Miesto centre – trys stacionarios vandens gertuvės

Fotoreportažai, Miestas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ antradienį surengtos ceremonijos metu atidarė „Meridiano” skvere įrengtą vandens gertuvę. Atidengti ją buvo patikėta Vitės progimnazijos moksleiviams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Čia galima įsipilti vandens į savo nešiojamą gertuvę ar kitą daugkartinę tarą, atsigerti tiesiog vietoje iš fontanėlio ar pagirdyti savo augintinį iš mažos gertuvės, esančios beveik žemės lygyje.

„Vanduo iš stacionarių gertuvių visuomenei nekainuos nė cento. Tai dovana miestiečiams, kurie pasiryžę keliauti tvarumo keliu, tausoti gamtos išteklius ir atsisakyti plastiko naudojimo buityje. Taip labai konkrečiais veiksmais prisidedant prie sveiko, aplinkai draugiško ir atsakingo už švaraus bei tvaraus miesto kūrimą jau šiandien“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdoje pastatytos trys naujos gertuvės – dar dvi įrengtos Tomo gatvėje prie Teatro aikštes bei Lietuvininkų aikštėje. Jas „Klaipėdos vanduo” užsakė iš MB „Berdo LT“, kuriai sumokėjo 13 717,77 Eur.

Jau kelerius metus veikia gertuvė prie Vasaros estrados.

„Visam pasauliui garsiai kalbant apie klimato atšilimo pasekmes, kviečiame klaipėdiečius ir svečius prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir atsisakyti plastiko taros. Tai tik mažas žingsnis, kurį galime žengti kiekvienas. Viliamės, kad šios pirmosios mieste gertuvės sulauks dėmesio ir jau kitais metais atsiras daugiau viešų vietų, kur nemokamai bus galima atsigaivinti kokybišku vandeniu“, – sako „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Akcentuojama, kad vanduo iš naujų stacionarių gertuvių yra kokybiškas ir saugus – gertuvės prijungtos prie vandentiekio tinklo. Gertuvės bus prižiūrimos, profilaktiškai dezinfekuojamos, plaunamos.

Teigiama, kad vienas litras vandens iš čiaupo kainuoja tik 0,2 cento.

Geriamojo vandens fontanėliai-gertuvės veiks tik šiltuoju metų laiku.

6 Comments

  1. Nupušimas

    tuoj mūsų meras su savom kontorom ir kožnos šiukšlių dėžės, perėjos nudažymo, gatvės šviestuvo atidarymo šventę organizuos su įvaizdžio prakalbų sakymais. A ką daryt, kur pasirodyt jei niekas kitas metų metais nesiklijuoja. Užmirš rinkėjai.

    Reply
  2. Po kiek asilo ausys?

    14 tūkst. piarui be vandens ir aptarnavimo kainos, kurią sumokės visi Klaipėdos vartotojai – lyginant su Klaipeda ID užmojais atrodo nedaug. Bet kai žinai, kad darbuotojų atlyginimai artėja prie minimalios algos esant tokiai infliacijai apskritai juokingi – jau net ne pikta, o šlykštu. Žinoma, tai ne apie Benitą kalba, viršūnėlės to nejaučia.

    Reply
  3. Rms

    Nemokamų pietų nebūna. Taip, už tą vandenį ir įrangą miesto svečiai naudosis nemokamai, kai tuo tarpu sąnaudos bus įtrauktos į centralizuotą vandenį naudojančių piliečių sąskaitas. Galbūt ta suma ir nebus reikšminga, bet nederėtų to reklamuoti kaip nemokamo. O gal meras su draugeliu kompanija iš savo algos galėtų padengti sąnaudas?

    Reply
  4. Tomas

    Oho koks įvykis, XXI amžiuje, apgailėtini klounai!???

    Reply
  5. Anonimas

    Kaip suprantame tai didžiausia mieste įvykis.. be pr niekai nesigauna gerų darbų atlikti?

    Reply
  6. Benitai,

    ar man, kaip Klaipėdos miesto gyventojui ir jūsų vandens vartotojui visa tai nekainuos nė cento? Ar gražiai suokiate tik, bet miestiečiams už visa tai teks sumokėti, o jūs būsite pseudo geri, nes juk jūs vandenuką visiems „nemokamai” parūpinote? P. S. Juk mums visa tai įskaičiuosite kaip tinklų pagerinimą ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This