Klaipėdiečiai pamažu atranda atnaujintą Dangės skverą

Fotoreportažai, Miestas

Už beveik 11 milijonų eurų atnaujintas Dangės skveras net ir eilinę darbo dieną, vidurdienį, nestokoja lankytojų.  Dauguma jų – klaipėdiečiai, nors nemažai ir turistų, užsieniečių.

Artūro Šulco nuotr.

Nors prieš rekonstrukciją ir tik nukėlus statybininkų aptvarus žmonės būkštavo, kad neliks medžių, dominuos betonas, išties po lietaus atnaujintas skveras – visiškai žalias.

Artūro Šulco nuotr.

Kartais sunku patikėti, kad čia dar prieš kelis mėnesius dar buvo statybvietė.

Artūro Šulco nuotr.

Daugiausiai žmonių – rytinėje skvero pusėje, kur gausu pramogų, atrakcionų, sporto įrenginių tiek vaikams, tiek suaugusiems. Dangės krantinėje, kaip ir iki rekonstrukcijos – ramybė, ten vaikštinėja vieniši romantikai, įsitaiso žvejai ir porelės.

Artūro Šulco nuotr.

Turistų daugiausia centrinėje skvero alėjoje. Būtent jie atidžiausiai skaito grindinio lygmenyje padarytus įrašus apie Memelio ir Klaipėdos istoriją, fotografuojasi. Ir bamba, kad nelengva perskaityti.

Artūro Šulco nuotr.

Skvere švaru, tvarkinga. Nors vienas kitas atributas jau pajuto ir vandalo spyrį.

Artūro Šulco nuotr.

Sukiojasi nemažai įvairių aptarnavimo tarnybų darbuotojų. Vienas iš jų „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad reiktų uždrausti čia atsivesti šunis.

Artūro Šulco nuotr.

Iš skvero atsiveria graži senamiesčio panorama bei burlaivis „Meridianas”. Sakuros jau nužydėjusios, bet matosi, jog naujai pasodinti augalai prigijo.

Artūro Šulco nuotr.

Mamos, vežiojančios mažylius, giria lygų grindinį, sako, kad čia kur kas patogiau, nei senamiestyje.

Artūro Šulco nuotr.

Ir beda pirštu į Dangės gatvės šaligatvį, kuriuo pravažiuoti su vežimėliu  praktiškai beveik neįmanoma.

Artūro Šulco nuotr.

Po mėnesio kito skvere rasis kavinė – to akivaizdžiai trūksta.

INFORMACIJA

Pagal Klaipėdos savivaldybės pasirašytą sutartį su UAB „Plungės lagūna“ buvo numatyta rekonstrukciją baigti iki 2021 metų liepos, tačiau sutartis vėliau pratęsta iki 2022 metų pradžios.

Pradinėje stadijoje buvo numatyta krantinės ir skvero rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą – daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Projektas bene labiausiai pabrango dėl to, kad buvo nuspręsta skverą iškloti ne skaldyto, kaip pirminiame projekte, o pjaustyto ir šiurkštaus granito, danga.

Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną, jį perkeliant arčiau krantinių – šie darbai pridėjo dar apie 230 tūkst. eurų. Be to, daugiau nei 542 tūkst. eurų pabrango mažoji architektūra, 507 tūkst. eurų – parko įrenginiai, t. y. suolai, vaikų žaidimų aikštelės, treniruokliai ir kt.

5 Comments

  1. Straipsnio

    autorius ant savo politdraugelio S. Budino kūrybos ėmėsi tepti viešą makiažą? O kur žadėti pagulėjimams ir piknikėliams paauginti ir surenkami gazonai? Jų automatinė laistymo sistema? Kam tie juodii ir stikliniai kūbikai -ar ant jų reikia prostatą gaudyti? Prie ko čia vandalai jei autošlavėjas ar net su vežimėliu, dviratuku, riedlente atsitrenkęs vaikas gali sudaužyti ant grindinio pastatytą stiklą? O kur dingo dabar galėjusios žydėti senosios akacijos ir net jų visa alėja? Kur augę nuostabiausi pakrantės gluosniai? O kam reikalingi tiems suolams turėklai? Ar kad seniorai neiškristų? Kas liks už metų kitų iš tos kvailos medinės terasos? Ką joje veikti? Kaip ją prižiūrėti? O kur užuovėjos toms mamoms nuo skersvėjų? Nuo ko ir ką saugo tas virvinis turėklas ir kiek jis kainavo? Kas tai per informacinė 100mečio silikonais aplaižyta laiko juosta kurios jau dabar perskaityti neįmanoma ir kas bus jai oksidavus po metų, rudenį, žiemą ? O kodėl… ir t.t…. ir visam tam tiek milijonų? Kad dar verslas pats už savus atsineštų dar ir savo hotdogų šalašą su atliekų konteineriu iki kurio mauros Kracas? Ar tik gėlių laivelio gerbėjas nebus praleidęs geros progos patylėti?

    Reply
    • Senjorė

      Labai teisingos pastabos…Pikta dėl gražiųjų, paveisį suteikiančių medžių

  2. Galvoju

    Būtų smagu, jei kavinė ar ne viena atsirastų šalia esančių daugiabučių pirmuose aukštuose, jei koks McDonaldas užsuktų čia, tai jaunų veidų čia padaugėtų keliskart.

    Reply
  3. Smagu

    Tikrai labai smagu džiaugtis taip sutvarkyta miesto erdve. dabar čia verda gyvenimas, ilsisi jaunimas, laiką prie fontano leidžia senoliai. Va taip, visiems rėkusiems skeptikams.

    Reply
    • to smagu

      Ir iki skvero isdarkymo buvo fontanas, lankėsi jaunimas, ateidavo senoliai.. skveras buvo ir naujesnis ir malonesnis ateitį. Tereikėjo dangas atnaujinti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Spyglys

Vietoje nuskendusio Dangės fontano įrengs tualetą*

Klaipėdos savivaldybės pasamdyti ekspertai padarė išvadą, kad Dangės skvere nuskendusio fontano gelbėjimas yra per daug brangus mokesčių mokėtojams. Todėl valdžia ...
2023-11-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This