Mokys rišti jūrinius mazgus

Uostas ir jūra

Jau rytoj, šeštadienį, Klaipėdoje vyksiančiame Laivų parade veiks ir Jūrinių mazgų bei suvirinimo dirbtuvėlės. Jos įsikurs Klaipėdos kruizinių laivų terminale nuo 12 iki 16 val.  

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro pedagogai ir moksleiviai pasiryžę visus norinčius ne tik išmokyti, kaip profesionaliai rišti pagrindinius jūrinius mazgus, bet ir paaiškinti, kada ir kur juos galima tinkamai panaudoti.

„Svarbiausia yra suprasti, kad mazgas būtų ne tik patikimai užmegztas, bet ir lengvai atrišamas – tai ypač svarbu ekstremaliose situacijose, kai sprendimus turi priimti čia ir dabar. Jūrinių mazgų yra gausybė, tačiau žinoti jų visų tikrai nereikia, pakaks kelių pagrindini būdų, kurie tikrai pravers net ir buitinėse situacijose. Norint išmokti rišti jūrinius mazgus, reikia labai nedaug – tik virvės ir kantrybės“, – pranešime cituojami neįvardinti mokymo centro atstovai.

Kartu bus galima išmokti ne tik rišti jūrinius mazgus, bet ir „pasimatuoti“ suvirintojo profesiją – į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą specialiai bus atgabentas suvirinimo simuliatorius, kuris padės suprasti, kaip vyksta suvirinimo darbai, ko reikia, norint teisingai sujungti siūles, o Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro atstovai papasakos, kaip galima įgyti suvirintojo profesiją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centrui - svarbus įvertinimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrui įteiktas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas. Centras tokio pripažinimo sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio Erasmus+ ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pauliaus Lindenau centre – inovatyvių jūrinių kursų galimybės

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Jūrininkų rengimo centru (JRC), siekiant jūrininkams pateikti dar platesnį kursų bei ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Būsimiesiems laivų korpusų surinkėjams – piniginės stipendijos

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė skyrė pinigines stipendijas Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro moksleiviams, pasirinkusiems laivų korpuso surinkėjo profesiją. ...
2023-10-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This