VTEK siūlo Egidijui Viskontui taikyti tarnybinę nuobaudą

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia nusprendusi, kad Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Pasak VTEK pranešimo, pernai lapkritį savivaldybės administracijoje E. Viskontas pirmininkavo darbo grupės posėdžiui, kuriame svarstyti savivaldybės nekilnojamojo turto naudojimo klausimai. Posėdžio metu E. Viskontas informavo, kad yra gautas žodinis Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kretingos skyriaus (LMŽDKS) prašymas dėl patalpų veiklai vykdyti skyrimo ir pasiūlė šią organizaciją perkelti į Kretingos Vilniaus gatvėje esančias patalpas. Darbo grupėje buvo nutarta informuoti LMŽDKS apie galimybę prašyti šių patalpų. Pažymima, jog LMŽDKS valdybos narys ir šios organizacijos narės – medžiotojų klubo „Miškininkas“ – vadovas bei valdybos pirmininkas yra E. Viskontui artimas asmuo.

VTEK vertinimu, savivaldybės administracijos direktoriaus privataus intereso buvimas šiuo atveju sietinas su LMŽDKS. Be to, narystę medžiotojų klube „Miškininkas“ savo privačių interesų deklaracijoje nurodo ir pats E. Viskontas. VTEK nuomone, bet koks veiksmas, tarpinis ar galutinis, taip pat ir techninio pobūdžio – teisės akto rengimas, vizavimas, derinimas, pasirašymas, balsavimas, – kurį valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo atlieka interesų konflikte, yra traktuotinas kaip VPIDĮ nuostatų pažeidimas. VTEK duomenimis, E. Viskontas minėtajame darbo grupės posėdyje darė aktyvius veiksmus, siūlydamas svarstyti su LMŽDKS susijusį klausimą, pats dalyvavo šį klausimą svarstant ir nenusišalino.

Atsižvelgdama į tyrimo metu nustatytas aplinkybes, VTEK siūlo Kretingos rajono savivaldybės tarybai ir merui svarstyti Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus E. Viskonto tarnybinės atsakomybės klausimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Interesus supainiojęs kretingiškis politikas vadovaus Geologijos tarnybai

Aplinkos ministerija pranešė, kad Lietuvos geologijos tarnybai nuo vasario 2 dienos pradeda vadovauti direktoriaus konkursą laimėjęs teisininkas Egidijus Viskontas. Jis ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Galutinis verdiktas: ekskandidatas į merus supainiojo interesus

Kretingos rajono mero posto siekusiam, bet tik vieta Taryboje turėjusiam pasitenkinti buvusiam šios savivaldybės administracijos direktoriui, socdemui Egidijui Viskontui teismuose ...
2023-09-28
Skaityti daugiau

Sveikata

Tirs, ar poliklinikos vadovė nebuvo pamaloninta dovanomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia apsvarsčiusi gautą pranešimą ir susipažinusi su papildomai gauta informacija gruodžio 21 d. posėdyje nusprendė ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This