11-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 14-oji

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai antrą kartą išnagrinėjo jiems Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sugrąžintą bylą, kurioje buvusi Klaipėdos savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilijos Venckutė-Palaitienė prašo ją grąžinti į darbą bei priteisti pinigų už priverstinę pravaikštą, rašo portalo žurnalistas.

***

COVID-19 susirgimų per 14 dienų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, šalyje po ilgokos pertraukos padidėjo nuo 2199,4 atvejo iki 2202,5.

***

Klaipėdoje numatoma įrengti dar šešias vaikų žaidimo ties daugiabučiais namais Kalnupės g. 2, Jūros g. 2, Baltijos pr. 65 ir Vingio g. 15.

***

Baltarusiškų trąšų skandale pagarsėjusi Klaipėdos uosto krovos įmonė Birių krovinių terminalas iš pareigų atleido ilgametį savo vadovą – turtingiausiu Lietuvos politiku tituluojamą Vidmantą Dambrauską, rašo tiriamosios žurnalistikos centras Siena.lt žurnalistai.

***

Klaipėdos miesto tarybos kolegija pirmadienį jau trečią kartą svarstė klausimą dėl miesto rinkodaros strategijos projekto koordinatoriaus paskyrimo – nuspręsta, jog miesto strategiją turėtų koordinuoti sujungtos viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Tuo metu Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pritarė parengtam Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektui dėl bendradarbiavimo sutarties tarp savivaldybės, Klaipėdos universiteto ir AB „Klaipėdos energija“, siekiant atkurti bankrutavusios geoterminės jėgainės „Geoterma” veiklą.

***

Tikra drama su didžiule intriga ir gausybe emocijų – taip galima apibūdinti pirmadienio vakaro Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes Utenoje, kurių metu „Uniclub Casino – Juventus“ pavyko dramatiškai 82:79 palaužti Klaipėdos „Neptūną“. Tuo metu „Neptūno“ moterys išvykoje 85:67 nugalėjo Talino „Ulikool“.

Kovo 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie Klaipėdos apylinkės teisme vykusį parengiamąjį posėdį byloje, kurioje uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus prašo teismo pripažinti, jog miesto Tarybos narė liberalė Alina Velykienė pažemino jo garbę ir orumą bei priteistų simbolinę vieno euro dydžio neturtinę žalą.

***

Pranešama, jog pasaulinė konteinerių laivybos kompanija „Mediterranean Shipping Company“ Klaipėdos uostą įtraukė į NWC TO ECUADOR jūrinį maršrutą, kuriuo Klaipėda tiesiogine jungtimi bus susieta su Dominikos Respublikos, Kosta Rikos, Peru, Kolumbijos ir kitų šalių uostais.

***

Pagal COVID-19 susirgimų, per 14 dienų tenkančių 100 tūkst. gyventojų, skaičių Klaipėda per parą pakilo viena pozicija aukščiau – į ketvirtą vietą nuo galo tarp visų šalies savivaldybių.

***

Antradienį sušaukto Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu nuskambėjo ir siūlymas nepaisant tebesitęsiančios pandeminės situacijos pradėti ir kontaktinius civilių mokymus bei aptarta situacija priimant pabėgėlius iš Ukrainos. Apie pagalbą ukrainiečiams savivaldybės administracijos direktorius kalbėjo ir Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje, pranešęs, jog jau registruota 1700 pabėgėlių.

***

Pirmadienį Klaipėdos meras, išklausęs miesto tarybos Kolegijai pristatytą galimybių studiją dėl Klaipėdos miesto stacionarių sveikatos priežiūros įstaigų darbo optimizavimo ir perspektyvos (gairių) iki 2050 metų nustatymo, konstatavo, jog pinigai jai atlikti išleisti beprasmiškai.

***

Skaitmeninės kūrybos agentūrą D SPOT įkūrę klaipėdiečiai Inesa Budginė ir Vytautas Jurevičius tarptautinei sveikatingumo produktus pardavinėjančia įmonei KetoCycle sukūrė TV reklamą Anglijos rinkai.

***

Baltijos čempionato reguliarųjį sezoną užbaigusioje dvikovoje pergalę pasiekė Klaipėdos „Neptūno“ moterų komanda, išvykoje antradienį 67:65 nugalėjusi Talino „TalTech“.

Kovo 16-oji

„Grigeo“ įmonių grupės vadovą ir didžiausią savininką Gintautą Pangonį ištiko toks pats likimas kaip ir AB „Grigeo Klaipėda” valdybos pirmininką Robertą Krutikovą – Apeliacinis teismas neskundžiamu sprendimu atmetė jo skundą dėl apribojimų, taikomų daugiau nei 2 mln. eurų vertės jo turtui, rašo portalo žurnalistas.

***

Antradienį šalyje patvirtinti 7054 koronavirusinės infekcijos atvejai – tai 1737 atvejais daugiau nei pirmadienį. Iš jų antrą kartą užsikrėtė 1096, trečią – keturi žmonės.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė pakalbino penktadienį įvyksiančio premjerinio spektaklio „Kai kurios erelių rūšys“ režisierių Igorį Reklaitį.

***

Nors Klaipėdos apygardos teismo ūkio dalies skyriaus vedėja Ingrida Ulskienė ir jos gynėjas siekė, kad už avariją, kurioje žuvo žmogus, ji būtų atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, teismas moteriai skyrė lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

***

Parengtame Vyriausybės sprendimo projekte numatyta perimti valstybės nuosavybėn Klaipėdos universitetinės ligoninės turtines ir neturtines teises ir pareigas bei ją ir Palangos reabilitacijos ligoninę prijungti prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės.

***

„Kalbant apie demokratiją ir žodžio laisvę p. Šličytei galėčiau priminti jos perteklinį rūpestį to paties Sąjūdžio spaudos laisve prieš 1990-ųjų rinkimus į Aukščiausiąją Tarybą (Atkuriamąjį Seimą), kada buvo siekiama laisvai užgimusią naują žiniasklaidą paversti ne žodžio laisvės, o vien politinės kovos „prieš komunistus” įrankiu. Ponia Šličytė tąsyk, žinoma, nebuvo labai originali. Buvo gal net labiau už ją odiozinių personažų”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Šioje rubrikoje spausdinamas ir Arūno Valinsko kreipimasis į šalies savivaldybes, žiniasklaidos priemones ir scenos kolegas.

***

Trečiadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje nuspręsta stipendijas pabėgėliams nuo karo Ukrainoje sumažinti iki 580 eurų, tačiau pritarta tam, kad jie nemokamai galėtų lankyti savivaldybei pavaldžias kultūros įstaigas, o vaikai – sporto būrelius.

Kovo 17-oji

Klaipėdos savivaldybė jau ieško rangovo, kuris už ne didesnę nei 320 000 eurų kainą galėtų nugriauti buvusią sporto salę, esančią Pilies g. 2A, kurią savivaldybė perėmė iš Uosto direkcijos.

***

Klaipėdos kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę du asmenis, kurie užsienio valstybėje, įtariama, įsigijo apie 3 kg kokaino ir kontrabandos būdu narkotikus atgabeno į Lietuvą.

***

Pagal atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda su 2689 atvejais jau yra šešta nuo galo tarp visų savivaldybių.

***

„Atvirai Klaipėdai” pavyko sužinoti, kad vieni iš įtariamųjų byloje dėl galimo neteisėto europinės paramos lėšų pasisavinimo yra uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos autobusų parko vadovas Vaidas Ramanauskas, laikinai vadovaujantis ir kitai savivaldybės įmonei „Gatvių apšvietimas”, bei jo sutuoktinė, MB „Exubero” savininkė ir vadovė Ingrida Ramanauskienė.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą naujosios Smiltynės perkėlos naudojamų krantinių, įrengiant reguliuojamas rampas, rekonstrukcijai.

***

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, Klaipėdoje jau yra apie 3,5 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos: savivaldybė skelbia pokalbį su juo.

Kovo 18-oji

Klaipėdos savivaldybė šią savaitę pasirašė jau 27-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6 statybos, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Įtraukiosios žurnalistikos platforma Bendra.lt bendradarbis Rytas Staselis apie karą Ukrainoje kalbasi su „Baltijos tyrimų” vadove Rasa Ališauskiene.

***

Pagal atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda su 2531,9 atvejo jau pakilo į devintą vietą nuo galo tarp visų savivaldybių

***

Valstybės saugomo departamentas ruošiasi atnaujinti Klaipėdos teritorinio padalinio pastato eksterjerą – paskelbtas viešasis konkursas dėl pastato paprastojo remonto ir kiemo statinių statybos darbų.

***

Klaipėdos savivaldybės vadovų siekį Kruizinių laivų terminalo krantinei suteikti Odesos pavadinimą atmetė Uosto direkcija – šią žinią savo socialinio tinklo paskyroje penktadienį paskelbė miesto meras Vytautas Grubliauskas, pasidalinęs ir direkcijos vadovo atsakymu.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninė pranešė, kad naktį į penktadienį jos Akušerijos-ginekologijos departamento Gyvybės langelyje rastas paliktas naujagimis.

***

Penktadienį savivaldybės administracijoje vyko pasitarimas dėl regioninio stadiono statybų perspektyvų, tačiau jo dalyviai „Atvirai Klaipėdai” pasitarimo paslapčių nepanoro atskleisti.

Kovo 19-oji

1948-ųjų Klaipėdos miesto Vykdomojo komiteto dokumentai, saugomi Klaipėdos regioniniame valstybės archyve, liudija, jog ir trečiaisiais metais po karo mieste vis dar buvo griaunami senieji pastatai, nors valdžia ir draudė tai daryti, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Nors pagal atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda išlieka devintoje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, čia šis skaičius padidėjo nuo buvusių 2532 iki 2555,4 atvejo.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ Baltijos moterų lygos pirmose ketvirtfinalio rungtynėse šeštadienį namie palaužė Kauno „Aistės-LSMU“ komandą rezultatu 75:72. Tuo metu „Neptūnas-Akvaservis“ namuose rezultatu 75:89 pralaimėjo Kauno rajono „Atleto“ komandai.

Kovo 20-oji

Šiais metais bus atlikti detalūs ekogeologiniai tyrimai Klaipėdos miesto užterštose teritorijose – 2,91 ha ploto Klaipėdos turizmo mokyklos sklype Taikos pr. 69 ir savivaldybei priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos stadiono teritorijoje Taikos pr. 68 (1,73 ha).

***

Šeštadienį koronavirusas nusinešė 10-19 ir 30-39 metų amžiaus grupėms priklausiusių neskiepytų žmonių gyvybes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This