Senajame turguje – 300 metų jubiliejaus šventė ir festivalis

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šeštadienį Senasis turgus ir festivalis Jauno teatro dienos kviečia į visą dieną besitęsiančią šventę, skirtą šio turgaus 300-osioms metinėms.

11 val. surengta turgavietės administracijos organizuojama šventinė ceremonija ir koncertas. Ceremonijos metu miesto meras Vytautas Grubliauskas turgaus direktoriui Viačeslavui Karmanovui įteikė miesto vėliavą, buvo pagerbti turgaus darbuotojai, o miesto Tarybos vardu kalbėjo jos opozicijoje esantis Arvydas Vaitkus, džiaugęsis, kad nebuvo priimtas sprendimas privatizuoti Senąjį turgų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirkėjus ir šventės lankytojus žadėta vaišinti čia pat verdama žuviene, tačiau iškilus kliūtimis vietoje jos „Friedricho” restorano virėjai dalino savo paruoštą šiupininę sriubą.

Popiet, nuo 16 valandos, turgavietės aikštėje vyks festivalio Jauno teatro dienos 10-ojo gimtadienio šventė. Scenoje pasirodys keturios jaunimo teatro trupės, 4 muzikinės grupės, viso renginio metu skirtingose turgaus erdvėse siaus JTD kūrybinių dirbtuvių menininkų grupės.

ISTORIJA

Vienintelė stačiakampė turgaus aikštė Klaipėdoje atsirado XVIII a. pradžioje. Tai buvo privilegijuoto Friedricho priemiesčio turgus. Tačiau centrine prekyviete ji netapo.

1722 m. šis priemiestis buvo sujungtas su Senamiesčiu, o jo prekyvietė virto galvijų turgumi. Vokiečiai ir toliau jį vadino Frydricho, o lietuviai – Galvijų turgumi. Šalia turgavietės veikė karčemos-viešbučiai.

12 Comments

  1. Kas

    Jungtinės pajėgos gaivina Seną turgų, kas ten tokio ypatingo, kad žmonės eitų ?

    Reply
  2. Turtuoliai ir karjeristai

    Kada a Ar8nui Liubinavičiui bus tų milijonų gana? Ar neturime aktorių, iškilių, gražiai, aiškiai kalbančių žmonių? savivaldubės kultūros skyriuje, kad reikia „benderiui’ taškytis valdiškus pinigus? Kiek kainuo ja nepamanovo Liubimavičiaus paslaugos miestiečiams? O dėl Ligitos Girskienės, -tai nustokit šmeižti: moterį ji tikrai padoriai, atskaingai, labai dideliu krūbiu dirba! Ko tikrai nepasykyčiau apie Vaitkų. Netapęs meru, jis pasirodė
    ozicijoje ji visai be drąsos, tiesos, ryžto….Sulipęs su muzikontu.

    Reply
  3. Rms

    Grubliauskas matomai Vaitku pasirinko įpėdiniu. Ant senos taip lengvai vietos negausi. Kaip sovietiniais laikais. Ne duok dieve Vaitkus meras.

    Reply
  4. Nuomone

    Na, politika yra nevykęs teatras, tad kaip ir logiška patyti kostiumuotus durnius teatro šventėje.
    O Vaitkui palinkėjimas nustoti vaidinti teatrą, kad rūpi miesto reikalai. Nebūsi meru mirkada.
    O jaunimo teatrui gėda, kad leido ant scenos klounus

    Reply
  5. Ačiū L.Girskienei

    Klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė, dar praėjusių metų gruodžio 22 d., pasinaudojusi Seimo tribūna, Klaipėdos „Senojo turgaus“ klausimą iškėlė visai Lietuvai. Ji pranešė, kad anonimiškai gavo investicijų sutarties projektą tarp Klaipėdos savivaldybės ir UAB „Tilžės turgus“.

    Reply
    • nulis iš tos tavo narės

      eina kalba žada ir nuotraukas deda…

    • skaitytojas

      Už ką jai ačiū???Kaip ir Vaitkui…siekia valdžios bet kokia kaina.Matome,kam ji tarnauja seime dabar,ir kaip reiškėsi,kol neišrinko.Ačiū,nereikia klaipėdiečiams tokių daugiau.

    • to skaitytojas

      Jums reikia greitu rezultatų? Politikoje taip nebūna.

  6. Justas

    KRATC viešųjų ryšių specialistas veda renginį, kuriame meras ir būsimas meras deda kalbas ???

    Reply
    • Taigi

      Ne tik KRATC, bet ir “Klaipėdos energijos”. O gal dar ir turgaus… nepakeičiamas vienok!

  7. Tomas

    Ceremonijos metu miesto meras Vytautas Grubliauskas turgaus direktoriui Viačeslavui Karmanovui įteikė miesto vėliavą, buvo pagerbti turgaus darbuotojai, o miesto Tarybos vardu kalbėjo jos opozicijoje esantis Arvydas Vaitkus

    Jau kaip ir aišku ką Grubliauskas mato meru kitoje kadencijoje 🙂 esi kartu sąraše?:)

    Reply
    • Tomui

      Kokie miestiečiai, tokie ir merai…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This