Irena Šakalienė pritildė kontrolierius ir politikus

Miestas, Svarbu

„Kontrolieriai turi pateikti skaičius, o ne abstrakcijas, – miesto Tarybos Kontrolės komiteto posėdžio metu kalbėjo Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. – Parašo apie didelius nuostolius, sukelia ažiotažą, užuot tiksliai tuos nuostolius suskaičiavę. Mes suskaičiuojame – keli eurai. Mes sugebame suskaičiuoti, o kontrolieriai – ne.”

Savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė iš dalies tai pripažino. Esą, kontrolieriai nurodo sistemines klaidas.

„Mes neturim suskaičiuoti, jūs turite įvertinti”, – trumpai atsikirto ji I. Šakalienei.

Irena Šakalienė pabrėžė, kad daugelis skundų yra siunčiami ne tuo adresu: atliekų tvarkymas, šiukšlės prie atliekų konteinerių, kiemų, privačių teritorijų tvarkymas yra ne Miesto tvarkymo skyriaus kompetencija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto ūkio skyriaus vedėja teigė, kad keturios kontrolierių rekomendacijos jau yra įvykdytos – liko įgyvendinti dar tris ir jas esą suspėsią įgyvendinti laiku.

Kontrolės komiteto pirmininkas Arvydas Vaitkus tvirtino, kad Klaipėdos miestas yra „kotiruojamas” kaip nešvariausias. 

„Taip mylit Šakalienę, kad norit pasakyti, kad yra nešvaru, Skulptūros parką dabar pamilot”, – apmaudžiai atšovė I. Šakalienė.

Ji guodėsi, kad „rusakalbiai organizuotai nukreipti” prieš ją.

Atsakydama į klausimą apie esą didelį gyventojų skundų dėl netinkamai tvarkomų teritorijų skaičių ji tikino, kad daugelis tų skundų yra siunčiami ne tuo adresu: atliekų tvarkymas, šiukšlės prie atliekų konteinerių, kiemų, privačių teritorijų tvarkymas yra ne Miesto tvarkymo skyriaus kompetencija.

Į tai A. Vaitkus atsikirto replika dėl sunkiąja technika kartais išvažinėjamo Skulptūrų parko.

„O kaip išvežti išvirtusį didelį medį? Rankomis neišneši?” – klausimu atsakė I. Šakalienė.

Po tokių diskusijų komitetas aprimo ir sutarė prie kontrolierių rekomendacijų svarstymo grįžti spalį. Anksčiau jis siūlė dėl rastų pažeidimų kreiptis į specialiąsias tarnybas, tačiau politikai buvo patikinti, kad pastarosios tokia informacija jau disponuoja. Šiame posėdyje apie tai nebuvo užsiminta nė žodžiu.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Klaipėdos savivaldybės administracija pateikė informaciją apie tai, kaip vykdo kontrolierių audito rekomendacijas. Teigiama, kad visos audito rekomendacijos yra įgyvendinamos laikantis numatytų terminų.

Kontrolieriai auditavo 2019 – 2020 m. pirmąjį pusmetį. Pasak jų, per šį laikotarpį savivaldybėje buvo gauta daugiau nei 500 gyventojų skundų dėl nevalomų gatvių, šaligatvių, netvarkomų želdinių, nepjaunamos žolės, šiukšlių prie atliekų konteinerių ir panašiai. Auditoriai surašė išvadą, jog sankcijos už netinkamą sutarčių vykdymą skiriamos, tačiau jų skyrimas savaime negarantuoja kokybiško paslaugų teikimo. 2019 – 2021 m. vykdant 57 su miesto priežiūra ir tvarkymu susijusias sutartis dėl sutarčių sąlygų nesilaikymo skirtos 38 baudos už 45 750 eurų.

Taip pat konstatuota, kad už prekes ir paslaugas apmokėta pagal sutarčių įkainius, „tačiau už didesnius kiekius, viršytos sutarčių maksimalios lėšų ribos”. Taip pat pabrėžta, kad „Klaipėdos baseino ir Pilies uosto, ir Danės upės krantinių valdytojams perduoti valdyti teritorijų plotai dubliuojasi su viešosiomis teritorijomis, kurių valymą organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija”.

23 Comments

  1. Anonimas

    Žinant Šulco senas simpatijas Šakalienei tai toks straipsnis tampa nieko vertu.

    Reply
  2. Irute

    Kažkas domėjosi.Tai informuoju.S.Riaba draugės su N.Sadovskaja, kuri dirba merijoje.Dar yra klausimų?Va taip va

    Reply
  3. Vilma

    Miestas prie Miesto tvarkymo skyriaus Vedėjos Irenos Šakalienės, kaip tik išgražėjo. Gėlynai, prieš šventes papuošimai ant stulpų. Tik gaila, kad politikai turbūt, gero kaimyno, kuris gyvena vos ne skulptūrų parke, pasamdyti bando susidoroti ar ką.

    Reply
    • T

      Nejuokinkit!

    • Pritarčiau

      Miestas valomas, tvarkomas. Ar kas pastebėjote, kokia graži įdėja, kai kalvelės pražydo narcizais, gėlynais. Gražu tie gėlynai, bet ar nevertėtu pagalvoti Klaipėdai , kaip jūriniam miestui pereiti prie apželdinimo miskantais, lendrūnais, naturalistiniais želdynais. Kaip gražu būtų, kai jie šiūrentu vėjyje kartu su pušelėmis. Palangos įvažiavimas nuostabiai sutvarkytas. O kad puolate gerb. Šakalienę už išgriuvusius šaligatvius, dulkes mieste, tai pasakytina, kad šios problemos ne jos vadovaujamo skyriaus bėdos.

  4. bigcatwar

    .tai pagavo vagiant ar ne? Matyt pagavo…Ko gi taip spardosi ..Vertetu isreikalauti algas uz buvima prie lovio

    Reply
  5. Anonimas

    Sakyčiau, kad Šakalienė kiaulės akis turi, jei nemato šaligatvio būklėsnuo senojo turgaus iki Avitelos, kuriame velnias kojas išsisuktų. Tuo tarpu Skulptūrų parke jau išardytas prieš kelis metus naujai išasfaltuotas vienas iš pagrindinių takų ir kaip galima suprasti panašus likimas bus ir su neseniai trinkelėmis išklotu centriniu taku, vietoje to, kad būtų tvarkomi tik šalutiniai takeliai, kuriems realiai reikėjo remonto. Tas pat buvo ir su Dangės skvero centriniu taku. Deja, viso to nemato savivaldybės auditoriai.

    Reply
  6. Šakalienė - apgailėtinas miesto sovietinis palikimas

    Faktas lieka faktu, kad miestas purvinas, neprižiūrimas, pats ne kartą rašiau skundą. Miesto tvarkymas kelia pasipiktinimą, o kas per persona yra Šakalienė klaipėdiečiams žinoma. Ir šita „ponia” vis dar neturi gėdos ir drasko akis? Iškart turėjo savo noru išeiti iš darbo ir nedaryti gėdos nei sau, jei kitiems. Šakalienė yra toks miesto apgailėtinas sovietinis palikimas. Ačiū, kad bandote tvarkytis su tokiu palikimu.

    Reply
  7. Algis

    Kazkokia tyla su tuo sklypu mieste ir pastatytu namu

    Reply
  8. Petras

    Panašu, kad kontrolieriai tapo užsakomu politinio susidorojimo su nepalankiais žmonėmis įrankiu. Ir ta schema puikiai veikia. Taip viskas akivaizdu

    Reply
  9. Elenute

    O kas tokia Svetlana Riaba? Taigi jos nurodymu darytas auditas. Labai keista, kad pašalinė pilietė nurodinėja Kontrolės komitetui pradėti auditą, o Kontrolės komitetas, net nepasivarginęs išnagrinėti Riabos informacijos, pavedė atlikti auditą. Jei būtų bent šiek tiek pasidomėję iš FB surinktomis foto, tai patikrinimas būtų kitam skyriui dėl kiemų ar privačių teritorijų netiknkamo valymo. Bet jiems to nereikėjo… Akivaizdus mobingas.

    Reply
  10. Senamiesčio gyventoja

    Eilinį kartą didžiausias subjektyvus burbulas. Pirma teikit tikslius faktus, o ne svaidytis teiginiais „galimai“ , „daug“ ir pan. Ypatingai neetiška iš žmogaus, kuris ne vienus metus sėdėjo toje pačioje valtyje ir tikrai žino kaip viskas vyksta. Ir kol pats toje valtyje sėdėjo viskas tiko. Nesuprantu kodėl visada yra puolama Šakalienė ir Miesto tvarkymo skyrius. Gal reikėtų pradėti skiriamų lėšų darbams. Kiek pinigų skiriama tiek ir darbų atliekama. Antra žmonės turi suvokti, kad visi tvarkymo ir priežiūros darbai daromi pagal sutartyse sulygtus grafikus. Paskui kiekvieną pirstelėjimą nesubėgiosi. Kodėl daugumai gyventoju atrodo, kad miesto tvarkymas yra tas pats, kas asmeninio kiemo tvarkymas. Manau niekas taip greitai nevyksta, nes būtina išlaikyti tam tikras procedūras, viešųjų pirkimų niuansus bei atlikti kitus darbus, kad būtų galima tvarkyti, renovuoti viešąsias erdves. Taip būna ir rangovai neatlieka savo darbų, už tai, kaip auditas nurodė, jiems skiriamos baudos, bet nuo to erdvės pačios nesusitvarko ir kalčiausi vėl lieka miestą tvarkantys valdininkai….
    Tik nedirbantys nedaro klaidų, o teisti visada lengviausia….

    Reply
  11. Saulė

    Straipsnis apie Šakalienės darbo broką, bet pereinama prie Udovickio. Koks čia ryšys? Gal atskirkite skirtingus veikėjus, neturinčius tarpusavyje jokio ryšio. Šulcas manau dar parašys ta tema ne vieną straipsnį. Ar ne tam ir atėjo prieš rinkimus į redakciją.

    Reply
    • taigi

      Taigi, kad ryšys tarp Udovickio ir šakalienės YRA! Pirmiausia-Girskienė visdada puola Šakalienę, o gina Udovickį, Udovickis skundžia Šakalienę, ir taip toliau…

  12. Šulcui

    Eilinį kartą tendencingas Šulco straipsnis, iškraipyta posėdžio esmė. Nėra ko stebėtis, gi Šulcui tiko tokia tvarka mieste su šiukšlynais, apleistu Skulptūrų parku, purvinomis gatvėmis ir kiemais. Šulcui „nesimato” audite surašytų kriminalinio tyrimo vertų, Šakalienės skyriaus pažeidimų. Ir kaip Šulcas matys, nes jam dirbant vicemeru, Šakalienės darbas jam tiko. Atvira Klaipėda padarė klaidą priimant į darbą šį politizuotą rašytoją. Objektyvumo – nulis.

    Reply
  13. Irute

    Dirba ne tik Vaitkus… yra dar keletas parsidavusių .Kur miesto bendruomenė žiūri?Vaitkus deda visas pastangas , kad Skulptūrų parke neatsirastų ytakingo verslininko nepageidaujaa infrastruktūra.

    Reply
    • Gal ir tiesa

      O mintis verta dėmesio. Manau, kad Udovickiui nenaudinga, kad parkas būtų įveiklintas. Dabar jam ramybė, apleistame parke niekas nevyksta, tik keli pensininkai vaikštinėja.

    • Anonimas

      Ar visus parkus reikia įveiklinti?

  14. Nerijus

    Šakalienės „tvarka”,o kada ši KLP šiukšlė bus „išmiežta” iš LOVIO!? Juk tai „smarvė” visai savivaldybei.

    Reply
  15. Jons

    Pluša Vaitkus už Udovickį kaip išsijuosęs

    Reply
    • Anonimas

      „O kaip išvežti išvirtusį didelį medį?

      Paprastai, supjaustomi.i mažesnius gabaliukų,.irmazesn technika išvežama. Kur problema?

    • To Jonui

      Nusipezejai su Udovicku. Tas Udovickas pirštu nepajudino dėl medžių. Jam kad ir visus iškirstu-dzin. Ar žinai??????

    • Anonimas

      Ir Girskienė taip pat….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This