Prasidės Klaipėdos ligoninių reorganizacija

Svarbu, Sveikata

Trečiadienį Vyriausybė be jokių klausimų ir diskusijų vienbalsiai priėmė sprendimą, kuriuo sutiko perimti trijų gydymo įstaigų turtą ir leido jas sujungti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Pagal priimtą nutarimą, iš uostamiesčio savivaldybės perimtos dabar veikiančios Klaipėdos universitetinės ligoninės turtas ir pareigos, duotas sutikimas minėtą ligoninę, Palangos reabilitacijos ligoninę ir Klaipėdos jūrininkų ligoninę reorganizuoti sujungimo būdu į vieną juridinį asmenį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip pat Vyriausybė leido į minėtų trijų ligoninių dalininkus iki reorganizavimo proceso pradžios priimti Klaipėdos universitetą.

Po reorganizavimo veiksiančios įstaigos dalininkais bus valstybė, tai yra Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas.

„Šis ypatingas laimėjimas yra skiriamas visai medicinos darbuotojų bendruomenei Jūsų profesinės dienos proga! <…> Nepaisant to, kad nuo pat pradžių lūkestis buvo reorganizuoti šias įstaigas SUJUNGIMO būdu, pirmajame projekto variante buvo numatytas PRIJUNGIMO būdas. Nesusidūrusiems su reorganizavimo procesų subtilybėmis paaiškinsiu, jog SUJUNGIMAS reiškia, kad visos įstaigos procese dalyvaus lygiomis sąlygomis ir bus sukurtas naujas juridinis asmuo, vadinasi, konkurso būdu bus parenkamas ir naujas vadovas. Įstaigas reorganizuojant PRIJUNGIMO būdu, prie Klaipėdos Jūrininkų ligoninės būtų prijungtos kitos dvi įstaigos ir šiam dariniui būtų likęs vadovauti apie 30 metų pareigas einantis šios įstaigos vadovas. <…> Ankstyvas Klaipėdos universiteto tapimas dalininku ir įsiliejimas į visą reorganizavimo procesą jau proceso pradžioje svarbus pasitikėjimo aspektu, kad nebeliktų vietos manipuliacijoms apie galimybes Klaipėdos universiteto vietą užimti kitoms aukštosioms mokykloms ir visi proceso dalyviai galėtų susikoncentruoti darbams ir geriausio rezultato siekimui”, – taip šį sprendimą savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” komentuoja vienas iš jo iniciatorių, Klaipėdoje išrinktas Seimo narys Audrius Petrošius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This