Atleistieji Birių krovinių terminalo darbuotojai darbintis kitur neskuba

Verslas

Užimtumo tarnyba praneša, kad naujo darbo jau ieško pirmieji 34 buvę Birių krovinių terminalo (BKT) darbuotojai. Specialistai šiuo metu aiškinasi atleistų darbuotojų poreikius, ieškoma laisvų darbo vietų kitose įmonėse. O keturi iš registruotų asmenų jau įsidarbino kitoje Klaipėdos įmonėje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Birių krovinių terminalas apie numatomą 136 darbuotojų atleidimą Užimtumo tarnybai pranešė kovo pradžioje. Bendrovės veikla sustabdyta valstybei uždraudus pagrindinio kliento – „Belaruskalij“ – krovinių pervežimą.

„Klaipėdoje balandžio 12 d. surengtoje darbuotojų atrankoje dalyvavo keliolika šios įmonės buvusių darbuotojų, dirbusių krovikais, operatoriais, variklinių transporto priemonių mechanikais ir taisytojais ir kt. Panašią veiklą vykdanti uosto įmonė galėtų pasiūlyti darbą iki 20 darbuotojų. Ieškomi darbuotojai uosto krovos darbams galintys dirbti su krovos technika: įvairių tipų krautuvais, uosto vilkikais, konteinerių krautuvais, portaliniais kranais, hidrauliniais manipuliatoriais ir kt. Kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje atleisti darbuotojai, gavę konkurencingą darbo užmokestį, kol kas analizuoja situaciją darbo rinkoje ir renkasi geriausius darbo pasiūlymus”, – rašoma tarnybos pranešime.

„Dabar turime apie 30 laisvų darbo vietų į kurias galėtų kandidatuoti atleistieji terminalo darbuotojai, tačiau jiems renkantis darbo vietą itin svarbus siūlomas darbo užmokestis. Įvertinus, kad atleisti darbuotojai galėtų dirbti ir kitose pozicijose, laisvų darbo vietų galima pasiūlyti ir daugiau. <…> Kol kas galimybės keisti profesiją nėra svarstomos, nes jų profesijos uostamiestyje yra paklausios. Tikimės, kad atsiras ne viena įmonė, kuri įdarbins“, – cituojama tarnybos Klaipėdos klientų departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

„Sodros” pateikiamais duomenimis, sausį vidutinė alga šioje 146 darbuotojus turėjusioje įmonėje, kuri buvo tapusi didžiausią pagal krovą uosto kompanija, siekė 4205 eurus. Vasarį ji jau siekė 2.441,29 €.

Šiuo metu BKT dar dirba 81 darbuotojas, įspėtas apie atleidimą. Jų atleidimo terminas numatytas iki gegužės 31 d.

Anot tarnybos, gavus pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą, buvo suplanuoti aštuoni jos ir atleidžiamų darbuotojų susitikimai, tačiau į konsultacijas atleidžiami darbuotojai neatvyko.

Pagal pateiktą BKT pranešimą, iš viso darbo neteks 60 krovikų, 27 kranų, kėlimo įrenginių ir panašių mašinų operatorių, 16 variklinių transporto priemonių mechanikų ir taisytojų, taip pat darbo neteks transporto tarnautojai, gamybos darbų meistrai ir brigadininkai, elektromechanikai ir elektromonteriai, buhalteriai, verslo paslaugų srities ir administracijos vadovai; biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai, sekretoriai ir kt.

Šiuo metu Klaipėdos mieste registruota apie 1200 laisvų darbo vietų. Daugiausiai darbo pasiūlymų – pagalbiniams darbininkams, apdailininkams, valytojams, vamzdynų ir šildymo sistemų įrenginių montuotojams, padavėjams, virėjams, pardavėjams, staliams, plataus profilio statybininkams, elektrikams. Balandžio 1 d. nedarbas Klaipėdos mieste siekė 9,4 proc.

3 Comments

  1. V ir Gis

    O tai ne arkangelas gabrielius turėtų pasirūpinti atleistais darbuotojais?Ai ne,jis gi užsienio reikalus tvarko, saviems per didelis.

    Reply
  2. klausimas

    Kai neliks krovos kitose uosto įmonėse, Užimtumo tarnyba toliau užsiims darbo imitacija ir komunikacija? Gal kitą uostą įsteigs? O gal pradės krovinių ieškot?

    Reply
    • Esu

      Darbo yra netik uoste už didelius pinigus . Dirbt galima ir netgi reikia kitose įmonėse .
      Priprato ten šokt kai viskas ant stalo padėta …toj bkt

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Baltarusiškų trąšų skandalo tęsinyje - geležinkeliams palankus verdiktas

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Klaipėdoje įsikūrusios bendrovės „Uosto vartai“ ieškinį LTG grupės krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“ dėl ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėda ryškiai išsiskiria pagal du darbo rinkos rodiklius

Klaipėdos regione kvalifikuotų darbuotojų poreikis nuosekliai auga, o didžiausius iššūkius savo veiklai įmonės sieja su augančiomis išlaidomis ir darbuotojų trūkumu. ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This