Kretinga kviečia Jonines švęsti ant vandens

Regionas

Jau šį ketvirtadienį, birželio 23-ąją, Kretinga Jonines švęs kitaip – kretingiškių bei miesto svečių laukia renginys „Plaukiam į Jonines!“

Jame pirmą kartą miesto istorijoje šventės dalyviai trumpiausią metų naktį pasitiks ir plaukdami baidarėmis. Tuo pačiu tai bus proga Kretingoje atrasti vandens turizmo žavesį bei įvertinti Akmenos upės grožį.

Joninių šventėje „Plaukiam į Jonines!“ visi laukiami nuo 20 val. Kretingos muziejaus vandens malūno kiemelyje. Akmenos upės slėnyje birželio 23-ąją įsikurs kuo tikriausia Joninių oazė – burtis draugėn vilios didžiulis laužas, vainikų pynimo stovykla, pažintuvės su magiškomis žolelėmis ir žinoma, paparčio žiedo paieškos. O pagrindiniu šventės akcentu taps baidarių regata Akmenos upe.

„Kretinga turi savo nuostabų Užupį, savąją Veneciją – Akmenos upę su žaliomis pakrantėmis, žaviomis paupio gyventojų terasomis ir istoriniais objektais. Norisi, kad tą grožį pažintų kuo daugiau žmonių ir kuo daugiau kretingiškių didžiuotųsi, jog Jonas Karolis Chodkevičius Kretingos miestą įkūrė būtent prie Akmenos upės. Tikimės, kad Joninių plaukimas taps tradicija ir baidarėmis kretingiškiai bei miesto svečiai plaukios ne tik švenčių proga, bet gims ir naujas Kretingos miesto pažinimo būdas“, – pranešime cituojamas Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Trumpiausią metų naktį baidarėse pasitiksiantys šventės „Plaukiam į Jonines“ dalyviai plaukdami ausinėse klausysis miesto istorijos, o belaukiantiems parplaukiančių Akmenos upės žygeivių prie Kretingos muziejaus skambės liaudiškos dainos, vyks vainikų pynimo dirbtuvės.

Šventę vainikuos teatralizuotas laužo įžiebimas, Jonų, Janinų ir Rasų pagerbimas, baidarininkų apdovanojimai, Joninių burtai ir itin smagi gegužinė.

Norintys pamatyti baidarių regatą, kviečiami rinktis ne tik Akmenos upės slėnyje prie Kretingos muziejaus, bet ir prie vadinamojo „Žuvinės“ tilto, ant kurio taip pirmą kartą miesto istorijoje bus surengtas ir koncertas.

INFORMACIJA

20 val. Šventės „Plaukiam į Jonines!“ atidarymas;

20.30 val. Baidarių žygio Akmenos upe dalyvių išlydėtuvės drauge su Kretingos rajono kultūros centro kameriniu choru „Kristalė“;

20.30 val. Telšių kultūros centro vokalinės instrumentinės grupės „Gramofonas“ koncertas;

20.45 val. Baidarių žygio Akmenos upe dalyvių pasveikinimas kartu su Kretingos rajono kultūros centro armonikierių ansambliu (ant vadinamojo „Žuvinės“ tilto);

21.30 val. Baidarių žygio dalyvių sutiktuvės, Jonų, Jonių, Janinų, Jonukų ir Janyčių pagerbimas prie Joninių laužo, Grupės „Ilex“ koncertas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This