Palangoje šeštadienį laukiama gintarų lietaus

Regionas

Gintarinė Palanga kviečia netradiciškai praleisti savaitgalį – gegužės 13-15 dienomis didžiausiame šalies kurorte vyks „Gintarinis savaitgalis“, o šeštadienį bei kitų šventės svečiams siūlomų atrakcijų, pajūryje pažirs ir gintarų lietus.  

Organizatorių nuotr.

„Be kitų atrakcijų, šiais metais Gintarinio savaitgalio svečių laukia ir Gintaro lobis – viena jo dalis šiomis dienomis bus įmesta į Baltiją nuo jūros tilto, kita – paslėpta smėlyje paplūdimyje ties Birutės parku, trečia bus paleista į dangų. Radusiųjų lobį šeštadienį lauks prizai“, – pranešime pažymi Gintarinio savaitgalio organizatoriaus – asociacijos „Stintų ordinas“ narys Nerijus Stasiulis.  

Kurorto viešbučiai ir kavinės savo svečiams taip pat žada staigmenų – bus siūlomi gintariniai desertai ar kiti patiekalai, svečių lauks įvairūs siurprizai, pavyzdžiui, kavinėje kartu su grąža bus dovanojami ir gintaro gabalėliai, bus ir kitokių įdomybių.

Beje, Gintarinio savaitgalio data pasirinkta taip pat ne atsitiktinai – šeštadienį, gegužės 14 d., minimas nuostabaus lietuviško vardo – Gintaro – vardadienis.

Šis šeštadienio vidurdienį prasidėsiantis jau keturioliktą kartą vyksiantis renginys yra skirtas populiarinti pajūrio gintaro apdirbimo amatą, juvelyriką, legendas, gydomąsias ir ezoterines gintaro savybes, edukacinius užsiėmimus, gintaro naudojimą buityje, medicinoje, puošyboje, kulinarijoje. Jūratės ir Kastyčio skvere bus pristatoma įspūdinga ekspozicija: didžiausias Lietuvoje gintarinis margutis, gintarinė stinta, ilgiausias gintaro vėrinys.

Smalsiausiųjų dėmesį turėtų patraukti ir Gintaro meistarnė, kurioje gintaro apdirbimo meistrai ne tik demonstruos šio amato subtilybes, bet ir pamokys norinčius išmėginti patiems apdirbti gintarą.

Beje, einant į šį renginį verta pasidabinti, kadangi tradiciškai bus renkamas Gintarinio savaitgalio dalyvis, pasipuošęs gražiausiu gintaro papuošalu ar aksesuaru.

Aktyviausi palangiškiai ir kurorto patys galės išbandyti savo miklumą bei sugebėjimus, dalyvaudami varžybose. Kaip ir kasmet ties jūros tiltu šeštadienį vyks jau devintasis Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas. Dalyvauti jame gali visi, nepriklausomai nuo amžiaus, kadangi ypatingų sugebėjimų ar žinių gintaro rinkėjams nereikės, nes dalyvių laukia lygiai toks pats veiksmo atkartojimas, kaip ir renkant gintarus pasivaikščiojimų pajūryje metu.

Kiekvienoje Gintaro rinkimo čempionato dalyviams skirtoje zonoje iš anksto bus išbarstyta po 100 gramų gintaro, sumaišyto su pajūryje bangų išplaunamomis šakelėmis, dumbliais ir kitais gamtos turtais – bus sukurta natūralaus jūros kranto imitacija. Čempionato dalyviai per nustatytą laiką specialiai jiems skirtoje zonoje turės kuo švariau surinkti kuo daugiau gintaro.

Registruotis į Gintaro rinkimo čempionatą bus galima renginio dieną, šeštadienį nuo 12 val. Jūratės ir Kastyčio skvere, čempionatas prasidės 13 val.

Viena iš labiausiai laukiamų Gintarinio savaitgalio atrakcijų yra gintaro barstymo pajūryje atrakcija. Planuojama, kad šeštadienį 14 val. Bangpatys išbarstys apie 50 kilogramų gintaro. Dalis jo pažirs Jūratės ir Kastyčio skvere, bet gausiausias gintaro lietus bus paplūdimyje.

PROGRAMA

Gegužės 14 d. Jūratės ir Kastyčio skvere pristatomi Palangos gintariniai rekordai – didžiausias gintarinis margutis, ilgiausias gintaro vėrinys, gintarinė stinta.

12 val. Gintaro meistarnės ir rekordų ekspozicijos atidarymas.
13 val. IX Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas prie jūros tilto.
13.30 val. Gražiausio gintarinio papuošalo rinkimai.
14 val. Bangpatys barsto gintarą prie jūros tilto.

Visą dieną gintariniai pasiūlymai ir staigmenos Palangos viešbučiuose, kavinėse, restoranuose, SPA ir sveikatingumo centruose.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This