Vežėjų byla – jau pakeliui į teismą

Svarbu, Transportas

Klaipėdos apygardos prokurorė Alicija Petkevičiūtė prieš išeidama atostogauti skuba surašyti kaltinamąjį aktą byloje, kurioje du fiziniai ir vienas juridinis asmuo kaltinami savo darbuotojams atlyginimus mokėję vadinamuosiuose vokeliuose bei atitinkamoms institucijoms pateikę neteisingus duomenis apie įmonių pajamas ir pelną.

Dėl to, įtariama, dvi Klaipėdos vežėjų bendrovės bei joms autobusus nuomojanti ir remontuojanti įmonė nuo valstybės galėjo nuslėpti iki 165 tūkst. eurų mokesčių.

„Pajūrio autobusai” dar 2020-aisiais metais turėjo nemalonumų dėl dviejų girtų prie vairo vidury dienos aptiktų vairuotojų, vežančių keleivius miesto 6-uoju maršrutu. Palmiros Mart nuotr.

„Gintarinio vairo” vadovas Raimondas Žeimys įtariamas nuo 2016 metų pradžios iki 2020-ųjų pabaigos valstybei nesumokėjęs ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų siekiančių mokesčių, o štai „Pajūrio autobusams” ir UAB „Evabus” vadovaujančiam Leonui Šiauliui bus pateikti kaltinimai dėl nuo valstybės nuslėptų apie 114 tūkst. eurų. Be to, už tai turės atsakyti ir juridinis asmuo – bendrovė „Evabus”.

„Tikiuosi, kad jau kitą savaitę byla pasieks teismą”, – vylėsi tyrimui, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai, vadovaujanti prokurorė.

Kartu A. Petkevičiūtė pripažino, jog nors už minėtus finansinio pobūdžio nusikaltimus yra numatyta griežta – nuo 4 iki 8 metų laisvės atėmimo bausmė, priklausomai nuo nuslėptų piniginių sumų, pirmą kartą teisiamiems asmenims pagal šalyje formuojamą teismų praktiką laisvė įprastai neapribojama, o skiriamos įvairaus dydžio baudos, kartu įpareigojant nuteistuosius sumokėti nuo valstybės nuslėptus mokesčius.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, abu vadovai savo kaltės nepripažįsta.

Prieš kiek daugiau nei metus portalo žurnalistės pakalbinti minėtų įmonių direktoriai kaip susitarę tvirtino nesuprantantys jiems pareikštų įtarimų ir savo kaltės nematantys.

Prieš pora metų „Pajūrio autobusai” turėjo nemalonumų ir dėl dviejų girtų prie vairo vidury dienos aptiktų vairuotojų, vežančių keleivius miesto 6-uoju maršrutu.

INFORMACIJA

UAB „Pajūrio autobusai” keleivius Klaipėdoje veža 2, 4, 6, 6E, 6A ir 15-tuoju maršrutais. Rekvizitai.lt duomenimis, šių metų balandį bendrovė turėjo 59 darbuotojus, vidutinis darbo užmokestis iki mokesčių čia siekė 1278 eurus. „Gintarinis vairas” aptarnauja 3, 9, 14 ir 17- tąjį maršrutus, jame darbuotojų skaičius balandį buvo 65, vidutinis darbo užmokestis – 1054 eurai. Tuo metu UAB „Evabus” turi tik 6 darbuotojus, o vidutinis atlyginimas iki mokesčių čia siekia 1147 eurus. Lyginant su 2021 m. gruodžio mėn. duomenimis, atlyginimai bendrovėse „Pajūrio autobusai ir „Evabus” sumažėjo apie 140 eurų, o „Gintariniame vaire” nežymiai padidėjo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Sušalo autobuse

Ketvirtadienio rytą oro temperatūrai Klaipėdoje nukritus žemiau 10-ties laipsnių, žmonės socialiniuose tinkluose ėmė dalintis informacija, jog vieno privataus vežėjo autobusuose ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sadistiškai pasielgusius vairuotojus baus finansiškai (atnaujinta)

Klaipėdietis Martynas trečiadienio rytą „Atvira Klaipėdai” atsiuntė laišką, kuriame dėstė apie sunkiai suvokiamą vieno 9-ojo maršruto vairuotojo elgesį. Už viešojo ...
2023-03-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teisiami Klaipėdos vežėjų vadovai laikosi skirtingų pozicijų

Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje uostamiestyje keleivius autobusais vežančių bendrovių vadovai kaltinami savo darbuotojams atlyginimus mokėję vokeliuose ...
2022-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This