…

    Reply
    • aha

      Pavardinkit tuos „civilizuotus didmesčius” nurodydama kvartalus.

  4. Anonimas

    Norit konforto,nusipirkit nama rajone ir turesit vietos 10auto statyti.o dabar seima turi 2.3automilius o vietos jei leistu 1 auto statyti problemos neliktu,daugiau kas turi i mokamas aikssteles.yra kaip yra.

    Reply
    • Avine

      duok pinigų už gražias akis, tuoj pat einu ir nusiperku tą namą su 10 vietų, o dabar iš pensijos nelabai gaunasi namą pirkti ar statyti. O drandulietas folksvagenas kol dar važiuoja yra labai reikalingas ar į sodą, ar į turgų, nes su krepšiais po autobusus tampytis jau sveikatos nelabai…

    • REIKIA KLAIPĖDIEČIŲ PIKETO PRIE KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS, PRIE ŽVEJO SKULPTŪROS PENKTADIENĮ 15:00

      Dėl metų metais nesprendžiamos automobilių parkavimo prie daugiabučių gyvenamųjų namų Klaipėdoje problemos reikia visiems klaipėdiečiams (ne tik pietiečiams!) ne komentarus rašyti, o išeiti į gatves ir labai aiškiai, ir garsiai iš miesto politikų PAREIKALAUTI, kad miesto valdžia realiai SPRĘSTŲ šią įsisenėjusią ir nesprendžiamą VISO MIESTO problemą.
      Reikia PROTESTUOTI lygiai taip pat, kaip ir dėl smarvės.
      Kitaip nieko nebus.
      Siūlau visuotinį klaipėdiečių protestą dėl nesprendžiamos automobilių parkavimo Klaipėdoje problemos daryti kitą savaitę, penktadienį prie Žvejo skulptūros 15:00 valandą.

    • Strazdas

      @Avine

      Jei pinigų turi automobiliui, tai turi ir vietai kur laikyti. Jei neturi – parduok automobilį.

  5. Paprastas

    Kadangi fotkina iš šeštadienio į sekmadienį 6 ryto , rekomenduočiau duot „zadanija” auklėt gerai tą fotografą pagavus , senais laikais „Rajone” neįmanomas, toks dalykas būtų buvęs , nes fotografas grįžtu be mobilkes , fotoaparato , striukes , pinigines, ir konkorežiu šiknoj. Dar ir plytą nusipirkęs. Pigiau susimeti kaiminystei tokiam reikalui negu baudas moket.

    Reply
    • Jonas

      Tokia veika, būtų jau baudžiamasis nusikaltimas.Jūsų raginimas tai daryti taip pat.

    • Nesuprantu

      o ką tas fotografas blogo padarė? Siūlote jį mušti už tai, kad užfiksavo ” budulinę” klaipėdiečių kultūrą?

    • Kostas

      Smurtą skatinantis komentaras iš IP adreso 78.57.195.150 praneštas Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybai.

    • Kostui

      Paaiškinu, ne ten pranešei. RRT nusispjauti ant tokio pranešimo, nes tai ne jų veiklos sritis. Vat, jeigu nelegalią radijo stotį įsirengtum ir pradėtum per FM bumčikus transliuoti, kaip koks Pūko radijas, tai tada jau nuo RRT gautum per kelnes už eterio teršimą.

    • Strazdas

      Auklėti reikėtu ten statančius nebent.

  6. Dovilė

    Nematau ko čia piktintis. Piktintis galėtų nebent tie, po kurių langais stovi ta blekinių geldų jūra. Nuodija žmones su išmetamais teršalais, garsiais ” bumčikais”, net naktimis (čia juk Klaipėda – kultūros pas daugelį nulis). Giminaičiai skundžiasi neišsimiegantys per tokius buodžgalvius. Sutinku su Op komentaru – Klaipėdoje per daug pagarbos automobiliams. Primityvių mąstymo ir interesų valdžios dėka. Pažiūrėkite, net Niujorke – tokio dydžio megapolyje! – mažinamos važiavimo juostos, aktyviai plečiami parkai, užsimota pasodinti milijonus medžių….O Klaipėdoje? Pas mus geras viešasis transportas, tai kodėl nevažinėti juo? Niekas pvz Hamburge net nemėgina važiuoti savo auto į centrą, o ir mašiną laiko ten, kur yra vietos, o ne kitiems po langais.

    Reply
    • Regina

      Gryna teisybe,su savo masinom islauze visas plyteles ant saligatviu.Todel, kad taip priprato.Atrodo ,kad tas miestas toks didelis.Suprantu,kas uz miesto gyvena,.O paciam mieste apseitu ir be masinos.Bet, o kaip, juk prestizo reikalas,neatrodysi blogiau uz kita.Na tai ir neverkit,arba reguliuokit masinu kieki kiemuose.

  7. KuncTown

    Aš asmeniškai jau irgi per pusantro mėnesio jau gavau baudų tiek, kiek per visą gyvenimą jų nebuvau padaręs… jau sumokėjau už 7 baudas… Kuncų g. 9 namo teritorijoje… kas vakarą grįžtu vėlai ir kas vakarą dar papildomai apvažiuoju po 3-5 rautus aplink savo rajoną, kad surasti bent minimalų legalų plyšį – be šansų…
    Kartais pagalvoju, kad geriau užstatyti kokį kaimyną, nei vėl mokėti baudą mūsų mylimam Klaipėdos miestui…
    Bet tada vėl dilema, būsi kaimyno akyse nekažką…
    Mieste išgelvėk mus ir nebeleisk man tau mokėti…, nes mano darbdaviai nepridės man algos už tai, kad neturiu kur auto statyti

    Reply
    • Strazdas

      Tai metas įsigyti vietą automobiliui. Bus pigiau.

  8. Vėtrungės rajono gyventojas

    Nuties gražius šaligatvius, sutvarkys , padidins kiemus- tada apmokestins automobilių stovėjimą (Vėtrungės rajono pavyzdys)?

    Reply
    • Strazdas

      O tai jums čia gal 19 amžius kad stovėjimas turi būti nemokamas?

    • vetringes rojono gyventojas ?

      mielas zmogeli kur ten vėtrunges rojone saligatvius sutvarke ir kiemus praplatino???jus tikrai ne apie Klaipeda rasot.apeikit visa rajona kuri apmokestino ir po to rasikite apie placius kiemus!jie tiesiog eilini mokesti ikale ir pazadejo kad kazka daris

  9. NEJAUGI NEAIŠKU DAR

    Klierkai ijunge programa ” parduok auto ,lipk i ju autobusa” tyčia nedaro aikšteliu.

    Reply
  10. Na jau tik nereikia ..

    Papildysiu . Pikete prie savivaldybės turėtų dalyvauti ne tik norintys vietų automobiliams , bet ir tie , kurie nori neišvažinėtų pievų ar šaligatvių. Visi, gyvenantys pietiniame rajone ir kuriems rūpi jų namai , aplinka . Miesto liberalūs klerkai pietinį rajoną ir jo gyventojus ” užmiršo ” ir nieko dėl jų nedaro . Paliko tarpusavyje rietis . Taip kaip liberalieji „nugyveno” miestą ir mūsų rajoną , jau darosi sunku žiūrėti . Jie nieko „negalėjo” ir tada , kada mes dusome nuo dvoko ir tol kol neišėjome į protestą , tol jie tik šaipėsi : tai nedirba kada dvokia , tai neturi kuo ” matuoti” , tai klerkai viskuo kaltino ” kitus ” …Todėl aš manau , mes niekam nerūpime , jei patys nepasirūpinsime . Nereikia tarpusavyje rietis , reikia ” sakyti ” klerkams . Galvokime per rinkimus .

    Reply
    • Sara

      Tieza

  11. Na tik nereikia ...

    Pagarba būtina , jau rašiau . Deja …O ką padarė savivaldybė dėl auto turėtojų , tų kurie gyvena pietiniame rajone ? Kiek naujų vietų ? !!!! Ar jie ne miesto gyventojai ? Nemoka mokesčių ? Takai tvarkomi , dviračių takai tiesiami , vaikų aikštelės ” puošiamos ” , kačių nameliai , šunų aikštelės !!!! O kur kas nors dėl klaipėdiečio , kuris važiuoja auto ? Jis daromas ” priešu ” ir turi už viską mokėti ? Suįžūlėjote ? Fotografuos , baudas mokėkite …būtent , lazda turi du galus ..

    Reply
    • v.

      Šiaip aš pritarčiau jums – nedaug reikia čia tų investicijų kad bent kiek išplėsti stovėjimo aikšteles. Nutiesė naują asfaltą Vingio gatvėje- gerai. Tiktai kad prie PC Vyturys ar PC Vingis buvo galima sumažinus tą1o metrų pločio šaligatvį ir vietų kokiems 20 auto padidėtų. Bandužių gatvėje taip pat – kokie du metrai šaligatvio sąskaitą, užtvarai ir viskas susitvarkytų. Bet yra tokių „lochų” kurie lipa ant žolyno atvirai. Ką su tokias daryti?

    • Na tik nereikia ...

      Lochų yra ne tik tarp automobilistų ?Manyčiau jų yra ir tarp savivaldybės liberalių klerkų , kuriems NERŪPI klaipėdiečiai ir todėl , jie nesugebėjo padaryti Jūsų siūlomų pokyčių . Jei sumažėtų ” savivaldybės lochų” , gal išnyktų ir lochai statantys ant žolės auto ? Būtų papildomų vietų ir težaliuoja pievos , pėsčiųjų takai su plytelėmis ir t.t. RŪPINTIS savivaldybei reikia visais gyventojais , jų tokia pareiga ! Todėl aš ateičiau į piketą prie savivaldybės ?

    • REIKIA KLAIPĖDIEČIŲ PIKETO PRIE KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS, PRIE ŽVEJO SKULPTŪROS PENKTADIENĮ 15:00

      Dėl metų metais nesprendžiamos automobilių parkavimo prie daugiabučių gyvenamųjų namų Klaipėdoje problemos reikia visiems klaipėdiečiams (ne tik pietiečiams!) ne komentarus rašyti, o išeiti į gatves ir labai aiškiai, ir garsiai iš miesto politikų PAREIKALAUTI, kad miesto valdžia realiai spręstų šią įsisenėjusią ir nesprendžiamą VISO MIESTO problemą.
      Reikia PROTESTUOTI lygiai taip pat, kaip ir dėl smarvės.
      Kitaip nieko nebus.
      Siūlau visuotinį klaipėdiečių protestą dėl nesprendžiamos automobilių parkavimo Klaipėdoje problemos daryti kitą savaitę, penktadienį prie Žvejo skulptūros 15:00 valandą.

    • Strazdas

      O kodėl kažką reikėtu daryti dėl auto turėtojų? Nori kenkti miestui ir skleisti taršą – pats rūpinkis vieta kur statyti.

  12. Op

    Visos šitos situacijos esmė – NEPAGARBA! Žemei, miestui, daugiabūčių infrastruktūrai ir kaimynams. Fotografuoju ir pranešinėju. Visi lygus pagal įstatymus, kas jūs tokie, kad galit gadinti žolyną po mano langais, mano mikrorajone? JUMS POHUI ANT ŽOLYNŲ IR KAIMYNŲ, MAN POHUI ANT JŪSŲ VARGANAI UŽDIRBTŲ PINIGŲ. Kodėl aš turiu eiti ir nepraeiti, nes ten stovi tavo gelda, kodėl aš turiu matyti, kaip žaliame žolynę, purvo vaga išvažinėta tavo šipuotomis padangomis? Vat kodėl? Kad miestas ne guminis? Kad tu buožgalvis ir smegenų užtenka tik savo subinei prižiūrėti? Kad turi kojas, gali vaikščioti bet esi „neįgalus” ir negali pareiti namo iš toliau? Visi čia ereliai, kurie pagaus ir kažką padarys tiems, kurie rūpinasi bendra tvarka, pagalvokit apie tai, kad lazda turi du galus. Vienu duosi, kitu gausi taip, kad žemė iš po kojų išslys. Tie kurie čia reikalauja aikštelių, kad reikia. Kitiems reikia po langais medžių ir žolės. Tai dabar aplink visus šokinės savivaldybė? Jūs džiaukites, kad tos mašinos ir taip per daug vertinamos, o tai būtu apgadintu daugiau nei reiktu.

    Reply
  13. v

    Yra aikštelės prie „Pienės- Aibės”, prie Rimi, prie Iki. prie Sodros – tik jos mokamos ar ne? O mūsų broniai su bronėmis viską nemokamai nori gauti. Rajonas čia gana normalus- kaimynai taip pat, išnyko gatvių nusikaltimai, geras viešasis transportas, daugėja vaikams žaidimų aikštelių ir želdinių, tiktai kad savivaldybė tikrai galėtų pasirūpinti parkavimo išplėtimu – pvz. Vaidaugų, Vingio prie namų ir Bandužių gatvės – tikrai praplėtus stovėjimo aikšteles nudėvėtų žaliųjų plotų sąskaita atsirastų vietos kokiems 50 ar daugiau automobilių. Tiktai kad stovi ir krovininiai mikroautobusai . O šaligatviai skirti pėstiesiems.

    Reply
    • Jau tik nereikia

      Užkniso visokie ” gerintojai ” ir nurodinėtojai . Patogiai turi gyventi VISI rajono gyventojai ar ne ? Kodėl automobilių savininkai blogesni , nei tie norintys patogių vaikščiojimo takų , ar dviračių takų ,norintys vaikų aikštelių ? Tai gal jiems reikia padaryti mokamus takus ar vaikų aikšteles ? Susimokėkite ir prašau 🙂 Klaiku klausytis , kada kažkas nori būti geresni nei kiti . Savivaldybė turi rūpintis visais klaipėdiečiais .

    • Strazdas

      Ne, ne visi turi gyventi patogiai. Tie, kurie kenkia rajonui neturi gyventi patogiai.

  14. Bandužietis

    Rašinėdami komentarus ir vienas kitam skųsdamiesi nieko nepasieksime.Reikia piketuoti prie savivaldybės ,prisijungs kitų rajonų gyventojai, nes ši problema aštri visame mieste.Laikas priversti valdžiagyvius dirbti, o ne vien savo reikaliukus tvarkyti.Kad policija baudžia – tai jie dirba savo darbą, taip ir turi būti.

    Reply
    • Pok

      Tu buožgalvi namie prie stalo piketuok.

    • Aš

      ateisiu į piketą . Organizuokite .

  15. A.V

    Be gailesčio bausti. Šaligatviais vaikščioti nebeimanoma, mašinomis užstatyta , praėjimai užblokuoti, šaligatviai išlaužyti. Kas nori važinėja šaligatviais. Anarchija

    Reply
  16. Vadimas

    Visus bausti kas stato pėstiesiems skirtoje vietoje pirkai butą ar vietą mašinai prie daugiabučio gali nusipirkti žemę iš savivaldybės kokias 3k už vietą ir už projektą ir neverksi kad grįžęs nėra kur statyti

    Reply
    • Vadimui

      Kam rašinėti be reikalo ? Pabandykite nusipirkus butą , nusipirkti kieme vietą auto . O kodėl pėstieji negali iš savivaldybės ” nusipirkti takų ” už kokius tūkstančius ? Nors už plyteles susimokėti ? ? Kodėl savivaldybė pėstiesiems , dviratininkams tiesia kelius , takus , nors mokesčius moka ir turintys auto ? Baikite demagogijas ir pradėkite galvoti . Darosi klaiku nuo bandančių ” auklėti ” ar mokyti kaip kas turi važiuoti ar gyventi . Savivaldybė turi vienodai rūpintis visais miestiečiais ir jų poreikiais .

    • Strazdas

      O kodėl kieme? Kas čia per debilizmas užėjęs jog galvojama automobilis turi būti kieme, o ne spec tam skirtoje aikštelėje?

  17. R

    Neturi kur statyti auto , tavo problema. Dar bujoja kažkoks Bronius , kad ir jo ir jo bobos auto bauduoja. Nesistebėsiu , kad dar ir trečią automobilį turį , kurį skersai numetą per dieną , kad vieną vietą vakare turêt . Vat kai tokių Bronių susimažinsit name , tada ir vietų atsiras. O kol kas pagal KET , šaligatvis skirtas pėstiesiems , o ne automobiliams. Brangus gaunasi parkingas , bet jei nenorit savo lėšų investuot , teks mokėt.

    Reply
    • Bronius

      Tai jau taip. Tik galėtų baust Broniaus kiemą,kodėl baudžia visa rajoną? Ar tai reiškia kad kiekviename name gyvena po Broniu???

    • Jau tik nereikia

      auklėti . Kur naktį galima su 3 m vaiku vaikščioti ? Nepraeina matai . Tilpti turi visi ir visokie ir su mašinomis , ir su vaikais . Nes paaugusių vaikų tokie ” pamokytojai” neprižiūri : naktimis šlaistosi , klykia po langais , sienas terlioja . Gal tada ir vaikų žaidimų aikštelių nereikia ? Ateina ir iš kitų namų vaikai , sulaužo , prišiukšlina , o ir ne visi gyventojai turi vaikų , kuriems skirtos aikštelės , kokie klyksmai butuose vyksta nuo vaikų ” žaidimų ” – gal pradėti skųsti ? Taigi , daugiau pagarbos ir supratimo kaimynams . Gyvename įvairūs ir privalome sugyventi . Miesto valdininkams – gėda , jei bauduoja 6 ryto .

  18. Klaipėdos Žmonės

    Ir labai gerai gal kai nebesugebesi padengt baudu tada tas savo 10 masinu parduosi ir naudosies autobusais kaip normalus zmogus …
    Dar didesnes baudas reiktu skirt o tai takeliais su vaikais ar vezimeliais praeit neina per tuot automobilius … ka man dabar su 3 metu vaiku gatves vidury eiti nes kazkokie ” ponai ” ar pėsčiųjų tako automobili laiko …

    Reply
  19. Vaidaugu 9

    Reikia imti pavyzdį iš tokių kaip Vaidaugų g. 9 kieme. Pasistatė sau neigaliojo ženklą ir stato savo ar zmonos automobilį ir net nesistengia jo pažymėti atitinkamais zenklais nors iki neįgalumo pagal išvaizdą jam toli ir dar negana to kitas šio namo gyventojas stato savo darbinius 3vnt mikroautobusiukus vw transporter ir aisku savo X5.

    Reply
  20. Marijus

    Realiai – visą miesto administracija suauksėjo. Visą Klaipėdą jau nuosavu UAB’u pavertė. Kažkaip nei vienas savivaldybės individas taip ir nedeklaravo pajamų viešai. Namus „už algą” prestižiniuose rajonuose pasistatę. Transporto skyriui vadovauja individas be vairuotojo teisių. O policijai nė nevažiuoja – jiems užtenka „signalo’… Juolab, kad mašinos tik nakčiai patkiojamos. Dienom gi tuščia. Tą operatorių kypsa vistiek nutversiu.

    Reply
  21. Ųu

    Artėja baudžiavos laikai duoklės rinkimai jau prasideda ponams pildo sau kišenes iš baudžiauninkų lobsta kada bus galas

    Reply
  22. Vingio gatvė

    yra pakankamai plati, o eismas joje nėra intensyvus, todėl viena mašinų eilė prie šaligatvio žmonėms situaciją palengvintų ir niekam jokios grėsmės nekeltų, reiktų tik nuimti draudžiantįjį ženklą..

    Reply
  23. Liulis

    Yra KLP policijoje megstančių ypač KET, ten vos ne pagtindinė misija ne koks nusikaltimas ar pan., o KET. Tai ir valgykit.

    Reply
    • Strazdas

      KET pažeidimas ir yra nusikaltimas.

  24. Tu ne realistas , tu - liberalus infantilas

    Žmogus, perkantis butą daugiabutyje ,NEGALI ŽINOTI kokių namų gyventojai savo auto stato pavadinkime jo namo kieme . Vieniems jų langai į tą pusę , kiti , grįžę palieka kur randa ir t.t. Perkantis butą mato kiemą , todėl galvoti apie ” garažą ” kur nors , nes šalia daugiabučių jų nėra , jam nereikia . Žmogus realistas , žino garažų nėra 🙂 O tai , kad savivaldoje problema nėra sprendžiama , daugiau nei akivaizdu . Jiems dzin . Gyvenkite kaip norite , o mes jus bauduosime . Tokio liberalių nugyvento miesto , manau reikia jau ieškoti . Balsavę už liberalius eikite atgailauti . Artėja rinkimai į savivaldą , tuoj vėl pasipils jų pažadai ” kaip gerins ” 🙂

    Reply
    • Strazdas

      Tai problema ir yra sprendžiama. Baudžiama tol, kol tokie lopai susipras ir pradės pardavinėti automobilius.

  25. Bandužių gatvės gyventoja

    Dauguma kaimynų gyvename čia jau 30 metų ir tokio susidorojimo su gyventojais dar neteko patirti.

    Mūsų namą ir kiemą prižiūri UAB „Laukininkų valda“. Paskambinus jiems sužinojau, kad jie taip pat apipilti gyventojų skundais iš aplinkinių kiemų ir tiesiog visas Bandužių mikrorajonas skamba iš lūpų į lūpas, kad gyventojai yra nuolat ir negailestingai nuo pavasario baudžiami už parkavimą gatvėse ir vidiniuose daugiabučių kiemuose, neatsižvelgiant į esamą situaciją.

    Pradėjau stebėti, kaip kieme statomi automobiliai, klausinėti kaimynų, kas mokėjo baudas, kiek jos kainavo, kokiomis dienomis pažeidė KET, kol vieną naktį aš pati pamačiau tą slaptą „baudų fotografą“, kuris greitai apibėga mūsų aplinkinį kvartalą, užfiksavau, per 10 min. Atrodo, kad labai viskas protingai apmąstyta: pasirinktas laikas iš penktadienio į šeštadienį arba iš sekmadienio į pirmadienį apie 5-6 val. ryto, kai kiemai ir gatvės nusietos automobilių gausa. Visi kaimynai gauna iš Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos viešosios tvarkos skyriaus susimokėti baudas. Traktuojama: užvažiavimas ant šaligatvio arba žalios zonos. Mūsų kiemas ir taip tolerantiškas kitų šalia stovinčių daugiabučių namų gyventojų automobilių parkavimui, nes jie buvo nuskriausti šio gyvenamojo kvartalo projektuotojų, kurie šimtui butų suprojektavo parkavimą tik dešimčiai automobilių. Pati mačiau, kokie statymo ypatumai buvo mūsų kieme prieš du, tris dešimtmečius. Tiesiog kiemuose buvo keletą automobilių ir didelė, graži žalioji zona su kiemo pramogomis vaikams. Prieš 10 metų, kai automobilių kiekiai kasmet pradėjo didėti, kreipėmės į „Laukininkų valdas“ ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrių. Po jų palaiminimo apsitvarkėme kiemą patys gyventojai, juk apie kiemų renovacijas dar net kalbos nebuvo. Mes savo jėgomis ir kiemo administratoriaus pagalba išgriovėme antisanitarinės būklės iš betono konstrukcijų suformuotą bei nebenaudojamą smėlio dėžę, nupjovėme pavojingai pasvirusį ir surūdijusį krepšinio stovą, nupjovėme nulaužtus ir išlinkusius strypus, kurių ankščiau pagrindinė paskirtis buvo skalbinių džiovinimui. Galiausiai atsirado dar 15-ai automobilių statymo vietų. Stengėmės patys kontroliuoti automobilių srautą, kad kuo daugiau visi ir tvarkingiau sutilptumėme, išbraižėme linijas pagal KET standartus, bausdavome tik rašteliais, užkištais už stiklo taip mokindami kaimynus statymo ypatumų, nes iki šiol valstybinėms įstaigoms buvo visiškai neįdomus tas sovietizmo sukurtas rajonas, į bet kokius klausimus savivaldybė atsakydavo – spręskite patys savanoriškai. Tiesa, ir apželdinome jį patys.

    Nemažai metų gyvenome ramiai ir tvarkingai. Žinoma, viskas paseno, šaligatvių plytelės paslaptingai dingo, matyt, kažkas vogė ir vaikai išdaužė… Lietus išplovė žvyrą, aikštelė liko duobėta ir virto didžiule pelke. Mūsų kiemas, esantis Bandužių g., dabar jau trys metai laukia kiemo renovacijos, o vietoj to tik gauname baudas statydami automobilius , purvynuose ir baseinais virtusiais jau nebeegzistuojančių šaligatvių.

    Mano manymu yra netoleruotina gyventojų atžvilgiu, kai rašomi skundai ir gaunami miesto savivaldybės bei policijos sisteminiai atsakymai. Cituoju vieno kaimyno apskųstą baudą: „Suprantame Jūsų išreikštą pasipiktinimą dėl automobilių stovėjimo vietų galimo trūkumo. Dėl papildomų stovėjimo vietų įrengimo, prašome pagal kompetenciją kreiptis į Jūsų miesto savivaldybę. Pagarbiai, T. T., informacijos teikimo skyriaus klientų informavimo tarnautoja.” Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė A. Č. atsakė štai taip: „Informuojame, kad ant žolės ir šaligatvio automobilio statyti negalima. Grįžus vėlai vakare statykite automobilį kiek toliau nuo namų, kur atrasite tam leidžiamą vietą.” Norėtųsi paklausti visų sėdinčių kabinetuose, ar jie kada nors buvo užsukę į šį rajoną ir įvertino situaciją. Ar mūsų renovacijų dokumentai tik dulka gyliai įkišti stalčiuose…

    Reply
    • Nieko sau ....

      jei 6 ryto fotkina , tada manyčiau vyksta atviras pasityčiojimas iš gyventojų! Žinant apie situaciją !!! Suprasčiau , jei koks numeta auto visai dienai , o dabar – žmonės mašinų į balkonus neįsikels ! Laiptinėje nepaliks ! Bjaurastis tie liberkonservynas , miesto valdantieji .

    • Nieko sau ....

      kada pietinis rajonas dvokdavo naktimis ar savaitgaliais , tai jokios kontoros ponai tuo metu nedirbdavo ir negalėdavo kartu su gyventojais dvoko fiksuoti , o dabar , kada galima pasipinigauti ,tai 6 ryto jau dirba ?

  26. Juokingiausia,

    o gal skaudžiausia ir nemalonu, ir pikta, kad, tikrintojai, patikrinę, kam priklauso automobilis, baudą skiria tik ne „saviems” : pereikite per dalį miesto (pvz., senamiestį) ir pafotografuokite tuos *savus”, kur jie stato autom. – nustebsite, kiek pažeidėjų ir ne nubaustų!

    Reply
  27. Aha

    Vaidaugų 1. Turi 107 butus ir tik 19 autostatymo vietų. Ta aikštelė kuri dabar mokama ir buvo suprojektuota automobilių statymui. Savivaldybės pižiūris jei žmonėms sudarysi nepakenčiamas sąlygas gal daugiau nusipirks namus ir liks daugiau socialinių būstų. Jūrininkų prospekte irgi uždraudė statyti auto tuo tikslu.

    Reply
    • aha

      Baudimo pradžia „atsitiktinai” sutapo su Pienės aikštelės apmokestinimu.

  28. Mokantis baudas

    Gal reiktų susirinkti ir aptarti situaciją.
    Pateikti parkavimo vietų įrengimo variantą savivaldybei. O galimybių jas įrengti tikrai yra.
    Viešosios tvarkos skyrius piktnaudžiauja skirdamas baudas. Labai patogi ” nerštavietė” pietiniam pakraštyje. Ir dirba jie be poilsio. Pažeidimas fiksuotas 6 valandą ryte.

    Reply
    • Strazdas

      O gal reiktų aptarti variantą parduoti geldas ir uždrausti dūmyti kieme?

  29. Realistas

    Nu tai kai perki automobilį turi pagalvoti ir kur jį laikysi. Garažą galima išsinuomoti ar nusipirkti, prekybos centro aikštelėje vietą išsinuomoti ar pan. Bet ne, visi nori statyti ant vejos ar šaligatvio negalvodami apie kitus, svarbu man gerai. Tavo automobilis – tavo problema. Kai pirkai, žinojai kokia situacija. Gyvenu Vilniuje, žmonos auto pardaviau, o sau nusipirkau stovėjimo vietą už 20 tūkst. Eurų ir problemos nėra. Galima kartais ir visuomeniniu transportu pavažiuoti, Klaipėdoje jis neįtikėtinai patogus.

    Reply
    • nujo

      buvo milžiniška aikštelė auto statyti…..dabar stato prekybcentrį….didžiausia problema mieste mašin stovėjimo aikštelių atidavimas prekybcentriams…

  30. Taip , su kiemais yra tragedija

    nušiurusi žolė ir išminti takai . Gyvename tokius laikus , kada automobilis yra ne prabanga , o daugeliui būtinybė . Ir dar manau -” mašinas skundžia „, versijų gali būti visokių . Kaip suprantu policija važiuoja tik gavę pranešimą !!! ___Jei yra padarytas pažeidimas, apie jį pranešama – jis yra fiksuojamas”, – sakė ji.

    Reply
    • Realistas

      Tai teisingai daro. Aš irgi nepatingiu pasukti 112 arba su telefonu nufotkinti ir per e-policiją pranešti apie pažeidimą. Automobilis nėra būtinybė – daugybė žmonių gyvena be jo ir puikiausiai išsiverčia. O kai labai jau prireikia galima paprasčiausiai išsinuomoti. Na nebent būtinybė pasirodyt prieš kaimynus ir draugus 😀

    • Taip ,

      aš jau supratau , realistai – skundikai . Stovi auto , niekam naktį netrukdo , bet realistas pamato ir pafotkina ? O jau tas noras kitus mokyti ” kaip gyventi ” skamba labai liberaliai . Jei negaliu žmogui įkąsti , tai nors apskųsiu ? Kiti ” įkąs” . Liberkonservatų lozungas ?

    • Realiste

      Neerzink kaimynų, o tai gali per makūfelį užsidirbti, juk visokių žmonių yra ir tarp jų piktų gali pasitaikyti.

    • 2Realiste

      Eik eik šnekoriau, nupurkšiu dujom ir tiek. Už apysunkį sužalojimą BK pareina, esu jau pasimokęs.. O piktieji žmonės patys gavę per „makufelį” policijai skundžiasi, nors kai juos paskundi labai nepatinka 🙂 Paradoksas..

    • 2Taip

      Gyvename šalyje, kur reikia gerbti kitus ir laikytis taisyklių. Jei patinka gyventi „90-uosiuose” siūlau važiuoti į Baltarusiją, Ukrainą ar Rusiją, galėsite elgtis kaip patinka. Mes lygiuojamės į Skandinavijos ar Vakarų Europos šalis, o ne į Rytus. Pasiteisinimai, kad „nėra kur statyti” yra apgailėtini – čia tik Jūsų ir tik Jūsų problema. Gyvenau Brooklyn’e – ten niekam net minčių nekyla skųstis, kad nėra kur statyti – tiesiog žinai, kad yra didelė problema ir tiesiog neperki auto, o naudojies visuomeniniu arba nuomojies.

    • Strazdas

      Jei automobilis būtinybė – privalai pasirūpinti jam vieta. Neturint vietos net neturėtų leisti registruoti automobilio.

  31. Anonimas

    Ponei Šakalienei vėnodai.Turi kur statyti savo automobili nosavame kieme. REIKTU ITEIKTI GARBĖS RAŠTA IR SUDIE.

    Reply
    • Ir kada

      tą šakal-ę išspirs iš darbo? Kaži jos namą, neteisėtai pastatytą, jau nugriovė?

  32. Anonimas

    Po

    Reply
  33. Aš

    Aš kiek rašiau į savivaldybę, pučia dūdą ta pačia, mes gyventojai Gedminų g. 22 namo neturime kur statyt automobiliu, sakė statytis prie Gedminų 20 namo, nors ten žmonės už savo pinigus daro parkavimą. Sako norfos aikštelės statytis, bus tik 7 vietos, ant 144 būtų, nors mums panaikino daug statymo vietų ir mums reiks statytis dabar, dabar tai parduotuvės dar nėra. Šneka pasakas, sako prie Lidlo statytis kuris bus tik neaišku kada ir kiek ten dar eiti iki jo reiks, žodžiu baisu kas daros, jai pradės bauduoti, taip tikrai nepaliksiu.

    Reply
  34. Jūratė

    Gyvenu tame mūsų mylimo miesto rajone, kuris pilnai apstatytas daugiaaukščiais namais. Visi gyventojai susiduriame su problema, kad nėra vietos kur pasistatyti automobilius. Aplinkui kuriasi prekybos centrai, tvarkomos teritorijos. Bet apie mus, vietos gyventojus, niekas nepagalvoja. Kai mes prašome leidimo įrengti automobiliams stovėjimo aikštelę vienoje ar kitoje kiemo vietoje (kur dabar yra išvažinėti žolynai, nevaikštomi šaligatviai, nepagrįstai sustatyti stovėjimo apribojimo ženklai, veši nešienautos pievos) – mums atsakoma, kad negalima, nes to žolyno kažkam reikia, tuo šaligatviu per savaitę gal vienas gyventojas praeina, toje pievoje yra komunikacijos trąsos ar pan. Taigi – parvažiuoji į namus ir laužai automobilį keldamas jį ant aukšto šaligatvio, statai po draudžiamu ženklu ar pan. Po to gauni baudas. Susimoki ir toliau neturi kur statyti savo automobilio. Taigi – problema opi ir aktuali ne man vienai. Kokie savivaldybės planai tuo klausimu? Ką mes, gyventojai, galėtumėme padaryti, kad greičiau bendromis jėgomis išspręstumėme šitą problemą?

    Reply
    • Anonimas

      Atsakingai balsuoti mero ir savivaldybės rinkimuose, nes dabar turite tai, ką rinkote, aišku jeigu tik rinkote…

    • Virgis

      Emm… Variantai, variantai… Atsisakyti automobilio? Statytis artimiausiame nuomojame ar išsipirktame parkinge/garaže?

    • Strazdas

      Tai aišku, kad negalima. Automobilio vieta nėra kieme.

  35. Klaipediete

    Didziule problema visame mieste daugeli metu ! Tokiais tempais ir tu namu nebe liks ne tik aiskteliu !

    Reply
  36. O

    Teks mokėt už parkavimą ir niekur Jūs nedingsit 🙂 Vienas kitas pasiskeryčiosit komentaruose, bet mokėsite kaip dideli 😀

    Reply
  37. 2 anonimas

    a su galva tau viskas OK??

    Reply
  38. SS

    meras su aukstu ir graziu dudas pucia, jam giliai dzin tos jusu problemos, kadencija i pabaiga, viskas px,svarbu kuo daugiau miesto padaryti mokamu.Sestadieni isvaziavau i „centra”, pasibaisejau senamiesciu….masinu nera, tuscia kaip po maro, kavines tuscios,akmenys grindinio-gali kojas issinarinti, bet uz parkavima 15 min gavau 18 eu bauda…..Liuks, taip toliau ….pirmyn i degradacija.Svarbu sankcijas visiems aplink skelbti ir rodyt,kad dirbame:((((

    Reply
  39. Ruta

    Betvarkė visame mieste, stengiasi kuo daugiau teritorijų apmokestinti , o vietų nėra. Pažiūrėkit kas darosi Rumpiškės gt, Ryšininkų g. ES skyrė lėšas, žmonės apie šlaubaumus mąsto, bet nesuskaičiuoja, kad už to šlaubaumo netilps visos namo mašinos. Žmonės anksčiau nuo Paryžiaus Komūnos gt pareidavo su pirkiniais mašinas pasistatę, o dabar išpirkti leidimai net riboja toliau pasistatyti automobilį nuo gyv. namo. Ne šiandien atsirado tie automobiliai pas gyventojus, buvo tikrai laiko savaivaldybei apie tai pagalvot, ne 1970 metai dabar kai kieme 2-4 automobiliai stovėdavo

    Reply
  40. Asd

    Kažkaip aš nelinkęs kaltinti gyventojų. Tuose rajonuose ir taip gyvena mažesnes pajamas gaunantys žmonės. O vietos įrengti daugiau parkavimo vietų tikrai yra: daug nenaudojamo žaliojo ploto. Galima būtų tiesiog vietoje jo įrengti daugiau parkavimosi vietų, o kur to likusius žaliuosiu plotus – intensyviau apželdinti. Dabar ten atrodo viskas tikrai netvarkingai ir depresyviai.

    Reply
    • Nu jau tikrai

      negalima naikinti žalių plotų – ir taip nėra, kuo kvėpuoti mieste.

    • Strazdas

      Mažesnes pajamas gaunantys išvis neturėtu automobilių turėti, o dabar stovi po 3.

  41. Anonimas

    Niekas kitas nėra kaltas, kaip tik patys gyventojai su dviem ir daugiau mašinų „per butą”, patys žino, kad vietų nėra, o statyti betkur yra per daug įpartę, kad tik nereiktu eiti toli… Galėtų imtis aikštelių finansavimo arba persikėlimo, kur yra daugiau vietos…

    Reply
    • JK

      kur eiti toli? kad ir toliau nuėjus nėra vietų! prekybos centrams iš vis turėtų būti uždrausta įsikurti mieste, o jie dar gudručiai šlagbaumus susidėjo, lyg kažkas nudėvės tą jų aikštelę.

    • .

      Jūs nejuokaukit… Šeima turime vieną automobilį ir to pačio vietos nėra kur pastatyti. Duok dieve grįžk anksčiau iš miesto iki 16h tai gal ir gausi vietą kažkur 🙂 kadangi dirbame ir iki 20 h ir kartais ir vėliau tai apie laisvą vietą tik pasvajoti galima. 1.5 mėnesio gavome 5 baudas po 30 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Juodojoje" sankryžoje - dar viena skaudi avarija (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje per eismo įvykį prispaustas žmogus, pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC). BPC duomenimis, pranešimas, kad Klaipėdoje, Sausio 15-osios ir ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This