Elektrikai penkerius metus šluos Klaipėdos gatves

Miestas, Svarbu

UAB „Gatvių apšvietimas” pasirašė 1 231 650 eurų sandorį su savo steigėja – Klaipėdos savivaldybe dėl centrinių gatvių mechanizuoto tvarkymo paslaugos penkerių metų laikotarpiui. 

Bendrovė „Gatvių apšvietimas”, kuri netrukus bus prijungta prie „Klaipėdos autobusų parko”, šluos gatves. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paslaugų bus užsakoma esant poreikiui, kai būtina užtikrinti nepertraukiamą Klaipėdos miesto gatvių valymą ir barstymą žiemos sezono metu ir gatvių šlavimą bei laistymą vasaros sezono metu, rašoma sutartyje. Paslaugos turės būti teikiamos 5 metus.

Vasaros sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.) elektrikai gatves laistys, plaus, šluos vakuuminėmis mašinomis. Jei reikės, plaus ir akmeninius grindinius. Šaltuoju laiku jų rūpestis bus sniego valymas nuo važiuojamosios gatvių dalies, užtikrinant saugų pravažiavimą, sniego valymas traktoriais nuo žvyruotų gatvės dangų, sniego pakrovimas ir išvežimas.

Į jų pareigas taip įeis gatvių laistymas druskos tirpalu, barstymas smėlio-druskos mišiniu, gatvių šlavimas, tiltų, įkalnių ir nuokalnių barstymas smėliu, dirbti parengtos technikos nuolatinis budėjimas. Visoje gatvių valymo ir/ar barstymo technikoje jie turi būti įsirengę palydovinę transporto priemonių valdymo sistemą.

Sutartyje taip pat nurodyta, kokiu intensyvus kurios miesto gatvės bus valomos. Savivaldybė pasiliko sau teisę stebėti naudojamų transporto priemonių judėjimą per palydovinę valdymo sistemą, teikti papildomus nurodymus.

Paklaustas, ar UAB „Gatvių apšvietimas” turi pakankamai technikos tokiai didelei paslaugų apimčiai atlikti, jos vadovas Vaidas Ramanauskas teigė, kad didžiąją dalį technikos bendrovė yra įsigijusi. O jeigu jos dar pritrūks – pirks arba išsinuomos.

Klaipėdos autobusų parkas, kuriam taip pat vadovauja V. Ramanauskas, ir prie kurio bus jungiamas „Gatvių apšvietimas”, nuo 2019-ųjų rudens teikia Klaipėdos miesto gatvių šlavimo paslaugas – tam naudojamos savivaldybės įsigytos keturios naujos vakuuminės gatvių valymo mašinos.

9 Comments

  1. Oho

    Na tas prasidėjęs gatvių valymas ir barstymas parodo kokie nemokšos pradeda miestą prižiūrėti, nieko gero, o dar plius savi, tai labai nepabarsi !

    Reply
  2. Plukė

    Akivaizdu, kad vyksta gudri privatizacija, jungiant visiškai skirtingo pobūdžio įmones, visi supranta, kad niekur nebūna, kad išeinu iš darbo, bet Tavęs laukia, kol dirbi kitur savo malonumui. Sunkiai susirgus, nepraėjus nė metams, esi atleidžiamas. Išimtis tik kūdikio gimimas. Gal mūsų administracijos direktorius gimdė, kad negrįžta kelis metus į Autobusų parką? Tik niekad negirdėjau, kad nėščios ar pagimdę sėdėdamos namie sau turėtų teisę kitas stambias valdiškas įmones prisijunginėt. Tai įmanoma tik Klaipėdoje.

    Reply
  3. ???

    Ar čia apie tą patį veikėją rašoma, kurį ruošėsi pridaryti ar uždaryti, bet kažkaip viskas nutilo… O gal čia kitas žmogus?

    Reply
  4. Violeta

    Prie Švyturio Arenos netoli Klaipėdos baseino jau 2 mėn.vaikštau ir matau tą patį juodą plastikinį maišą ant važiuojamos dalies,vis norisi pakelti,bet pagalvoju,kad kažkam atimsiu duoną.Kodėl esame tokie neatsakingi?

    Reply
  5. Jo

    Įdomus sprendimas, bet sako nauja šluota gerai šluoja !

    Reply
  6. Anonimas

    Būna turguje bulvių gerų nebūna, gal savivaldybė irgi galėtų pradėti prekiauti? Santechnikai tarpuose tarp darbų paprekiautų ? Iš îmonês konservatoriai su Ramanausku padarė nei tvorą, nei mėtą.

    Reply
    • Elektrikai gali

      Svarbu, kad savi, kad milijonai nenuklystų ir liktų reikiamiems žmonėms.

  7. Anonimas

    Kodėl nepradėtas automobilį nutempimas? Pilnas miestas su reklaminiais automobiliais , superkameauto’. Kada bus pradėtas jų nutempimas?

    Reply
  8. Anonimas

    Nepamirštu matyto vaizdelio kai lietingą dieną KLAP valymo mašina valė kelią prie senojo turgaus. Spėkime ar Ramanausko valdomai kitai kontorai užteks tų 250K EUR druskos barstymui kai sniego nebus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This