Automobilio gedimas po avarijos: draudikai neatsakingi

Transportas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla, kurioje automobilio „Citroen C5“ savininkė siekė, kad  bendrovė „Lietuvos draudimas” būtų įpareigota kompensuoti išlaidas, patirtas šalinant automobilio gedimus, atsiradusios po avarijos.

Ieškovė I. G. nurodė, kad 2020 m. rugsėjį į jos automobilio galinę dalį įvažiavo visureigis, kuris buvo draustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Dėl sugadinimų ieškovė nuvyko į draudimo įmonę, kurios darbuotojai nurodė autoservisą, kuris gali atlikti automobilio remonto darbus. Moteriai atvykus pasiimti automobilio, jis neužsivedė, rasojo langai, todėl ieškovė automobilį paliko autoservise remontui. Ji teigė, kad po atliktų automobilio remonto darbų variklis važiuojant sustojo, nustojo veikti vairo bei stabdžių stiprintuvai.

Dėl galimai netinkamo autoserviso atlikto remonto ieškovė kreipėsi į draudimo įmonę. Buvo sutarta, jog ji nuveš automobilį į „Citroen“ atstovybę, kad būtų nustatytas gedimas. „Citroen“ atstovai atliko kompiuterinę diagnostiką ir informavo, kad gedimo priežasties neturi galimybių nustatyti. Vėliau jau draudimo įmonė atsiuntė atsakymą, jog gedimas esą yra nesusijęs su eismo įvykiu, todėl už remontą ir gedimo nustatymą nekompensuos.

„Lietuvos draudimas“ atsiliepime akcentavo, kad moteris su analogiškais reikalavimais buvo kreipusis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kuri nustatė, jog autoservise atliktas remontas yra kokybiškas ir skundą atmetė. Tą pati akcentavo ir autoservisas.

„Teismas, išanalizavęs byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, jog ieškovė pareiškė ieškinį netinkamam atsakovui. Taip pat ieškovė neįrodė, jog automobilis buvo nekokybiškai suremontuotas, todėl teismas ieškovės reikalavimą – įpareigoti atsakovę pašalinti nurodytus automobilio „Citroen C5“ gedimus – atmetė”, – rašoma teismo pranešime.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Regionas

„Lietuvos draudimas“ dėl liūties Vakarų Lietuvoje jau rezervavo beveik 90 tūkst. eurų nuostoliams padengti

Praėjusią savaitę Vakarų Lietuvoje kiek daugiau nei per parą iškrito viso lapkričio mėnesio kritulių norma, buvo užtvindytos gatvės ir kiemai. ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Verslas

Teismas: UAB „Ignitis“ padarė vartotojui moralinę žalą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla pagal fizinio asmens ieškinį UAB „Ignitis“ dėl moralinės žalos priteisimo. Ieškovas ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This