Inovatyvi jūros ambasada startuos Seime

Uostas ir jūra

„Jeigu ne Jūs atvažiuojate prie jūros, jūrą atvežame pas Jus!”, – tokiu šūkiu startuoja jūrinis edukacinis projektas „Jūros ambasada“. Tai Klaipėdos miesto 770-ajam gimtadieniui ir šimtosioms Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos sukakčiai skirta iniciatyva, kuria siekiama plėsti visuomenės akiratį apie Klaipėdos miesto ir jūrinio sektoriaus potencialą, priartinti jūrines temas prie nutolusių nuo uostamiesčio regionų.

„Simbolinis „Jūros ambasados“ startas bus duotas gegužės 20-ąją, minint Europos jūros dieną, Seime organizuojamo jūrinio forumo „Klaipėda jūrinėje Europoje“ metu. Jame apžvelgsime šiandienos jūrines aktualijas ir inovacijas, pažangius sprendimus, padedančius jūriniam sektoriui, uostui, laivybai prisidėti prie mėlynosios ekonomikos augimo. Turime suprasti, kad esame ne valstybė prie jūros, bet senas tradicijas turinti jūrinė valstybė, todėl į jūros teikiamas galimybes būtina žvelgti kur kas plačiau. Jūra yra reikšminga ir ekonominiu, ir socialiniu požiūriu, tad itin svarbu, kad jos vaidmenį suprastų visos šalies gyventojai“, – pranešime cituojamas projektą įgyvendinančio Lietuvos jūrinio klasterio koordinatorius Andrius Sutnikas.

Seime vyksiančiame forume „Klaipėda jūrinėje Europoje“ susitiks verslo, mokslo, valdžios atstovai, už inovacijų plėtrą atsakingų organizacijų ekspertai, užsienio šalių ambasadų delegatai. Forumo metu sprendimų priėmėjams bus pristatyta rezoliucija dėl Lietuvos jūrinės ekonomikos konkurencingumo didinimo – konkrečių pasiūlymų pakete išgryninti opiausi uosto, jūrinio verslo ir mokslo klausimai, kurių sprendimas suteiktų jūrinės inovacijų ekosistemos plėtrai itin reikalingą postūmį. Lietuvos jūrinis klasteris šį forumą rengia kartu su 20-ies metų veiklos sukaktį mininčiu Klaipėdos mokslo ir technologijų parku, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos laivų savininkų asociacija, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, Klaipėdos universitetu. Pastarasis yra ir „Jūros ambasados“ partneris.

„Jūra suteikia didžiules galimybes plėtotis ekonomikai, jūriniams verslams, mokslo sektoriui – ir tai svarbu visai šaliai, ne tik Klaipėdos regionui. Klaipėdos universitetas savo dėmesį koncentruoja ne tik į visapusiškus jūros tyrimus, inovatyvių technologijų jūriniam sektoriui kūrimą, bet ir verslui reikalingų specialistų rengimą. Vienas iš mūsų tikslų – į Klaipėdą pritraukti kuo daugiau motyvuotų jaunuolių, kurie prisidėtų kuriant pažangią jūrinę valstybę“, – sakė prof. dr. Artūras Razbadauskas, Klaipėdos universiteto rektorius.

Teigiama, kad vėliau projekto geografija išsiplės per visus didžiuosius Lietuvos miestus. Planuojama sukurti kelis virtualios realybės video siužetus, kurie leis Klaipėdos miestą ir uostą pažinti kitu kampu. Rugsėjį, minint Pasaulinę jūrų dieną, Klaipėdos moksleiviams bus organizuojama „Jūros ambasados akademija“, kurioje jaunuoliai kūrybinėse dirbtuvėse galės semtis žinių apie pažangius jūrinius projektus, jūrinę ekonomiką, akvakultūrą, jūrinį paveldą.

Projektas iš dalies finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros programos „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This