Klaipėdoje vėl atidaryta „Besmegenių alėja“

Mums rašo

Olga Jurėnė
2022-01-28

Komentarų: 0

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubas „Draugystė“ organizavo jau tradicija tapusią Klaipėdos miesto švietimo įstaigų ekologinę akciją „Besmegenių alėja“ ir sausio 27 d. atidarė dalyvių darbų parodą.

Ekologinė akcija tampa labai patrauklia, nes kasmet įsitraukia vis daugiau Klaipėdos miesto švietimo įstaigų. Šiais metais pasikeitė ir dalyvių amžius, nes dalyvavo ne tik  4-7 metų vaikai iš darželių, 7-11 metų pradinių klasių mokiniai, bet ir 14-17 metų jaunimas. Akcijos metu sulaukėme net 170 besmegenių.

Akcijoje dalyvavo vaikai ir mokiniai iš  „Ąžuolyno “ gimnazijos, „Sendvario“ ir „Vyturio“ progimnazijų, „Gilijos“ pradinės mokyklos, Litorinos mokyklos, Marijos Montessori darželio–mokyklos, lopšelių – darželių „Alksniukas“, „Žiburėlis“, „Čiauškutė“, „Pumpurėlis“, „Inkarėlis“, „Pingvinukas“, „Žuvėdra“, „Čiauškutė“.

Norime padėkoti lopšelio darželio „Alksniukas“ direktorės pavaduotojai ugdymui Astai Lenkauskienei už įstaigos bendruomenės subūrimą ir skatinimą aktyviai dalyvauti ekologinėje akcijoje. Džiugu, kad „Litorinos“ mokyklos mokytojos su mokiniais ne tik dalyvavo, bet ir tapo pirmaisiais parodos lankytojais. O „Ąžuolyno“ gimnazijos mokytoja Irena Montvydienė padarė stebuklą! Dar nėra taip buvę, kad viena mokytoja paskatintų akcijoje dalyvauti net 28 9-10 klasių mokinius.

Akcijos tikslas – sukurti besmegenį iš kuo įvairesnių antrinių žaliavų, ugdyti sąmoningumą apie aplinkos taršą, antrinių žaliavų rūšiavimą ir panaudojimą.

Akcija sužadino ir kūrybiškumą. Sulaukėme nuostabių, originalių, individualių ir komandinių kūrinių. Galima teigti, kad tai skatina vaikus ir jaunimą domėtis ekologija. Kiekvieną priverčia pamąstyti apie klimato pokyčius. Supranta, kam reikalingas atliekų rūšiavimo procesas ir kokios pasekmės laukia mūsų Žemės, jeigu būsime abejingi.

Labai džiaugiamės, kad taip aktyviai dalyvavo ir tikimės, kad kitais metais sulauksime tokio pat ir galbūt dar didesnio susidomėjimo.

Klaipėdos miesto švietimo įstaigų ekologinės akcijos „Besmegenių alėja“ parodą galite aplankyti skvere prie Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubo „Draugystė“ iki  vasario 4 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Švietimas

Besmegeniai džiugino mažuosius klaipėdiečius

Antradienio rytą, spaudžiant  maloniam šaltukui, pietinėje miesto dalyje išdygo Besmegenių alėja, į kurią sugužėjo būriai mažųjų klaipėdiečių.
2019-01-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Mūsų bendros šventės atgarsiai

Prabėgo antroji mokslo metų savaitė. Moksleivių, jų tėvų ir mokytojų gyvenimas vėl priklauso nuo pamokų ir papildomų užsiėmimų tvarkaraščių. Priprantame ...
2018-09-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This