„LTG Cargo“ mažina tarifus

Transportas

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ skelbia, jog klientams mažina paslaugų teikimo tarifus – nuo 24 iki 64 proc.

Nuo metų pradžios paskelbtą naują kainodarą dar sausio viduryje kritikavo Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija. Tada jos vadovai teigė, jog LTG infra” padidino infrastruktūros mokesčius pagrindinėms paslaugoms 43-360 proc.

„LTG Infra“ teigia, kad nuo balandžio sumažino geležinkelių paslaugų įrenginių tarifus, kurie yra „LTG Cargo“ teikiamos riedmenų varymo paslaugos sudedamoji dalis. Atsižvelgdama į šiuos pasikeitimus, „LTG Cargo“ atitinkamai sumažino riedmenų varymo įkainius.

„Siekiame sudaryti konkurencingas sąlygas gabenti krovinius tiek vietiniais maršrutais Lietuvoje, tiek į Vakarus ir kitomis kryptimis per Klaipėdos jūrų uostą. Tikimės, kad sumažinti įkainiai padės esamiems ir būsimiems klientams kuo efektyviau prisitaikyti prie dėl Rusijos karo Ukrainoje pasikeitusios geopolitinės ir verslo aplinkos, taip pat prie klientų siekio logistikos grandines perorientuoti į Vakarus. Kartu klientus ir toliau norime skatinti rinktis geležinkelių transportą kaip pigesnę ir žalesnę alternatyvą krovinių gabenimui“, – pranešime cituojama Eglė Šimė, „LTG Cargo“ generalinė direktorė.

Anot bendrovės pranešimo, teiamus pokyčius stipriausiai pajus Klaipėdos jūrų uosto krovos kompanijos – sumažinti įkainiai esą prisidės prie uosto konkurencingumo didinimo.

Preliminariu vertinimu, palyginti su praėjusiais metais, LTG Grupei priklausanti krovinių vežimo geležinkeliu bendrovė „LTG Cargo” šiemet perveš maždaug per pusę mažiau krovinių – apie 26,5 mln. tonų. Pastebimai sumažėjus krovinių apimtims, palyginti su praėjusiais metais, LTG Grupė gali netekti apie 150 mln. eurų pajamų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Baltarusiškų trąšų skandalo tęsinyje - geležinkeliams palankus verdiktas

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Klaipėdoje įsikūrusios bendrovės „Uosto vartai“ ieškinį LTG grupės krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“ dėl ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Vilnius–Klaipėda per 1,5 valandos?

Keliame aiškų tikslą – Vilnių ir Klaipėdą sujungus europiniais geležinkelio bėgiais, iš sostinės uostamiestį pasiekti per 1,5 val. Pirmuosius teisinius ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This