Gyventojams skundžiantis potvyniais, „Klaipėdos vandens“ darbuotojai teigia dirbantys paromis

Miestas, Svarbu

Pastaruoju metu „Atviros Klaipėdos” portalo elektroninis paštas kone kasdien pasipildo skaitytojų nuotraukomis su įvairiose miesto vietose vandens apsemtais vaizdas.

Ketvirtadienio rytą nebe pirmą kartą tokias nuotraukas atsiuntė aktyvus visuomenininkas Michailas Andrijanovas, kuriose matyti ir jo paties sukonstruoti šmaikštūs įspėjamieji stendai prie Statybininkų prospekte apsemto stadiono.

Michailo Andrijanovo nuotr.

Tuo metu AB „Klaipėdos vanduo” aiškina, dėl ko taip atsitiko ir pataria, kur kreiptis.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai bendrovė informuoja, jog dėl gausių kritulių ir itin staigaus polaidžio galimi teritorijų užpylimai. Bendrovė remiasi Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis apie esą gerokai padidėjusį vandens lygį Dangės upėje.

„Vasario 8 dieną vandens lygis buvo pakilęs netoli stichinės ribos – iki 2,70 metrų, kai stichiniu vandens lygiu yra laikomas 2,80 m., o maksimali riba – 2,36 m. Vasario 10 dienomis vandens lygis krenta, tačiau ne taip sparčiai kaip norėtųsi. Dumpių nuotekų valykla dirba padidintomis pajėgomis, įprastai per mėnesį išvaloma apie 1 milijonas kubinių metrų nuotekų, sausio mėnesį, o ypač paskutinę savaitę, išvalomų nuotekų skaičius išaugo dvigubai – iki 2 milijonų kubinių metrų. Tai įtakojo staiga nutirpęs sniegas, naktimis krentantis lietus, dalis lietaus vandens patenka į buitinių nuotekų tinklus ir slėgine linija atkeliauja į Dumpių nuotekų valyklą”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat nurodoma, jog dėl to nemažai problemų kyla Klaipėdos rajone.

„Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ eksploatuojami buitinių nuotekų tinklai ir siurblinės dėl polaidžio užtvindomi labai dideliu kiekiu gruntinio ir paviršinio vandens, o gyventojams dėl to kyla problemų išleisti buitines nuotekas iš namų. Siurbliai, pumpuojantys buitines nuotekas iš Klaipėdos rajono gyvenviečių į Dumpių nuotekų valyklą, dirba maksimaliomis pajėgomis. Siekiant mažinti nepatogumus gyventojams, dalis nuotekų iš tinklų ir siurblinių išvežamos ir hidrodinaminėmis mašinomis. Per parą iš Klaipėdos rajono siurblinių ir tinklų  papildomai išvežama po kelis šimtus kubinių metrų nuotekų”, – rašo vandentiekininkai.

Pranešime taip pat informuojama, jog bendrovė paviršinių nuotekų tinklus prižiūri tik Klaipėdos mieste, todėl uostamiesčio gyventojų prašo apie užlietas teritorijas pranešti visą parą dirbančiai operatyvinio valdymo grupei tel. Nr. 8-46 220 220 arba rašyti žinutę į „Klaipėdos vandens“ Facebook paskyrą.

„AB „Klaipėdos vanduo“ Klaipėdos rajone nėra atsakinga už paviršinių nuotekų tinklus ir nuosavų kiemų, bendro naudojimo teritorijų užtvindymus dėl staigaus atlydžio. Klaipėdos rajone paviršinių nuotekų tvarkymą vykdo UAB „Klaipėdos rajono energija“.  Bendrovė veiklą vykdo tose Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenviečių teritorijose, kuriose yra savivaldybei priklausanti paviršinių nuotekų infrastruktūra. Priemiestinėse teritorijose infrastruktūra dažniausiai priklauso privatiems asmenims, kvartalų vystytojams. Šiuo metu Savivaldybė rengia dokumentus reikalingus  Klaipėdos rajono paviršinių nuotekų infrastruktūros plėtros specialiojo plano parengimo viešajam pirkimui. Specialusis planas leis kompleksiškai išspręsti paviršinio vandens tvarkymą rajone. Kilus klausimams dėl paviršinių nuotekų tvarkymo Klaipėdos rajone ar norint informuoti apie problemas, kviečiame kreiptis į UAB „Klaipėdos rajono energija“ Paviršinių nuotekų skyriaus vadovę Daivą Niedvariene telefonu +370 656 91 994″, – rašoma pranešime.

3 Comments

  1. Anonimas

    taigi dar tik pernai patys „Klaipėdos vandenys” suderinote miesto „šaunų” bendrąjį planą, o šaunioji miesto tarybos dauguma patvirtino ir tame nematėte jokios problemos -geriau nelabai tobulas nei jokio. Ką darysime mieste su lietaus nuotekomis artimiausius 10 metų nėra jokios strategijos, o naujų teritorijų su kietomis dangomis nuolat daugėja kaip beje ir iškrentanti metinė kritulių norma. Vien tik naujai statomo vadinamo „Rytinio rajono” teritorija apie 700ha ( apie 70 kartų didesnė teritorija už Miško kvartalą) Apie tai kalbama, perspėjama jau antrą dešimtmetį, o jie dabar telefonu paromis sprendžia „reikalą”.

    Reply
  2. Irute

    Nuo kada Statybininku pr.Klaipedos raj,o stadionas apsemtas jau nuo 09 men,teritorija jau nezinia kada sienauta,matomai apzele kanalizacijos suliniai

    Reply
  3. Irute

    Nuo kada Statybininku prospektas Klaipedos raj.o stadionas apsemtas jau nuo rugsejo men

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This