Baltijos pr. estakadai – papildomi 8,75 mln. eurų

Transportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog sulaukus Vyriausybės sprendimo dėl finansavimo Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbams (šiais metais skirta 8,75 mln. eurų) miesto meras Vytautas Grubliauskas su savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu penktadienį domėjosi, kaip vyksta darbai didžiausioje uostamiesčio statybvietėje.

Savivaldybės nuotr.

„Šiais metais esame užsibrėžę atlikti didelę dalį darbų, o užtikrintas valstybės finansavimas leis dirbti suplanuota eiga. Džiaugiuosi, kad šiam valstybinės svarbos susisiekimo infrastruktūros objektui skirtas deramas dėmesys. Iš viso šiais metais numatyta atlikti darbų už 14 mln. eurų – šioje sumoje ir Uosto direkcijos šiems metams skirtas 1,8 mln. eurų finansavimas, ir savivaldybės biudžeto lėšos“, – pranešime cituojamas meras.

Klaipėdos savivaldybė taip pat pasirašė sutartį dėl II rekonstrukcijos etapo įgyvendinimo. Jo metu numatoma įrengti dvi papildomas požemines perėjas, kurių iš viso bus keturios, taip pat suplanuota nutiesti papildomas pėsčiųjų ir dviračių takų jungtis. Darbus numatoma pradėti po kelių mėnesių ir vykdyti derinant su jau vykstančiais darbais. Šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama estakadų konstrukcijų įrengimui, o esama žiedinė sankryža pertvarkoma į turbo žiedą.

Ateinantiems metams estakadų važiuojamojoje dalyje liks pakloti asfalto dangą, sumontuoti apsaugines tvoreles, akustines sieneles, apšvietimą ir kitas būtinas priemones.

INFORMACIJA

Baltijos pr. žiedinės sankryžos su Šilutės ir Vilniaus pl. rekonstrukcija ir estakados statyba – didžiausias šiuo metu savivaldybės įgyvendinamas susisiekimo infrastruktūros projektas. Jo įgyvendinimą ketinama užbaigti 2023 m. I pusmetyje. Įgyvendinant projektą virš žiedinės sankryžos rytų-vakarų kryptimi bus pastatyta estakada, o pati žiedinė sankryža bus modernizuota.

1 Comment

  1. Rms

    Tokiais tempais dirbant, jokių šansų pabaigti 2023 I ketvirtį. Trūksta tempo!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This