Milijoninės vertės projektui – pašaipos

Miestas, Svarbu

2,63 mln. eurų atsiėję vadinamosios Ąžuolyno giraitės sutvarkymo darbai šiomis dienomis tapo pajuokos objektu – šalia tvenkinio esantys suoliukai skęsta vandenyje, o aktyvus klaipėdietis Michailas Andrijanovas čia surengė pasiplaukiojimą pripučiama valtimi ir „susuko” filmuką apie nacionalinius žvejybos ypatumus šiame Kauno gatvės rajone.

Klaipėdos savivaldybės atstovai tikina, kad tokia situacija nėra susijusi su rekonstrukcijos darbais ir padėtis turėtų išsispręsti, nes prieš keletą savaičių politikai nusprendė perduoti lietaus nuotekų tinklus savivaldybės valdomai AB „Klaipėdos vanduo”, kad ji nuolat galėtų užsiimti jų rekonstravimu.

Klaipėdos savivaldybė apie bendrovės „Kavesta” užbaigtus giraitės rekonstrukcijos darbus skelbė pernai sausį. Informuota, kad 8,5 ha teritorijoje tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių suformuotos skirtingos zonos, skirtos tiek ramiam poilsiui, tiek aktyviam laisvalaikiui, atnaujinti esami bei nutiesti nauji takai, sutvarkyta tvenkinio pakrantė. Vakarinėje teritorijos dalyje šalia tvenkinio sukurta pasyvaus poilsio zona. Čia sutvarkytos vandens telkinio pakrantės, įrengta terasa prie tvenkinio, poilsio aikštelės ir kt. 

Tačiau šiomis dienomis naujai įrengta infrastruktūra skęsta vandenyje. 

Savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė sakė jau mačiusi internete plintančias nuotraukas.

Jos nuomone, situacija nėra susijusi su rekonstrukcijos darbais, nes rangovas neturėjo užduoties tvarkyti paviršinių nuotekų tinklus. Tik vėliau, jau baigus projekto įgyvendinimą, jie buvo įrengti dviejose vietose, kur buvo pastebėta, kad kaupiasi vanduo – netoli „Maximos” parduotuvės ir šalia vienos iš vaikų žaidimo aikštelių.

Pasak patarėjos, šioje vietoje lyg ir yra į tvenkinuką nuo namų ateinantis paviršinių nuotekų vamzdis, kuris gali kimštis. I. Ruginienė teigė nemananti, kad rangovas darbų metu jį galėjo pažeisti.  

Situaciją išsiaiškinti paprašyta AB „Klaipėdos vanduo”, kuriai miesto Taryba sausio pabaigoje perdavė visus lietaus nuotekų tinklus. 

„Klaipėdos vandens” komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė informavo, jog įmonės darbuotojai nustatė, kad šioje vietoje Ąžuolyno parke yra įrengtas išbėgimo vamzdis, kuriuo vanduo iš tvenkinio turėtų išbėgti į bendrovės eksploatuojamą paviršinių nuotekų tinklą.

Jau trečiadienį „Klaipėdos vandens“ tinklų tarnybos darbuotojai savo iniciatyva, pamatę informaciją viešoje erdvėje, aukšto slėgio hidrodinaminės mašinos pagalba iš šio po vandeniu esančio išbėgimo vamzdžio išvalė užsikimšimus. Manoma, kad ištvinęs vanduo po kelių dienų turėtų nusekti.

G. Butkienė pabrėžė, kad šis išbėgimo vamzdis yra neinventorizuotas ir bendrovei nepriklauso.

„Problemą iš esmės galėsime spręsti, kai išbėgimo vamzdis bus įregistruotas ir nuosavybės teise perduotas „Klaipėdos vandeniui“ bei atšils orai, nes darbai turėtų būti atliekami po vandeniu”, – sakė ji. 

20 Comments

  1. Žuvelė

    Uj, ir aš noriu pažuvelioti pro langą mešerykotį iškišęs. Žvejo bilietą jau pirkti ar da palaukti?

    Reply
  2. Paskenduole

    Norėtųsi visiems pasakyt Aciu is didziosios raides … kurie dar nepaskendo .

    Reply
  3. Jooo...

    Skaitai ir baisiesi…ar tiek nemokšų pas mus, ar toks vagių kraštas ta Lietuva???

    Reply
  4. Vaclovas

    O tai pažiūrėkite dviračiu taką nuo buvo šio kino teatro vaidilos ančių ežeras

    Reply
  5. Vaclovas

    Musu valdininkai taip plauna musu pinigus kad galetu pasistatiti sau daugiau rumu ir niekas ne suptastu kaip galima vokyi

    Reply
  6. Rumpiškės kvartalas

    Ne projektas , o rūsių paskandinimo projektas. Pakirto likusiu keliu medžių šaknys. Išvertė vidus medžius

    Reply
  7. Pilietis

    Turi prisiimti atsakomybę tie, kas pasirašo priėmimo aktus.Kam tada tokie specialistai yra reikalingi . Negi niekas nekontroliavo rekonstrukcijos eigos, bei priėmimo eksploatacijos metu netikrino būklės.

    Reply
  8. Marijus

    Eilinis savivaldybės administracijos atriedukų objektas.., Tegu paaiškina, iš kur pas tuos vadovus tokie sklypai ir namai? Iš atlyginimo skurdaus, kurį gauna už „tarnavimą miesto žmonėms”?.. ????

    Reply
  9. Anonimas

    Neįvertino, neperdavė, neįtraukė,negali būti, nežinau – tokia kasdienybė Klaipėdos savivaldybėje…

    Reply
  10. Nuomonė

    Ir vėl p. Šakalienė. Nejaugi tokia nepakeičiama?

    Reply
  11. Elementaru

    bet ką projektuojant privalu turėti topografinę nuotrauką ir vertinti požeminius tinklus. Šiuo atveju lietaus nuotekų ir reikalingo naujam objektui drenažą. Tai kas buvo projekto užsakovas, ar tik ne savivaldybės administracija? Ar ten nėra viso pulko „vyr. specialistų”? Ar tuomet administracijai ne S.Budinas dirigavo? Tas ežeras su lietaus nuotekų tinklų nuosavybės teisine registracija ir eksploatacija neturi nieko bendro. O, ar Budino sulipdytas Sąjūdžio „parkas” dar netvinsta?

    Reply
  12. Magyla

    Mykolai, paskubėjai. Palauk, pavasarį UAB „Kongo tvenkiniai” įžuvins tą prūdą karosais ir lydekomis, tada, nusipirkęs bilietą, galėsi šį tą sužvejoti.

    Reply
  13. A.V

    Klaipėdoje padaryti objektą kokybiškai misija yra neįmanoma čia yra savivaldybės darbų rezultatai.

    Reply
  14. Gyventoja

    Visas parkas brokinis, jei tik palija lietus, takelis aplink tvenkinį yra išvagotas. Viso parko takelių danga su skylem, aktyvioji zona, kur vaikai gali važinėtis su riedlentėm, riedučiais, skylėta ir duobėta..baisu kai vaikai vaźinėjasi per tas duobes, gi iki nelaimės vienas žingsnis.. atsakomybės nulis..

    Reply
  15. silkei

    objektas geras, žmonėms padarytas. Tik subjektas – grybas, iš degtuko vežimą priskaldo. Tas subjektas akivaizdžiai reklamą darosi. Turbūt eis į politiką. Bus dar vienas klounas-populistas, lyg jų Klaipėdoje trūktų 🙂

    Reply
    • apie subjekta patyletum

      matosi kaip patogu žmonems dabar. Ir antys pamaitinti galuma ir pažvejot. o peliesis koks fainas bus butose!

    • Priskaldytojams

      Oj, tik nereikia asmeniškumų! Kad ir eis, tai jūsų teise ir valia už jį nebalsuoti. O dar geriau savo kandidatūrą kelkite ir be reklamos į darbus!
      Gerai kad filmuką susuko, ir gerai kad reiškia aktyvią pozicija. Kaip mat sukrūto, „perduosim vamzdyną, atvažiavo ir sutvarke (tam kartui)”. Jau rezulatatas. O nuo jūsų dėgtukų ar bus toks vėžimas?

    • klp

      Taikliai. Nenusisekė su prūdelio prieigom, vagos didingos formuojasi. Apskritai su lietaus vandens nuotekėjimu prastai pas mus. Bet rangovai stengėsi, dirbo neatmestinai, kiek teko matyti.
      Vat kas tikrai nemalonu, tai visokie tokie bjaurūs išsišokėliai, kaip duotasis pilietis.

    • Anonimas

      Pavydi aktyvumo?

  16. Silkė

    Nors vienas Klaipėdoje objektas be skandalų ir nesamonių ar yra padarytas????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This